URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 21 SEPTEMBRIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă dai cu ochii roată în Piața Unirii, e imposibil să nu observi nenorocirea aia de clădire, colț cu strada Avram Iancu, ce strică imaginea întregului centru. Biata clădire din Piața Unirii nr. 7 a fost lăsată în părăseală pe motiv că pe acolo urmau să treacă buldozerele Primăriei din dorința de a face din strada Avram Iancu un drum cu patru benzi până în Parcul Bălcescu.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Ministrul Finanțelor, orădeanul Marcel Boloș, se află, cu tot Guvernul din care face parte, într-o fundătură. Pe de o parte pregătește o nouă „reformă fiscală”, adică majorări de taxe și impozite despre care economiștii avertizează că vor zdruncina toate firmele, mari și mici, străine și autohtone, pe de alta spune că dacă nu reformăm cu adevărat sistemele de pensii și de salarizare vom pierde miliarde de euro din PNRR.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunt eficiente soluțiile de trafic adoptate în zona centrală de Primăria Oradea pentru începerea școlii, în contextul șantierelor?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam și săptămânile trecute, la începutul lunii iulie, odată cu modificarea legislației penale, s-a schimbat și procedura penală pentru transpunerea deciziilor Curții Constituționale, fiind publicată Legea nr. 201/2023.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
În România de acum un secol existau doar 17 zile caniculare pe an şi acestea numai în luna iulie. În ultimii ani numărul acestora a crescut la 40 şi apar din luna mai, extinzându-se până în octombrie. Ventilatoarele sunt mai puţin eficiente, aşa că aerul condiţionat este cel mai indicat în această perioadă, atât pentru confortul persoanelor sănătoase, cât şi pentru unii bolnavi suferinzi de afecţiuni ce se pot agrava la temperaturi ridicate (cum sunt, de exemplu, cardiacii).
19 Martie 2020, 14:46

Jos pălăria: Un grup de tineri se oferă să facă cumpărături pentru orădenii vulnerabili, ca aceştia să nu fie nevoiţi să iasă din case

Jos pălăria: Un grup de tineri se oferă să facă cumpărături pentru orădenii vulnerabili, ca aceştia să nu fie nevoiţi să iasă din case Tinerii orădeni s-au inspirat de la studenţii Facultăţii de Construcţii din Bucureşti (foto)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Dacă locuiţi în Oradea, aveţi peste 50 de ani sau suferiţi de o boală cronică, nu mai aveţi nevoie să ieşiţi din case! Trei tineri orădeni se oferă să facă cumpărături pentru persoanele vulnerabile în faţa COVID-19 şi să le livreze gratuit.

Iniţiativa a avut-o Lorena Dagau, o elevă a Colegiului Tehnic Mihai Viteazul, care a aflat că tinerii din Asociaţia Studenţilor la Construcţii din Bucureşti fac astfel de livrări. "Am luat legătura cu cei din asociaţie şi mi-au spus cum pot să demarez şi la noi o astfel de acţiune", a spus Lorena, joi, pentru BIHOREANUL.

Sprijinită de doi prieteni, adolescenta a anunţat pe Facebook că persoanele vulnerabile în faţa noului coronavirus pot apela la serviciile gratuite de livrare oferite de voluntari, sunând la unul din numerele de telefon: 0772-130.628 şi 0744-841.450.

"Vrem să-i ajutăm să nu iasă din case, aşa că ne oferim să le facem cumpărăturile. Cine are nevoie de anumite produse sau de medicamente ne sună, noi scriem pe o listă cele necesare şi mergem să le cumpărăm. Înainte de a le achita la casă, sunăm să anunţăm cât costă, iar dacă persoana care le-a comandat îşi dă acordul, le cumpărăm. Pachetul îl dezinfectăm, îl ducem la adresa indicată, îl lăsăm la uşă, anunţăm telefonic şi ne retragem în apropiere. Persoana care a comandat ia pachetul şi lasă banii, de preferat împachetaţi într-o hârtie", a explicat liceana. Aceasta dă asigurări că livratorii vor fi precauţi şi vor purta măşti şi mănuşi, la fel cum vor avea la ei soluţii dezinfectante.

Tinerii nu vor lua niciun comision pentru livrare ori transport. Ei speră însă că orădenii vor înţelege că sunt dispuşi să cumpere strictul necesar şi nu vor comanda produse multe. "Avem şi o maşină, dacă bagajele vor fi mai grele, dar sperăm că nu va fi cazul", a precizat Lorena. Ţinând cont că nu percep taxe, voluntarii speră să se poată deplasa pe jos, cu bicicletele ori cu mijloacele de transport în comun.

Lorena a mai precizat că este în căutare şi de alţi voluntari dispuşi să se alăture acestei acţiuni. Aceştia se pot anunţa la aceleaşi numere de telefon la care se pot face şi comenzile de produse.

Afiş voluntari livratori

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6481 RON
  • 1 EUR = 4.9711 RON
  • 1 HUF = 0.013 RON