URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
06 Ianuarie 2023, 09:07

Judoka Alex George Creţ a fost desemnat cel mai bun sportiv al judeţului Bihor în 2022

Judoka Alex George Creţ a fost desemnat cel mai bun sportiv al judeţului Bihor în 2022 (foto: Facebook)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În urma rezultatelor obţinute în anul recent încheiat, Direcţia Judeţeană de Sport Bihor a întocmit clasamentul celor mai buni sportivi din județ la sporturile olimpice.

An cu medalii pentru Alex Creț

Primul în această ierarhie şi desemnat drept cel mai bun sportiv al anului 2022 în judeţul Bihor este judoka Alex George Creţ, de la clubul CSM Oradea, sportiv care concurează la categoria 90 kg şi care în decursul anului 2022 a obţinut mai multe medalii, atât pe plan naţional, cât şi internaţional.

Alex George Creţ, sportiv pregătit de antrenorul Emil Morar, a cucerit medalia de bronz la Campionatul Mondial de juniori din Ecuador, de la Guayaquil, tot bronzul la Grand prix-ul de seniori din Portugalia de la Almada, iar în plan intern a devenit campion naţional cu echipa la U23, într-o competiţie desfăşurată la Izvorani şi a cucerit medalia de bronz la Campionatul Naţional de seniori de la Cluj Napoca.

Alte rezultate pentru el în 2022 au fost: locul 7 la Campionatul European de seniori din Bulgaria, de la Sofia, locul 7 la Campionatul European de juniori din Cehia, de la Praga, locul 2 la Cupa României de seniori de la Bucureşti, locul 3 la Campionatul Naţional de Ne Waza seniori şi a mai participat la Campionatul Mondial de la Tashkent, din Uzbekistan.

Alex George Creţ este şi component al Lotului Naţional Olimpic de Tineret, lot care se pregăteşte la Oradea.

Tot un judoka şi pe locul II

Pe locul 2 în clasamentul DJS Bihor pe 2022 se situează un alt judoka, Ioan Dzitac, un alt component al clubului CSM Oradea, unde este pregătit de antrenorul Emil Morar.

Printre altele, în anul recent încheiat, Ioan Dzitac, sportiv care evoluează la categoria 66 kg, a ocupat locul 5 la Campionatum Mondial de juniori din Ecuador, de la Guayaquil, locul 3 şi medalia de bronz la Campionatul European de juniori de la Praga, locul 3 la Openul European de seniori de la Cluj Napoca, locul 1 la Campionatul Naţional de tineret U23 de la Bucureşti, locul 1 la CN pe echipe U23 de la Izvorani şi locul 2 la CN de seniori de la Cluj.

Şi Ioan Dzitac este component al Lotului Naţional Olimpic de Tineret de la Oradea.

Locul 3 în ierarhia celor mai buni sportivi ai judeţului Bihor în 2022 este ocupat de un atlet, Mihai Sorin Dringo, de la CSM CSU Oradea, sportiv care a obţinut mai multe medalii de aur la Campionatele Balcanice de seniori şi la Naţionalele de seniori, în probele de 200 metri, 400 metri şi 4x400 metri. De asemenea, Mihai Dringo a stabilit şi patru recorduri naţionale de seniori. El este pregătit de antrenorul Robert Olah.

Ceilalţi sportivi din TOP 10

Pe locul 4 în acest clasament al DJS Bihor se află un alt atlet, Răzvan Nicoară, de la CSU Oradea (triplusalt şi lungime, antrenor Virgil Preda), pe poziţia a 5-a se situează înotătoarea Anastasia Bako, de la CS Crişul (antrenoare Cristina Madău), pe locul 6, atleta Alexia Maria Rengle, de la CSU – CN Mihai Eminescu (înălţime, antrenor Virgil Preda), pe poziţia a 7-a figurează Bianca Benea (scrimă, CSM Oradea, antrenor Andrei Timoce), pe locul 8, judoka Daniel Matei (antrenor Emil Morar), pe locul 9 s-a clasat Levente Matyas Bucsias (tir sportiv, CSU Oradea, antrenor Vasile Leţ), iar pe locul 10, la egalitate, Alexia Gabriela Lezeu (tir sportiv, CSU Oradea, antrenoare Adriana Floruţa) şi Stela Roxana Hamza (box, CS Basti Box Salonta, antrenor Sebastian Silaghi).

„Îi felicităm pe aceşti sportivi merituoşi, pe antrenorii, conducătorii şi familiile lor, pentru rezultatele obţinute, le mulţumim pentru eforturile depuse şi sacrificiile făcute în antrenamente şi competiţii, pentru a deveni mai buni şi din ce în ce mai performanţi şi pentru că reprezintă cu cinste sportul bihorean şi cel românesc”, a transmis directorul Direcţiei Judeţene de Sport Bihor, Petruţ Drăgan.

Nu s-a organizat gală de premiere

Conform directorului DJS Bihor, din lipsă de fonduri, nu s-a mai putut organiza gală de premiere la sfârşit de an, iar un clasament al laureaţilor de la sporturile neolimpice nu a mai fost întocmit, întrucât acesta nu a figurat în Ordinul Ministrului Sportului, în baza căruia au fost desemnaţi laureaţii pe 2022.

„Pe această cale le transmitem tuturor celor implicaţi în mişcarea sportivă bihoreană multă sănătate, accidentari zero, putere, înţelepciune, concentrare, mult noroc în tot ceea ce fac şi, bineînţeles, rezultate cât mai bune!”, a conchis directorul DJS Bihor, Petruţ Drăgan.

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON