URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
25 Noiembrie 2020, 16:31

La aceeaşi masă: Şefii executivi şi legislativi ai Universităţii din Oradea, reuniţi într-un consiliu strategic

La aceeaşi masă: Şefii executivi şi legislativi ai Universităţii din Oradea, reuniţi într-un consiliu strategic Preşedintele Senatului, Aurel Căuş, (foto stânga) şi rectorul Constantin Bungău (dreapta), alături de prorectori, respectiv vicepreşedintele şi cancelarul Senatului, vor dezbate strategia Universităţii
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Din această lună, Universitatea din Oradea are un Consiliu Strategic, for menit să îi reunească pe liderii executivi şi pe cei legislativi ai instituţiei. Concret, din consiliu vor face parte rectorul, prorectorii, iar Senatul academic va fi reprezentat de preşedinte, vicepreşedinte şi cancelar, scopul fiind să stabilească împreună strategia pentru dezvoltarea instituţiei.

Potrivit Legii Educaţiei, universităţile sunt coordonate de liderii executivi reuniţi în Consiliul de Administraţie, adică rector, prorectori şi decani, ale căror decizii trebuie cel mai adesea validate de Senat, format din reprezentanţi votaţi de membrii comunităţii academice.

Pentru o mai bună colaborare între cele două părţi, liderii Universităţii orădene au decis să formeze Consiliul Strategic, un for consultativ. Înfiinţarea lui a fost aprobată prin votul senatorilor Universităţii, în şedinţa care a avut loc luni. "Rolul Consiliului Strategic este să propună un plan strategic de dezvoltare al Universităţii, să urmărească stadiile de împlinire, să acţioneze conform acestui plan şi să contribuie la coeziunea dintre Consiliul de Administraţie şi Senat", a declarat preşedintele forului legislativ, Aurel Căuş, pentru BIHOREANUL.

Rectorul Constantin Bungău a confirmat dorinţa de colaborare cu senatorii instituţiei. "Este necesar să abordăm unitar elemente care vizează funcţionarea Universităţii. Vorbim de organizare, bugete, zone de investiţii, structuri, strategie. Chiar acum lucrăm la planul strategic pentru următorii cinci ani", a precizat Bungău.

Concluziile rezultate în urma dezbaterilor din acest for vor fi supuse aprobării în CA şi Senat, astfel că nu se va eluda rolul reprezentanţilor universitarilor. Pentru activitatea în Consiliul Strategic, şefii Universităţii nu vor fi remuneraţi.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
ocazie
Oamenii astia nu rateaza nici o ocazie de a se face de ras. Amandoi isi dovedesc inca o data limitarile intelectuale. Unuia ii arde de "coeziunea dintre Consiliul de Administraţie şi Senat" iar celuilalt de "bugete, zone de investiţii, structuri, strategie". Nu-i intereseaza nici de educatie, nici de cercetare, nici de transfer tehnologic, adica ce ar trebui sa faca niste universitari. Culmea nesimtirii mi se pare ultima fraza din articol "Pentru activitatea în Consiliul Strategic, şefii Universităţii nu vor fi remuneraţi." Adica ei ca isi faca treaba de sefi, fac un act de sacrificiu neplatit, ca isi fac treaba? Pai nu iau salarii babane ? Si sa fim seriosi: trebuie infiintate astfel de foruri si comitete gen CoCoPo pentru a-si face cineva treaba? Nu puteau ei vorbi ce si cum sa faca, fiind in aceeasi ograda? Sa baga si ei in treaba pentru a spune ca fac ceva, cand de fapt nu fac nimic.
Postat 25 Noiembrie 2020, 20:15 de oradea_mea_si_a_ta
La ce strategii fac ăștia ...
... vor ajunge pe un loc rezervat sub "coada" clasamentului universităților de pe planetă. Ei sunt de o rară genialitate ... că nu degeaba confundă "ținta" cu "săgeata" ori invers, după caz !?!
Postat 25 Noiembrie 2020, 17:23 de CrisDumi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON