URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 29 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 Octombrie 2022, 16:50

„Justițiarul de Berceni” publică mesaje pe care Bogdan Pater i le-ar fi trimis unei alte minore. PNL, nicio reacție în urma scandalului (FOTO)

„Justițiarul de Berceni” publică mesaje pe care Bogdan Pater i le-ar fi trimis unei alte minore. PNL, nicio reacție în urma scandalului (FOTO) (sursa foto: arhivă / Facebook - Justițiarul de Berceni)
„Justițiarul de Berceni” publică mesaje pe care Bogdan Pater i le-ar fi trimis unei alte minore. PNL, nicio reacție în urma scandalului (FOTO) (sursa: Facebook / Justițiarul de Berceni)
„Justițiarul de Berceni” publică mesaje pe care Bogdan Pater i le-ar fi trimis unei alte minore. PNL, nicio reacție în urma scandalului (FOTO) (sursa: Facebook / Justițiarul de Berceni)
„Justițiarul de Berceni” publică mesaje pe care Bogdan Pater i le-ar fi trimis unei alte minore. PNL, nicio reacție în urma scandalului (FOTO) (sursa: Facebook / Justițiarul de Berceni)
„Justițiarul de Berceni” publică mesaje pe care Bogdan Pater i le-ar fi trimis unei alte minore. PNL, nicio reacție în urma scandalului (FOTO) (sursa: Facebook / Justițiarul de Berceni)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Pe pagina de Facebook a proiectului civic „Justițiarul de Berceni” au fost publicate duminică mesaje pe care Bogdan Pater i le-ar fi trimis, cu cinci ani în urmă, unei alte minore.

„Nu, nu era la prima tentativă. După actorul Paul, avem politicianul Bogdan care propune minorelor întâlniri. Voi decideți ce presupun aceste întâlniri”, au comentat membrii platformei „Justițiarul de Berceni”, lângă mesajele pe care Pater le-ar fi schimbat cu o adolescentă.

„Ai vrea să ieșim?”

Mesajele ce par a fi trimise în septembrie 2017 pe Facebook de pe contul lui Bogdan Pater – PNL-ist din Bihor, responsabil de comunicare în organizația Tineretul Național Liberal – arată cum bărbatul ar fi abordat-o pe tânără, scriindu-i pentru a-i mulțumi că i-a dat „like” la o postare de pe Facebook.

În conversație, fata i-a spus că este elevă în clasa a XI-a. Apoi, Pater îi scrie că a crezut că este mai mare, fiindcă ar fi vrut să o cheme la un pahar cu vin. Totuși, i-ar fi scris PNL-istul, „nu cred că este potrivit”.

Când adolescenta nu respinge total ideea și-i zice „treaba ta”, el reia tema unui posibil rendez-vous și întreabă: „Ai vrea să ieșim?”. Atunci, adolescenta îi răspunde: „Sunt prea mică, scuze”, iar politicianul aprobă: „Păi aia ziceam și eu. Dar nu am înțeles ce ziceai cu treaba ta”.

Mai mult, Pater ar fi continuat tatonarea cu: „Ar fi putut fi interesant” și cu concluzia „păcat”. 

Postarea făcută de „Justițiarul de Berceni”:

Scenarii de 18+

Amintim că membrii inițiativei civice „Justițiarul de Berceni” l-au prins în noaptea de vineri spre sâmbătă pe Bogdan Pater la o întâlnire cu o fată despre care știa că ar avea 14 ani (implicată și ea în proiectul celor de la „Justițiarul de Berceni”, de demascare a bărbaților suspecți că ar fi prădători de minori).

Dând explicații neconvingătoare, Bogdan Pater le-a spus „justițiarilor”, care l-au demascat, că nu avea intenții rele, ci doar voia să aibă o discuție cu fata, la inițiativa ei. Explicațiile lui au fost respinse de „justițiari”, care au citit din mesajele pe care Pater i le-ar fi trimis adolescentei, știind că este minoră, mesaje care vorbeau despre întâlniri la „un pahar”, acasă la politician și de posibilitatea unor scenarii „18+” între cei doi. 

Pe filiera PNL

Într-o reacție trimisă BIHOREANULUI, Bogdan Pater a recunoscut că s-a dus să se întâlnească noaptea cu o minoră, dar a susținut că n-a fost vorba de nimic „imoral”, căci ar fi vrut să aibă doar o discuție cu ea, așa cum are cu mulți tineri în calitate de membru al Tineretului Național Liberal. De ce a făcut-o în toiul nopții, asta n-a mai vrut să explice. 

Membru al PNL de mulți ani, Bogdan Pater a fost președinte al organizației de tineret a partidului în Bihor, de asemenea implicându-se în promovarea activităților liberalilor din Bihor, inclusiv din postura de consilier parlamentar al ex-senatorului Cornel Popa.

Mai mult, el a fost și consilier în Ministerul Educației, în mandatul Monicăi Anisie. De asemenea, potrivit informațiilor de pe site-ul Guvernului, el a fost (cel puțin în 2021), consilier în cadrul Secretariatului General al Guvernului. În declarația sa de interese, publicată de SGG, Bogdan Pater trece că este „președinte TNL Online” și „membru BEX TNL”. 

În ciuda acuzațiilor serioase care i se aduc de către inițiativa civică „Justițiarul de Berceni”, Bogdan Pater nu a anunțat că și-a dat demisia din organizația TNL.

De altfel, până la publicarea acestei știri, nici reprezentanții TNL și nici cei ai altei organizații liberale nu au luat poziție în acest scandal. 

După apariția scandalului, politicianul din Bihor și-a închis contul de Instagram.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
La liberali se poartă cu mândrie perversitatea.
Nimic nou sub soare de 150 de ani încoace.
Postat 10 Octombrie 2022, 10:09 de KP
Daca PNL nu il marginalizeaza, atunci ajunge PSD sa ii dea lectii
Pedofilia e infractiune, iar specimenul asta nu trebuie sa faca politici nationale, politici in educatie sau imagine liberalilor. Se invarte Bratianu in mormant de isi face cruce
Postat 09 Octombrie 2022, 23:31 de unu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6373 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON