URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 11 DECEMBRIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Ce ne-am face fără Bulgaria? Am fi chiar ultimii din Europa. Acum, că s-au dat rezultatele mirifice de la testele PISA, constatăm cu stupoare că elevii noștri sunt la fel de analfabeți funcționali ca acum 20 de ani, chit că între timp am avut un președinte dascăl, care a lansat jenantul program România Educată.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
La fel cum mă uimește agresivitatea multor atei față de creștini, revărsată de pildă față de cei ortodocși de fiecare dată când calendarul arată câte-o Sfântă Paraschivă - când, culmea, cei dintâi îi acuză pe cei din urmă nu doar de înapoiere, ci și de intoleranță! -, nu înțeleg răutatea celor care „colindă” rechizitorii la adresa tuturor autorităților care „sparg bugetele” decorând artere, piețe și clădiri ori organizând târguri de Crăciun.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre proiectul de realizare a unei rețele de tram-tren în Oradea și Zona Metropolitană, cu 200 milioane de euro?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Realizarea Unirii la 1 Decembrie 1918 nu a însemnat automat că, din 2 decembrie, s-a realizat și o unificare a dreptului și a instituțiilor din Ardeal cu cele din Vechiul Regat. În realitate, procedura de unificare legislativă a fost una extrem de anevoioasă, pentru că sistemele de drept românesc și austriac sau austro-ungar erau foarte diferite, aproape incompatibile sub anumite aspecte, mai ales de procedură.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Fumatul este un viciu care produce numeroase boli şi decese, fiind considerat în ţările dezvoltate principala cauză a bolilor prevenibile şi a morţii premature. Numai în SUA apar în fiecare an peste un milion de noi fumători din rândul copiilor şi adolescenţilor. Majoritatea fumătorilor au mari dificultăţi în a renunţa la fumat...
29 Iunie 2017, 14:41

Judeţul Bihor sub cod portocaliu şi galben de furtuni. Copaci căzuţi pe maşini, în mai multe zone

Judeţul Bihor sub cod portocaliu şi galben de furtuni. Copaci căzuţi pe maşini, în mai multe zone foto generic, arhivă
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Judeţul Bihor este vizat, joi după amiază, de un cod galben şi unul portocaliu de furtuni, pompierii orădeni desfăşurând misiuni pentru înlăturarea copacilor căzuţi pe carosabil şi peste maşini, inclusiv în Oradea.

Potrivit căpitanului Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana, la ora transmiterii acestei ştiri, militarii acţionează, între altele, în Oradea, pentru degajarea unui copac căzut pe un autoturism în zona Grădinii Zoologice, dar şi în Groşi, Salonta şi Ştei, în cazul unor copaci căzuţi pe carosabil.

Conform ISU, Administraţia Naţională de Meteorologie, Centrul Meteorologic Regional Banat-Crişana, a emis, pentru următoarele ore, o avertizare meteorologică de tip Cod Portocaliu pentru localităţile Aştileu, Brusturi, Ceica, Cetariu, Copăcel, Dobreşti, Drăgeşti, Hidişelu de Sus, Holod, Ineu, Lăzăreni, Lugaşu de Jos, Oşorhei, Paleu, Săcădat, Sâmbăta, Sânmartin, Sârbi, Spinuş, Ţeţchea, Tileagd şi Vârciorog. Totodată, localităţile Batăr, Căpâlna, Ceica, Cociuba Mare, Copăcel, Dobreşti, Drăgeşti, Finiş, Hidişelu de Sus, Holod, Husasău de Tinca, Lăzăreni, Olcea, Oşorhei, Pocola, Pomezeu, Răbăgani, Sâmbăta, Şoimi, Tinca, Tulca, Uileacu de Beiuş, Vârciorog, sunt atenţionare meteorologică Cod Galben.

Fenomenele periculoase vizate de alertă sunt "frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, ce pot lua aspect de vijelie şi vor depăşi la rafală 100 km/h, grindină de mici şi medii dimensiuni".

"În scopul prevenirii efectelor negative provocate de instabilitatea atmosferică, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Crişana" al judeţului Bihor recomandă cetăţenilor să îndepărteze copacii sau ramurile uscate, care pe timp de vijelie, ar putea cădea şi provoca victime ori pagube materiale", se arată într-un comunicat al ISU.

Citiţi şi articolul Furtună în Aleşd: Mai multe persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce au fost lovite de grindină (FOTO)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6059 RON
  • 1 EUR = 4.9677 RON
  • 1 HUF = 0.013 RON