URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 Mai 2014, 08:51

Liberalul Cosmin Falub e noul preşedinte al Ordinului Arhitecţilor din Bihor

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Arhitectul orădean Cosmin Falub, în vârstă de 35 de ani, a fost ales, pe 7 mai, preşedintele Ordinului Arhitecţilor din Bihor. Anunţul a fost făcut miercuri, printr-un comunicat, potrivit căruia tot săptămâna trecută au fost alese, tot prin vot, şi consiliul de conducere şi comisiile de specialitate.

Absolvent al Facultăţii de Arhitectură şi Construcţii din cadrul Universităţii Oradea, Falub, care activează şi în PNL, a fost, în ultimii 4 ani, membru Colegiului Director al Ordinului Arhitecţilor.

Conform comunicatului organizaţiei, în noul Consiliu de Conducere au fost aleşi Cobe Aurel, Czirjak Levente, Demian Zsolt, Fortiş Radu, Hagiu Adrian, Muth Octavian, Pafka Ernest, Popescu-Sturz Vlad, Puşco Sorin, Tivadar Ianceu Daniel. În Comisia de disciplină vor activa Costa Dan, Drienyovsyky Francisc, Popescu-Sturz Adrian, în vreme ce comisia de cenzori este formată din Letea Dorin, Pantiş Ionuţ Mircea, Uniţa Mihaela şi expertul contabil Popescu Renate.

Printre primele misiuni ale noii conduceri se numără, în perioada imediat următoare, implicarea în două evenimente importante pentru specialiştii în domeniul patrimoniul istoric şi cultural. Este vorba despre Seria Conferinţelor Internaţionale de Teoria şi Practica Reabilitării Patrimoniului Construit - Tuşnad, din perioada 14-16 mai, respectiv despre Şedinţa Consiliului Naţional al Ordinului Arhitecţilor din România, ultima din mandatul 2010-2014, întrucât în luna iunie va fi ales noul for de conducere.

"Filiala Bihor găzduieşte Şedinţa Consiliului Naţional al Ordinului Arhitecţilor din România, care va avea loc la Hotelul Double Tree by Hilton din Oradea, în data de 16 mai Sala Varadinum etaj. I, cu incepere de la ora 9.30. Subiectele şedinţei sunt legate de concursul de arhitectura si de amenajările spaţiilor publice", mai arată comunicatul.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
Merg pe gard si ma tin de drum
Intrebarea este la cine linge curu in PNL de promoveaza gainari. Nimeni nu-l intreaba cat a platit pt Licenta? Sau cum a fost dat afara de la facultate ca avea note numai de 5 la Sorbonica, cica vroia sa predea. Rusine celor care l-au votat.
Postat 21 Mai 2014, 13:39 de Ixulescu
dar vai!
Urât om! Cred ca i a fost tare greu, fiind singurul candidat. Nesătul fiind, a ajuns și n comisia cmuat. Dacă tot n are lucrări. ..
Postat 16 Mai 2014, 16:34 de ela
vai,vai..
Ce are politica cu arhitectura?Si mai ales cu PNL?????????Iar ne scarpinam la oua??????
Postat 16 Mai 2014, 13:13 de Nea taticu
haz de nceaz
La asta i se potriveste: cel mai bun politician dintre arhitecti si cel mai bun arhitect dintre politicieni...in rest, este o nulitate absoluta. Rusine si celor care l-au votat!
Postat 15 Mai 2014, 21:39 de domnul Trandafir
???
asta e gluma?
Postat 15 Mai 2014, 15:39 de john doe
Şcoala de Vară cu profil de Arhitectură din Oradea încă produce "absolvenţi" !?!
Pafka, Muth, Popescu, etc ... voi care sunteţi arhitecţi de 3D, iar vă ţineţi de glume lăsând un fraier cu veleităţi de politruc să-şi rupă gâtul pentru voi după ce s-a chinuit săracul şi şi-a rupt coatele pe băncile unei şcoli "duminicale", ca să iasă din el un amărât de 2D !?!
Postat 15 Mai 2014, 14:05 de Carp III
recunoastere
Ce contine portofoliul lui? Pot fi gasite undeva realizarile acestui geniu?
Postat 15 Mai 2014, 13:46 de Dr Haus
bravo
bravo cosi
Postat 15 Mai 2014, 12:50 de sdun
Rusine
De bun ce e a terminat la Sorbonica! Nu gasiti in tot orasul asta niste arhitecti care au facut scoala? Si in aceasta breasla se baga impostorii si politrucii?
Postat 15 Mai 2014, 12:50 de David
ESTE CEL MAI BUN, ORICUM!
CEL MAI BUN ARHITECT! FELICITARI !
Postat 15 Mai 2014, 10:28 de Aris
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON