URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 02 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
06 Martie 2024, 17:35

Kremlinul, după SOS-ul separatiștilor transnistreni: Rusia i-ar ajuta, pentru că „bacilul rusofobiei se înmulțește în Moldova”. Șoșoacă: „Moldova riscă să devină a doua Ucraină”

Kremlinul, după SOS-ul separatiștilor transnistreni: Rusia i-ar ajuta, pentru că „bacilul rusofobiei se înmulțește în Moldova”. Șoșoacă: „Moldova riscă să devină a doua Ucraină” sursa foto: www.g4media.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov, anunță că Rusia este dispusă să ajute Transnistria, ai cărei cetățeni ar fi persecutați de autoritățile Republicii Moldova. Oficialul rus susține că în Moldova rusofobia ar fi un „bacil” care se dezvoltă, iar integrarea acesteia în UE în detrimentul Rusiei ar fi o decizie „catastrofală” și „monstruoasă”.

Un alt oficial rus, cunoscut pentru atitudinea belicoasă și disprețuitoare la adresa românilor, reia declarațiile șefei partidului SOS din România, Diana Șoșoacă, care și ea acuză guvernul de la Chișinău că ar fi „la cheremul stăpânilor euroatlantici”.

„Rusia este deschisă...”

„Oamenii care sunt în Transnistria trăiesc în condiţii foarte dure. Desigur, au mare nevoie de ajutor. Rusia este deschisă la acest ajutor, dar preferăm până în ultimul moment să rezolvăm orice problemă prin dialog, dialog politic”, a spus Dmitri Peskov la o întâlnire cu un grup de studenţi, arată hotnews.ro, citând Agerpres.

Publicația amintește că la așa-zisul Congres al „deputaților de la toate nivelurile”, ținut la finele lunii trecute la Tiraspol, la solicitarea liderului separatist Vadim Krasnoselski, a fost adoptată o rezoluție prin care se cerea „protecţia” Rusiei în faţa a ceea ce adunarea a descris ca fiind o presiune asupra economiei transnistrene din partea autorităților de la Chișinău, după ce acestea au impus ca și firmele din Transnistria să achite taxe vamale, la fel ca toate celelalte din Republica Moldova.

„Va duce la o catastrofă”

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a afirmat că în Transnistria „locuiesc oameni care în mare măsură nu sunt de acord cu ceea ce fac autorităţile de la Chişinău”, iar Rusia „speră” că acestea „vor ţine cont de părerea acestor oameni” și că Republica Moldova „nu va urma sfaturile niciunei puteri din afara regiunii”, astfel că nu va alege „calea confruntării şi represiunii poporului”.

„Acest lucru va duce la o catastrofă”, a adăugat Dmitri Peskov, susținând însă că „bacilul rusofobiei se înmulţeşte” în Republica Moldova. El a criticat şi faptul că unii lideri de la Chișinău consideră că a paria pe apropierea de UE înseamnă a fi „duşmani” ai Rusiei. „Este o greşeală teribilă. Sperăm ca la Chişinău să se înţeleagă cât de monstruos este”, a spus oficialul de la Kremlin.

Șoșoacă: Moldova e la cheremul unor „stăpâni euroatlantici”

În aceeași zi, un alt oficial rus, Dmitri Rogozin, acum senator al regiunii Zaporojie, din Ucraina ocupată, a dezvăluit că senatoarea Diana Șoșoacă, șefa partidului SOS în România, i-a cerut să publice pe contul său VKontakte, echivalentul rusesc al Facebook, un mesaj în care critică și ea autoritățile legitime de la Chișinău pentru politica față de „poporul” transnistrean.

În mesajul ei, Șoșoacă susține că „Moldova face presiuni asupra Transnistriei, dar nu de capul ei, ci la îndemnul stăpânilor euroatlantici”, și că „Moldova riscă să devină o nouă Ucraina, împinsă pe calea războiului de Soros, un apropiat al Maiei Sandu, de fapt stăpânul ei”, motiv pentru care Republica Moldova „poate atrage România în același conflict”, din care „vom ieși distruși”.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
KP
Decât cât cu Putin care are 10 copii cu 12 neveste + bodyguarzii lui, care le spune la proști ca așa arată o familie, atunci mai bine cu LGBTGABF ++
Postat 07 Martie 2024, 10:15 de Sandu2100
"Lucrul-npreunat pute a căc...", spune o binecunoscută zicală românească.
Pe cale de consecință, presa autohtonă minimalizează evenimentele cu adevărat serioase, vorbind despre viitoarea fostă Șoșoacă în loc să ne transmită mesajele PPE care s-au închegat într-un "manifest" neomarxist ce stabilește ... că Europa va promova în continuare războiul Occidentului în Ucraina, că identitatea de gen trebuie să meargă mai departe pe ideea că LGBTQIA+ este viitorul, că sintagma stilului de viață european trebuie să înlocuiască pe cea a valorilor europene care ar fi depășite cu noile candidate Ucraina și Moldova și că, uniți fiind în cuget și simțiri, este nevoie de uita complet ce tâmpenii a făcut Uniunea cu energia, cu vaccinul, cu migrația și cu pauperizarea fraierilor de pe continent, în favoarea profitului exponențial făcut doar de câțiva muritori mai acătări ai istoriei contemporane.
Postat 07 Martie 2024, 07:21 de KP
Acum 3 ani am spus
Că $o$oacă și Aur sunt trădători de țară, care fac jocurile Rusiei.
Postat 06 Martie 2024, 17:51 de Sandu2100
as fi uimit daca Sosoaca are mai mult de 100 de voturi in Bihor
o sa intri la groapa de gunoi a istoriei ca unul din cei mai jalnici oameni ce au purtat numele de roman. Esti o rusine! Rusia cere integrarea Moldovei in Federatia Rusa, si opozitie fata de Uniunea Europeana (care pana ieri trimitea miliarde rusiei si facea comert la greu, luand apararea rusilor in multe situatii), iar "patrioata" (idiot trebuie sa fii sa chiar crezi asta) cere un guvern anti-european, anti-romanesc, pro-rusesc in Moldova.
Postat 06 Martie 2024, 17:40 de unu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6361 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON