Consiliul Judeţean Bihor se laudă, printr-un comunicat dat publicităţii vineri şi semnat de purtătorul de cuvânt Adrian Simon, că "săptămâna trecută a avut loc recepţia lucrărilor la Parcul Industrial Tileagd", descris în termeni pompoşi ca fiind "o primă investiţie de profil pentru microregiunile judeţului Bihor, axată pe capacitarea zonei Văii Crişului Repede pentru a fi atractivă investiţiilor majore".
Dincolo de amestecul de epitete, comunicatul trece cu vederea că recepţionarea lucrărilor pentru amenajarea Parcului Industrial din Tileagd este anunţată cu întârziere de o săptămână, dar mai ales faptul că proiectul acestuia şi aprobarea lui de către Guvern datează încă din vara anului 2016.
Comunicatul susţine, în termeni laudativi, că "viitorii investitori vor avea condiţii propice dezvoltării afacerii lor în cadrul Parcului Industrial Tileagd", deoarece "au fost realizate alimentarea cu apă, canalizarea menajeră şi pluvială, întreaga infrastructură rutieră ce cuprinde 2 staţii de autobuz şi 62 de locuri de parcare, precum şi un sistem modern de iluminat public".
În schimb, purtătorul de cuvânt al CJ Bihor omite cu totul detaliul cel mai important, şi anume că Parcul Industrial din Tileagd nu a fost racordat la magistrala de gaz a Transgaz, deşi aceasta se află la o distanţă mai mică de 800 metri, fapt ce înseamnă că firmele care vor închiria spaţiu în acest parc industrial nu vor putea face tocmai producţie industrială.
Comunicatul CJ arată, de asemenea, că Parcul Industrial Tileagd, întins pe 9,3 hectare, "pune la dispoziţia companiilor trei loturi a câte 2,26 şi 2,16 hectare", ceea ce înseamnă că în incinta lui vor putea activa, de fapt, doar trei firme.
Execuţia lucrării de amenajare a Parcului Industrial din Tileagd s-a derulat pe o perioadă de un an şi a fost realizată de asocierea de firme Costa Voc Impex SRL - Trebor Drum Construct, valoarea finală a construcţiei ridicându-se, potrivit comunicatului CJ, la "aproximativ 4.33 milioane lei + TVA", acesta neprecizând, aşadar, valoarea exactă.
În schimb, purtătorul de cuvânt al CJ transmite că "în continuarea acestui proiect de dezvoltare economică a microregiunilor judeţului, compania Parcuri Industriale Bihor SA (n.r. – subordonată CJ Bihor) are în vedere încheierea lucrărilor de execuţie a parcului industrial de la Săcueni în vara acestui an, precum şi demararea celui de-al treilea obiectiv, parcul industrial din imediata apropiere a viitoarei autostrăzi Transilvania, la Tămăşeu".
De precizat că nici aceste două mini-parcuri industriale, cel de la Săcueni de 5 hectare, iar cel de la Tămăşeu de 7 hectare, nu au prevăzute lucrări de racordare la gaz.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.