URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 02 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
08 Octombrie 2022, 17:29

Fostul lider al organizației de tineret a PNL Bihor, Bogdan Pater, prins că s-a dus la întâlnire cu o fată de 14 ani. „Asta promovează tineretul liberal, cum să racolezi minore?” (VIDEO)

Fostul lider al organizației de tineret a PNL Bihor, Bogdan Pater, prins că s-a dus la întâlnire cu o fată de 14 ani. „Asta promovează tineretul liberal, cum să racolezi minore?” (VIDEO) (foto: Facebook / Justitiarul din Berceni)

În vârstă de 35 de ani, Bogdan Pater, fost președinte al organizației de tineret a PNL Bihor și colaborator al organizației naționale TNL, a fost prins, în noaptea de vineri spre sâmbătă, că s-a dus la o întâlnire cu o fată de 14 ani în București.

Flagrantul a fost pus la cale de echipa din spatele proiectului civic „Justițiarul de Berceni”, după ce Pater i-ar fi scris pe Instagram unei fete minore. 

În toiul nopții

„A venit și rândul unui politician de la tineretul național liberal”, a spus unul dintre cei doi „justițiari” care l-au prins pe Bogdan Pater noaptea pe o stradă din București alături de fata despre care știa că este o minoră. 

Totul s-a petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 2. Videoclipul cu confruntarea a fost publicat pe contul de YouTube „Justițiarul de Berceni”, adunând în câteva ore peste 10.000 de vizualizări. 

Întrebat dacă este politician, Bogdan Pater a spus „nu”, însă a admis că lucrează pentru organizația Tineretul Național Liberal, ocupându-se de comunicare. „Asta promovează tineretul liberal, cum să racolezi minore?”, l-a întrebat Alexandru Constandachi, inițiatorul proiectului „Justițiarul de Berceni”, prin care sunt reperați „prădători” care încearcă să aibă relații cu minore. 

„Venim la mine să ciocnim un pahar?”

Cei doi „justițiari” l-au întrebat în repetate rânduri pe orădean de ce a schimbat mesaje cu o minoră, unele fiind cu tentă sexuală, după cum au susținut reprezentanții proiectului Justițiarul din Berceni. 

Pe pagina de Facebook a proiectului Justițiarul de Berceni a fost publicat și un mesaj pe care Pater i l-ar fi trimis fetei: „Dacă vrei, vin să te iau și venim la mine să ciocnim un pahar? Măcar nu stăm în frig?”. 

De asemenea, în înregistrarea flagrantului, „justițiarul” Alexandru Constandachi mai spune că Bogdan Pater i-ar fi trimis minorei și mesaje cu tentă sexuală, sugerându-i că întâlnirile lor ar putea duce la „chestii mai de 18+”.

Răspunsuri neconvingătoare

Din afirmațiile membrilor echipei „Justițiarul de Berceni”, Bogdan Pater ar fi știut de la început că fata este minoră. De altfel, și în mesajele către aceasta orădeanul ar fi admis că o posibilă relație cu ea ar fi nepotrivită, însă tot i-a trimis mesaje și s-a dus la întâlnire cu ea.

La momentul flagrantului, Bogdan Pater a fost întrebat în repetate rânduri de ce a „agățat” o minoră, de ce i-a trimis mesaje, însă răspunsurile sale au fost lapidare și neconvingătoare. 

Confruntat cu faptul că și-a șters din mesajele pe care i le-a trimis fetei, el a spus că a făcut-o „pentru că m-am prins că se pot interpreta ciudat că am vorbit într-o gramatică nu potrivită pentru ce am vrut să transmit”, corectându-se apoi și zicând că n-a folosit limbajul potrivit. 

Spune că a fost „prost”

Apoi, tot el s-a caracterizat drept „prost” fiindcă s-a dus la întâlnire cu o fată despre care știa că e minoră, însă a susținut că nu voia ca lucrurile să meargă mai departe.

Echipa de la „Justițiarul de Berceni” militează pentru legi mai dure care să pedepsească persoanele care abordează, manipulează sau abuzează de minore.

BIHOREANUL a încercat, la rându-i, să-l contacteze pe Bogdan Pater pentru a-i afla poziția, însă fără succes până la ora publicării acestei știri. 

Pentru Bihon.ro, ex-președintele TNL Bihor a recunoscut că a mers să se întâlnească cu o fată care ar avea, de fapt, 15 ani.

El a spus că a aflat vârsta fetei abia după ce a avut primele conversații cu ea online. Ulterior, politicianul și-ar fi spus că nu trebuie să se vadă cu ea, însă fata ar fi propus totuși o ieșire, iar el a acceptat. 

După apariția clipului pe contul „Justițiarul de Berceni”, se pare că Bogdan Pater și-a închis contul de Instagram.

UPDATE, 10.10.2022: Filmarea, doar pe bază de abonament

Între timp, înregistrarea cu Bogdan Pater nu mai este publică pe contul de YouTube a Justițiarului din Berceni.

Totuși, ea poate fi vizionată pe baza unui abonament, contra cost, în secțiunea de conținut dedicat exclusiv pentru membri.

Vezi flagrantul mai jos!

UPDATE:

După publicarea acestei știri, Bogdan Pater a revenit, transmițând o poziție scrisă cu referire la incident. El susține că este nevinovat și că întâlnirea n-a avut „vreo tentă imorală”. Citește mai mult, aici!

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
La fel cum PSD s-a delimitat de deputatul lor filmat in pat, si PNL trebuie sa intrerupa orice colaborare cu astfel de animale
Sa se delimiteze PNL clar de astfel de animale
Postat 09 Octombrie 2022, 22:16 de unu
O demisie,
O demisie, ceva?
Postat 09 Octombrie 2022, 00:45 de scortosul
Le place fresh
La pușcărie cu el , și cu popii care au tendințe fragede
Postat 08 Octombrie 2022, 18:02 de Sandu2100
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6361 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON