URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
26 Octombrie 2017, 07:36

Jurnalista Sabina Fati lansează şi la Oradea bestsellerul „Ocolul Mării Negre în 90 de zile”

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

O călătorie întreprinsă anul trecut în cele 7 ţări riverane ale Mării Negre a fost fructificată de jurnalista Sabina Fati, de la România Liberă, sub forma unei cărţi – "Ocolul Mării Negre în 90 de zile. Şapte ţări, opt graniţe şi o lovitură de stat în prime-time" – considerată o combinaţie între istorie şi jurnalism.

Cartea "ne ajută să ne limpezim istoria, geopolitica şi cultura lumii în care suntem aşezaţi" şi "să nu mai fim ignoranţi", consideră directorul Editurii Humanitas, Gabriel Liiceanu.

''Este o carte de istorie, în sensul adevărat al cuvântului, dar şi de istorie orală, pentru că Sabina Fati a avut şansa de a sta de vorbă cu oameni din aceste ţări şi de a afla ce se întâmplă în fiecare dintre ele, în Ucraina, Rusia, Georgia, Abhazia, Turcia, în Bulgaria, în România, şi despre cum Marea Neagră este sau nu este un liant al ţărilor riverane'', spune despre carte scriitorul Robert Şerban.

Şerban apreciază că lucrarea este concomitent o carte de geografie şi de politică externă, arătând cum percep oamenii din aceste ţări relaţiile dintre ei, puterea, opoziţia, conflictele care izbucnesc pe neaşteptate.

Volumul va fi lansat la Oradea joi, 26 octombrie, de la ora 17:00, în sala mare a Primăriei, în prezenţa autoarei, care va acorda şi autografe doritorilor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON