URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 19 MARTIE 2025
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Călin Georgescu zice că ar trebui să ieșim din NATO și UE, că nu avem nevoie de fonduri europene câtă vreme îl avem pe Dumnezeu, iar unei jurnaliste din Basarabia i-a povestit despre poporul moldovean. Numai pentru asemenea vorbe, CCR ar fi îndreptățită să nu-l lase să participe la alegerile prezidențiale...
Zic şi eu
Adrian Cris
Unul dintre cele mai scumpe și importante proiecte de infrastructură ale României (2 miliarde euro), cel pentru electrificarea și reabilitarea căii ferate Cluj Napoca - Episcopia Bihor (166,5 km), cu finanțarea asigurată din PNRR, nu va fi finalizat la termen.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cum priviți decizia BEC și CCR de respingere a candidaturii lui Călin Georgescu la alegerile prezidențiale?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În 18 februarie 2025, Curtea Constituțională a admis, cu majoritate de voturi, o excepție de neconstituționalitate vizând un text din Codul de procedură penală ce reglementează motivele pentru recursul în casație în fața Înaltei Curți de Casație și Justiție.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
28 Noiembrie 2022, 13:31

La munte, oamenii sunt musafiri: Urme de urs, găsite de salvamontiștii din Bihor în Stâna de Vale și Padiș (FOTO)

La munte, oamenii sunt musafiri: Urme de urs, găsite de salvamontiștii din Bihor în Stâna de Vale și Padiș (FOTO) (sursa foto: Salvamont Bihor)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Salvatorii montani le reamintesc bihorenilor că, dacă au de gând să urce la munte în această mini-vacanță prilejuită de Ziua Națională, să nu uite că acolo sunt doar musafiri, iar gazde sunt animalele sălbatice. Montaniarzii ar putea chiar să întâlnească urși. De altfel, echipajele Salvamont Bihor au fotografiat urme de urs atât în Stâna de Vale, cât și în Padiș.

„S-au observat urme de urs de către salvatorii montani din cadrul Salvamont Salvaspeo Bihor, aflaţi în serviciu de patrulare, în Stana de Vale, la intersecţia dintre pârtia de schi şi Promenada Generalului, respectiv în Padiş, în zona Poiana Bălileasa”, a transmis serviciul județean Salvamont, luni, pe pagina de Facebook.

Urmele lăsate de urs în zăpadă au fost fotografiate de salvatori, care au postat imaginile pe Facebook, pentru ca bihorenii să se convingă că nu este de glumă.

De regulă, urșii care trăiesc pe munte și nu au deprinderea de a coborî în localități, se sperie de oameni, astfel că un simplu fluier ar putea ține un drumeț în siguranță. Sub nicio formă, urșii nu trebuie hrăniți sau momiți cu mâncare, la fel cum o ursoaică cu pui trebuie clar evitată.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5516 RON
  • 1 EUR = 4.9774 RON
  • 1 HUF = 0.0125 RON