URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 03 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
08 Octombrie 2022, 19:55

Bogdan Pater, reacție trimisă BIHOREANULUI după ce a fost prins la întâlnire, în toiul nopții, cu o fată de 14 ani: „Am zilnic discuții și întâlniri cu tineri”

Bogdan Pater, reacție trimisă BIHOREANULUI după ce a fost prins la întâlnire, în toiul nopții, cu o fată de 14 ani: „Am zilnic discuții și întâlniri cu tineri” (sursele imaginilor: arhivă BIHOREANUL / Facebook, Justițiarul din Berceni / captură Youtube)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Bogdan Pater, ex-președintele organizației de tineret a PNL Bihor, acum unul dintre responsabilii de comunicare ai TNL (Tineretul Național Liberal), a transmis, sâmbătă seara, BIHOREANULUI un punct de vedere după ce a fost prins în flagrant de platforma civică „Justițiarul de Berceni”, în toiul nopții, la întâlnire cu o minoră, cu care schimbase mesaje online.

Pater susține că n-ar fi intenționat nimic „imoral” și menționează că are „zilnic discuții și întâlniri cu tineri”. Nu explică de ce s-a văzut cu fata în plină noapte și nici nu explică mesajele în care vorbește de „chestii de 18+”, pe care, afirmă „Justițiarul din Berceni”, le-ar fi trimis fetei de 14 ani. 

În flagrant

După ce reprezentanții inițiativei „Justițiarul de Berceni” au publicat pe Youtube o înregistrare de circa 40 de minute cu flagrantul din noaptea de vineri spre sâmbătă care-l vizează pe Bogdan Pater, prins că s-a dus la întâlnire cu o fată de 14 ani, în București, și acuzat că i-a trimis acesteia mesaje în care o curta, unele fiind chiar cu tentă sexuală, BIHOREANUL a încercat să-l contacteze pe fostul președinte al TNL Bihor.

După ce inițial nu a răspuns apelului telefonic și nici mesajului transmis de reporter, Bogdan Pater a transmis, în scris, o poziție legată de cele întâmplate, refuzând astfel un dialog și preferând să-și spună doar punctul de vedere. 

O întâlnire... obișnuită

Prin textul trimis, Bogdan Pater (35 de ani) susține că „filmul evenimentelor și capturile din conversațiile online pot demostra” că nu ar fi vrut să o „corupă” pe adolescentă. 

Responsabil de comunicare al organizației naționale a tineretului liberal, Bogdan Pater admite că s-a dus la întâlnire cu fata, dar a „refuzat invitația persoanei de a intra în casă - lucru care mi s-a părut complet deplasat - și am repetat că nu vreau să se înțeleagă greșit, am venit doar pentru o discuție”. 

Deși s-a petrecut în toiul nopții, după o serie de mesaje dubioase, Pater dă de înțeles în răspunsul trimis BIHOREANULUI că întâlnirea ar fi fost una obișnuită din seria celor pe care le are cu tinerii, prin prisma jobului din TNL. „Am zilnic discuții și întâlniri cu tineri, atât din perspectiva proiectelor noastre la TNL, dar și a activității în zona de comunicare digitală, influenceri în social media etc.”, a transmis Pater. 

Fără explicații suplimentare

Fostul președinte al TNL Bihor mai zice că „nu s-a întâmplat nimic în afară de o discuție, fără instigări, fără vreo tentă imorală, fără conținut indecent”, dar și că, de altfel, susține proiectul lui Alexandru Constandachi, „Justițiarul de Berceni”, care își dorește legi mai stricte în privința prădătorilor de minori. 

Totuși, cum discordanțele dintre cele filmate de „Justițiarul de Berceni” și cele susținute de Bogdan Pater sunt evidente, reporterul BIHOREANULUI a revenit, după răspunsul lui Pater, cerându-i acestuia explicații suplimentare, de pildă cu privire la ora târzie la care s-a petrecut întâlnirea, oră care nu sugerează că a fost vorba doar de un rendez-vous inocent. „Am dat toate explicațiile mai sus. Nu am comentarii suplimentare. Mulțumesc”, a fost singurul răspuns transmis de Pater. 

„Chestii de 18+”

Amintim că echipa de la „Justițiarul de Berceni” a publicat un mesaj pe care Bogdan Pater i l-ar fi trimis unei minore de 14 ani, invitând-o la „un pahar” în locuința sa. 

De asemenea, în filmarea publicată pe Youtube, unul dintre „justițiari” îl întreabă pe Pater: „Ce căutați la 2 noaptea să vă întâlniți cu o minoră de 14 ani?”, fără a primi un răspuns clar. 

Apoi, unul dintre „justițiari” îi citește lui Pater un mesaj pe care chiar acesta din urmă i l-ar fi trimis minorei, întrebând-o: „Ce facem dacă ajungem la chestii de 18+?”, iar fata i-ar fi răspuns „Nu știu”. Pater i-ar fi răspuns: „Ok, să te mai gândești până diseară când ne vedem, sper că răspunsul să fie da”, conform echipei „Justițiarul de Berceni”, care urmărește și expune bărbații suspecți că ar fi „prădători” de minori.

În vârstă de 35 de ani, Bogdan Pater este liberal convins, iar vreme de mai mulți ani a condus organizația de tineret a PNL Bihor. El s-a implicat, totodată, în activități de promovare și comunicare pentru filiala Bihor a PNL. De asemenea, o perioadă a fost consilier de comunicare pentru Ministerul Educației, în mandatul Monicăi Anisie. El a preluat astfel de responsabilități și în organizația centrală a tinerilor liberali, TNL. 


Poziția transmisă BIHOREANULUI de Bogdan Pater, redată în întregime:

Bună seara, acesta este punctul meu de vedere, pe care vă rog să-l publicați.

Vineri noaptea m-am întâlnit cu Alexandru Constandachi (coordonatorul proiectului Justițiarul din Berceni), în momentul în care discutam cu o persoană de sex feminin cu care, anterior, avusesem o serie de conversații online. Băieții de la Justițiar, pe care îi urmăresc de ceva vreme, erau convinși că încercam să corup respectiva persoană, minoră fiind. E evident că nu e cazul, iar filmul evenimentelor și capturile din conversațiile online o pot demonstra. 

Când am ajuns la locație, am refuzat invitația persoanei de a intra în casă - lucru care mi s-a părut complet deplasat - și am repetat că nu vreau să se înțeleagă greșit, am venit doar pentru o discuție. Am zilnic discuții și întâlniri cu tineri, atât din perspectiva proiectelor noastre la TNL, dar și a activității în zona de comunicare digitală, influenceri în social media etc.

La un anumit punct în conversația noastră online, am aflat că persoana respectivă are sub 18 ani, așa că la momentul întâlnirii am refuzat orice gest nepotrivit și am făcut clar că nu am vreo intenție în acest sens.

Cu siguranță nu mă deplasam în acea locație dacă aveam ceva de ascuns sau intenții dubioase. Am preferat să discutăm într-un spațiu public. Înțeleg contextul și felul în care pot fi speculate întâmplările (de aceea și fac aceste precizări), însă nu este cazul. Nu s-a întâmplat nimic în afară de o discuție, fără instigări, fără vreo tentă imorală, fără conținut indecent. 

Sunt un susținător al proiectului lui Alexandru Constandachi - chiar dinaintea acestui eveniment - și, așa cum am declarat și seara trecută, susțin acele schimbări legislative pe care ei le propun și de care este nevoie. Apreciez munca lor și sunt ferm convins că este necesară. Vedem cu toții în presă suficiente astfel de cazuri și înțegem că e nevoie de un cadru legislativ mai aspru care să descurajeze astfel de practici. Nu sunt însă unul din cei cărora li se aplică și vreau ca toată lumea să înțeleagă acest lucru.

Flagrantul publicat pe contul „Justiţiarul din Berceni":

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
libidinos
Omul trimite mesaje pe Facebook la orice femeie. Cred ca a secat internetul și acuma a trecut la minore, singurele care îl mai baga în seama. Demisia!
Postat 09 Octombrie 2022, 22:40 de IrinaLoghin
Face doar un comunicat cat sa isi spele imaginea sperand ca are pretenii care sa musamalizeze in timp intamplarile
E clar ca limitele “decentei si moralitatii” pe care el zice ca nu le-a depasit, sunt defitine diferit de catre in imoral ca el si de catre restul lumii civilizate
Postat 09 Octombrie 2022, 22:24 de unu
hm
Mai dar articolul este despre o posibila relatie cu minori. De ce stergeti comentariile care numesc pe fatza actiunea? Omul e pedofil in adancul sufletului, tratati-l cum vi se pare normal. Desi intr-o tara in care 'chip de copil' e slagar si 'ce-i frumos si lui Dumnezeu i-i place' poate cei care ne oripilam la acte de coruptie a minorilor suntem anormali si trebuie sa fim cenzurati.
Postat 09 Octombrie 2022, 15:21 de nihil
O demisie
O demisie, ceva?
Postat 09 Octombrie 2022, 00:45 de scortosul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6361 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON