Şefii Consiliului Judeţean Bihor vor alt manager la Teatrul Regina Maria. După ani în şir în care activitatea managerială i-a fost evaluată cu note mari, de peste 9, Daniel Vulcu a primit, joi, nota finală de 6,98 la evaluarea anuală, urmând să fie înlocuit din funcţie. Culmea, între membrii comisiei nu s-a aflat niciun om de teatru!
Comisie cu misiune?
Actorul şi regizorul Daniel Vulcu a fost evaluat pentru activitatea sa pe anul 2017, joi, la CJ Bihor de o comisie formată din baritonul Ştefan Ignat, director interimar al Operei Naţionale din Bucureşti, de cântăreţul de muzică populară Dinu Iancu Sălăjanu, directorul Casei de Cultură Zalău, respectiv de jurista Laura Urdea, angajată la cabinetul vicepreşedintelui CJ Ioan Mang.
După încheierea întâlnirii, Daniel Vulcu a aflat că a primit nota finală de 6,98, cu puţin sub 7, notă ce i-ar fi permis să-şi continue mandatul de manager.
"Misiunea lor a fost să-mi dea mai puţin de 7. Iată, un cântăreţ de muzică populară şi un director interimar de operă, care încă nu a avut vreun contract de management semnat, au venit să evalueze activitatea unui teatru de care nu ştiau absolut nimic", a declarat pentru BIHOREANUL Daniel Vulcu, după aflarea veştii că nu va mai conduce instituţia.
"Ce să fac dacă nu-s PSD-ist?"
Managerul Teatrului Regina Maria este convins, deci, că înlocuirea lui este făcută pe bază politică. Mai precis, că şefilor CJ Bihor nu le convine că este liberal. "Din ’90 sunt liberal. Ce să fac dacă nu-s PSD-ist? Eu cred că alte motive nu există", a afirmat Daniel Vulcu.
Coincidenţă sau poate nu, atât Ştefan Ignat cât şi Dinu Iancu Sălăjanu s-au numărat printre invitaţii care le-au cântat participanţilor la Balul Primăverii, organizat în luna martie de Organizaţia Femeilor Social-Democrate din Bihor.
Vulcu se află la şefia Teatrului Regina Maria din anul 2011. De atunci, actorul şi regizorul orădean a primit în fiecare an note mari, de peste 9, la evaluări. De asemenea, sub îndrumarea sa, Teatrul Regina Maria şi-a diversificat repertoriul, a mărit numărul de spectatori şi a participat la festivaluri importante, inclusiv anul trecut la Festivalul Naţional de Teatru din Bucureşti.
"Dacă Teatrul ar fi mers prost, dacă nu aveam realizări, dacă nu eram chemaţi la festivaluri, dacă n-am fi avut public, mi-aş fi dat eu demisia", a subliniat Vulcu.
Ameninţă cu un proces
Prima încercare de evaluare a lui Daniel Vulcu în acest an a fost sortită eşecului. Membrii primei comisii nu s-au putut înţelege la note. Lucian Vărşădan, fost director al Teatrului German din Timişoara, l-a notat cu peste 9, în timp ce Victor Papp, manager public al Judeţului, şi Flavius Bunoiu, secretar al asociaţiei "Cultură în mişcare", i-au dat note mai mici de 7. Cum între note au existat diferenţe mai mari de 2 puncte, evaluarea a fost reluată.
În presă au apărut informaţii că lui Vulcu i s-au reproşat inadvertenţe privind numărul de spectatori, care apar în mai multe tabele. De asemenea, i s-a reproşat că lipsesc din raport cifrele de producţie, precum şi ca la un moment dat apare informaţia că, în 2017, Teatrul ar fi avut 471 (!) de proiecte, faţă de 113 în anul precedent.
"Sunt diverse tabele, unele cer toate informaţiile, altele nu. De aceea, au fost situaţii în care cifrele n-au corespuns. A existat, e adevărat, şi o eroare materială, aceea cu numărul de proiecte pe anul 2017", a explicat Vulcu.
Managerul va contesta rezultatul evaluării sale la Consiliul Judeţean Bihor. Dacă şi în urma contestaţiei nota va rămâne sub 7, Vulcu e decis să deschidă un proces în care va contesta mazilirea sa.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.