URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 03 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 Mai 2020, 15:15

Klaus Iohannis, amendat cu 5.000 de lei pentru "Jó napot kívánok, PSD!". Preşedintele spune că decizia este "profund politică"

Klaus Iohannis, amendat cu 5.000 de lei pentru 'Jó napot kívánok, PSD!'. Preşedintele spune că decizia este 'profund politică' (sursa foto: presidency.ro)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării l-a amendat, miercuri, pe preşedintele României, Klaus Iohannis, cu suma de 5.000 de lei după ce membrii CNCD au considerat că afirmaţiile şefului statului din discursul pe care l-a început cu expresia "Jó napot kívánok, PSD!".

"Afirmaţia domnului Klaus Werner Iohannis: "Jó napot kívánok, PSD! (Vă doresc o zi bună, PSD!). Este incredibil, dragi români, ce se întâmplă în Parlamentul României. PSD a ajutat UDMR să treacă prin Camera Deputaţilor o lege prin care dă autonomie largă Ţinutului Secuiesc. Este incredibil unde s-a ajuns cu acest PSD! Este incredibil ce înţelegeri se fac în Parlamentul României! În timp ce noi, eu, guvernul, celelalte autorităţi ne luptăm pentru vieţile românilor, ne luptăm ca să scăpăm de această pandemie, PSD, marele PSD, se luptă în birourile secrete din Parlament, ca sa dea Ardealul Ungurilor. Jó napot, Ciolacu! (Bună ziua, Ciolacu). Oare ce v-a promis liderul de la Budapesta, Viktor Orban, în schimbul acestei înţelegeri? Vedeţi, dragi români, asta înseamnă o majoritate toxică, majoritatea toxică pesedistă. De aceea, dragii mei, se înţelege acum poate mai bine de ce am vrut alegeri anticipate. Eu nu mai vreau ca problemele importante ale naţiunii să fie hotărâte de PSD. Eu nu mai vreau ca această majoritate toxică pesedistă să hotărască împotriva României şi împotriva românilor. Este inadmisibil aşa ceva şi, până când sunt eu Preşedintele României, o astfel de lege nu va exista. Vă mulţumesc!" reprezintă faptă de discriminare şi încalcă dreptul la demnitate pe criteriul de apartenenţă etnică/naţională, conform art. 2 alin. (1) şi art. 15 din O.G. 137/2000, republicată. S-a aplicat sancţiunea amenzii contravenţionale în cuantum de 5.000 lei faţă de Klaus Werner Iohannis. Constatarea a fost 6-1, amendă 5-1", au transmis reprezentanţii CNCD.

Tot miercuri, Administraţia Prezidenţială a reacţionat şi a transmis că preşedintele Iohannis consideră "profund politică" sancţiunea primită de la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) pentru declaraţiile despre maghiari, anunţând că va contesta amenda de 5.000 de lei în instanţă.

"Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a luat act de hotărârea de astăzi a Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării. Având în vedere că decizia CNCD este una profund politică, Preşedintele României va contesta această hotărâre la instanţa competentă", a transmis Administraţia Prezidenţială.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
16 Comentarii
oradea101234
Vezi ce labil ești, nu porți purta o conversație fără jigniri. Câte șanse ți-au dat moderatorii și tot acolo te întorci. Argumente minime, invective maxime, curaj zero, plictisitor.
Postat 20 Mai 2020, 23:30 de oradeaveche
oradeaveche, two, user anonime, etc
CENZURAT
Postat 20 Mai 2020, 22:13 de Oradea2020
CrisDumi
Servus, ce faci ești bine. Au fost articole foarte importante și nu ai comentat??
Postat 20 Mai 2020, 22:13 de Sandu2100
oradea101234
Uite aici articolul original: https://www.spiegel.de/politik/ausland/rumaenien-praesident-klaus-johannis-ein-hetzer-als-karlspreistraeger-a-de417ba1-64aa-4c44-ba42-21a687f88154 Hai cu jignirile!
Postat 20 Mai 2020, 20:21 de oradeaveche
oradea101234
Respiră adânc și citește Der Spiegel sau și ăla cântă de la Moscova? https://m.rfi.ro/politica-120844-der-spiegel-declaratii-iohannis-amintesc-vremuri-intunecate
Postat 20 Mai 2020, 20:17 de oradeaveche
DACA IOHANNIS NU LUA ATITUDINE, PRETUL ,,TROCULUI POLITIC" PSD-UDMR ERA ARDEALUL!!!!!
PSD daca nu le-a ieșit manevra cu cei de la UDMR, a bătut în retragere sa nu vadă românii că sunt trădători de țară, sau dat victimă , că ei sunt fată mare in politica românească și l-au băgat la înaintare pe sageata CIOLACU.Tot așa va dați de ceasul morții și voi stimabililor de la UDMR atunci când va cer conaționalii să prezentați transparent modul în care ați cheltuit banii alocați minorităților?Tot așa jucați și cu ei la șantaj și intimidare cum o faceți pe scena politică românească de 30 de ani??! .. nu toți maghiarii se lasă spălați pe creier de UDMR.
Postat 20 Mai 2020, 20:16 de User anonimizat
Logică.
Cine o să gireze preluarea Ardealului de către Ungaria în condițiile în care sânt marginalizați în Europa? Rusia, ce interes ar avea să se opună Europei? Trebuie să fi imbecil să crezi că cineva fură o provincie în 2020. Se poate întâmpla dar nu în Europa. Mai ales când te susține Germania. Manipularea asta politică face ravagii. Mai bine ar trece mai des prin secuime, maghiarime dar n-are interes că nu aduce voturi. El cu PSD se luptă veșnic, ăia de l-au ajutat să ajungă primar și propus premier, câtă ipocrizie.
Postat 20 Mai 2020, 20:13 de oradeaveche
crisdummi
Concret, scrie numele politicienilor de la Washington si Berlin care l-au criticat pe Presedintele Iohannis, pt "jo napot". Numele politicienilor, data criticilor si sursa. Repet, vorbesc de politicieni, nu de propagandistii, "ciuri-burii", din presa social democrata. Hai sa te vad, mincinosule.
Postat 20 Mai 2020, 20:09 de Oradea2020
Să ajungi, ca președinte al României, să te amendeze CNCD ...
... a doua oară deja, pentru că ai bătut câmpii, îți trebuie foarte multă inteligență !?! Prima dată nu a contestat amenda, pentru că i s-a transmis până și de la Washington că "gura bate curul" nu-i vorbă evreiască !?! Acum, cu ungurii care sunt "paria" în Europa a comis-o însă rău, pentru că de la Berlin chiar i s-a atras atenția că a încălcat niște prevederi ale Tratatului semnat de România, ca parte a UE !?! Și totuși, din punct de vedere moral ... Johannis a avut, prin tâmpenia spusă din capul lui, cea mai corectă intervenție privind politica și treburile interne ale Statului Român, în materie de minorități !?! Habar n-are de diplomație, de politică ori de comportamentul ce trebuie afișat ca președinte ... dar, de data asta, i-a ieșit cum vrea de fapt nația de români slugarnici în general !?!
Postat 20 Mai 2020, 19:33 de CrisDumi
Decizie injusta
De peste treizeci de ani ungurii incearca, prin propaganda mincionasa revizonista, inselaciune sau santaj politic, sa fure iar Ardealul. Inainte de 1989, printr-o propaganda revizionista mincinoasa, externa, internationala au incercat aceleasi ticalosii. De vazut cine este presedintele CNCD. E vorba de udemeristul Csaba Asztalos. Tot respectul domnule Presedinte Iohannis! Nu ati comis nicio discriminare. Ati tras firescul semnal de alarma! Iata o declaratie recenta, fara oculisuri, a acestui Csaba Asztalos: „Ungaria preia din atribuțiile statului român în Transilvania”... "Construiește o identitate NATIONALA (maghiara) pe un teritoriu, adică într-un bazin carpatic, care depășește granițele sale. Nu doar în România. La fel face în Serbia, în Vojvodina, ceea ce, pentru comunitate , este un lucru benefic". Budapesta, mana-n mana cu UDMR lucreaza la greu pt izolarea "comunitatii" maghuiare din interiorul acestor tari, instigari la separatism, autonomie teritoriala.
Postat 20 Mai 2020, 18:42 de Oradea2020
Nu-i bai
De fapt acuma Ungurii și-au tras-o in bară, cu amenda asta ei și-au interzis limba in Romania. I-am zis la vecinul PISTI, sa nu mai îmi zică EMBER sau SHOGOR, că îl reclam la CNCD :::))
Postat 20 Mai 2020, 18:36 de Sandu2100
Va veni
si ziua cand Presedintele o sa-i salute in ruseste pe lacheii Moscovei ! Meritam asta dom'Presedinte ! Pentru 5 000 de lei...ii platesc eu !
Postat 20 Mai 2020, 18:05 de nealiniat
scortosul
Stai liniștit că între intermedieri, meditații, 6 case și alianțe cu PSD, vezi cum a luat primăria, găsește 5000 lei.
Postat 20 Mai 2020, 16:07 de oradeaveche
Sandu
De zeci de ani trece Ardealu la unguri în funcție de interesele politice și totuși îi tot al nostru.
Postat 20 Mai 2020, 16:05 de oradeaveche
PSD UDMR
Pt că IOHANNIS nu a fost deacord ca Ardealul să treacă la Unguri, a fist penalizat.
Postat 20 Mai 2020, 15:53 de Sandu2100
D-le Iohannis...
D-le presedinte, deschideti un cont bancar sa contribui si eu la plata penalizarii miselesti!
Postat 20 Mai 2020, 15:23 de scortosul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON