URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
11 Septembrie 2018, 18:41

Jurnalişti pompieri: Gazetarii orădeni s-au întrecut în mânuit furtunul (FOTO/VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Pompierii militari le-au demonstrat jurnaliştilor orădeni că munca lor nu este defel uşoară, provocându-i, marţi, la o întrecere în curtea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana.

Reprezentanţii redacţiilor BIHOREANUL, Crişana, Jurnal Bihorean, Bihon.ro şi Radio Transilvania au fost singurii care au avut curaj să îmbrace echipamentele militarilor. Fiecare jurnalist în parte a fost echipat cu bocanci (cu câteva numere mai mari), uniforma ignifugă de pompier şi masca de oxigen, cu butelia aferentă în spate.

Deşi numai îmbrăcatul "uniformei" ar fi fost o probă suficientă pentru jurnalişti, ei au fost provocaţi să parcurgă un traseu cu mai multe probe: căratul unui furtun rulat, apoi a unuia sub presiune, montarea unei scări, căţăratul pe o altă scară, mai mare, tragerea unei lăzi cu greutate, "salvarea" unui manechin greu de 65 kilograme, care a trebuit purtat pe braţe 10 metri de către ziariste, respectiv 20 metri de către bărbaţi, şi mânuirea furtunului cu apă în aşa fel încât să umple un recipient, printr-o ţintă anume pusă.

După parcurgerea probelor, fiecare jurnalist în parte a confirmat că meseria de pompier nu este defel uşoară, aşa că îşi preferă job-ul. "Tot a fost greu, de la trasul furtunului până la rezistenţă. Probele vin rapid, una după alta, şi trebuie să ai rezistenţă cât mai mare. E mai uşor să fii jurnalist", a spus Costel Demian, redactor-şef la Bihon.ro.

Robert Rezmuves, redactor la Radio Transilvania, a confirmat: "Foarte obositor. La un moment dat am simţit că nu mai am aer. Dar a fost o experienţă interesantă, să vedem care e viaţa pompierilor. Din exterior, probele au părut uşoare, dar a fost foarte solicitant".

La finalul concursului, inspectorul şef al ISU Crişana, colonelul Sorin Caba, i-a premiat pe jurnalişti. La feminin, locul I l-a ocupat jurnalista cotidianului Crişana, Alina Hambaraş, locul II Oana Fărcaş de la Bihon.ro, iar locul III Crina Dobocan, de la Jurnal Bihorean. Colaboratoarea BIHOREANULUI, Mădălina Sim, a câştigat o menţiune.

La masculin, pe locul I s-a clasat Costel Demian, iar pe locul II Robert Rezmuveş. "Vă felicit, aveţi respectul meu. Aţi dovedit că aveţi curaj", le-a spus Caba jurnaliştilor orădeni.

Concursul organizat de ISU Crişana este un preambul la programul pe care pompierii l-au pregătit pentru ziua de 13 septembrie, când se sărbătoreşte Ziua Pompierilor. Atunci, toate subunităţile ISU Crişana din Bihor vor avea porţile deschise. În plus, de la ora 18, militarii vor defila prin Oradea.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Marea spalare
Numai articole despre pompieri. Oare de ce este necesar sa-i spele presa tocmai pe ei, stapanii apelor?
Postat 11 Septembrie 2018, 21:51 de Neutryno
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON