URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
02 Iunie 2020, 13:55

Jó napot kívánok, PNL!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Deloc moale nu le-a picat alegătorilor liberali din Bihor acuza adusă PNL-iştilor din Consiliul Judeţean de către Ioan Mang, cum că partidul lor favorit se pregăteşte de-o alianţă taman cu UDMR.

Supărat că PSD nu mai are, alături de UDMR şi ALDE, majoritatea în "parlamentul" judeţean, Mang le-a reproşat PNL-iştilor, cu Ilie Bolojan în frunte, încălcarea unui protocol semnat anul trecut de şefii celor patru partide reprezentate în CJ, care prevedea o repartizare mai puţin dezechilibrată a banilor pentru primării: jumătate la propunerea primăriilor, iar cealaltă după cum decide conducerea executivă a judeţului.

La ultima şedinţă a CJ în joc au fost 27,313 milioane de lei pentru 100 de primării. Conform protocolului, 13,65 milioane trebuiau împărţiţi după ponderea primarilor, iar celelalte 13,65 milioane, după voia troicii Pásztor Sándor - Ioan Mang - Traian Bodea.

Profitând că de vreo patru luni au ei majoritatea în CJ, PNL-iştii i-au "sărit" pe Mang şi pe Bodea, aşa că marii câştigători au fost edilii PNL şi UDMR. Prilej numai bun pentru şeful PSD să ţipe că e alungat din patul unde a concubinat cu UDMR de 4 ani încoace.

Dar ce-au câştigat primarii PNL în fond? Câteva amărâte de zeci sau sute de mii de lei! Şi ce au pierdut, doar afişându-se cu UDMR? Totul, în primul rând onoarea!

Nu UDMR-iştii au fost, împreună cu PSD-iştii, cei care în ultimii 4 ani şi-au bătut joc de ei? Nu UDMR+PSD le-au dat afară oamenii? Nu UDMR+PSD au umflat schemele de personal cu incompetenţi din propriile rânduri? Nu UDMR+PSD au prăduit banii judeţului fără să ridice cu nimic nivelul de trai al bihorenilor? Iar la nivel naţional, nu PSD+UDMR au distrus legile şi instituţiile? 

Nu PSD+UDMR erau gata să ne scoată din Europa? Păi, dacă-i aşa, tu, PNL, vii acum să te întovărăşeşti cu PSD-ul unguresc?

Liberalii bihoreni ar trebui să aibă îndrăzneala - mai ales că tot mai mulţi bihoreni de etnie maghiară sunt şi ei dezgustaţi de acest PSD unguresc -  să meargă să dialogheze deschis cu aceşti oameni şi să le câştige ei voturile. Să-şi facă campanie la Paleu, la Diosig, la Săcueni, la Valea lui Mihai, peste tot, nu să le "închirieze", la preţ piperat, voturile tranzacţionate de UDMR.

Să-şi practice propria deviză de la Brătieni lăsată - "Prin noi înşine" -, nu să curteze o cocotă tot mai expirată şi plină de boli ruşinoase, după ce a prestat ba unora, ba altora...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
14 Comentarii
Asta da presa!
Wow, ce coming out cu stropi! Cum sa te pretezi la asa ceva, om matur?! E ceva unic in lume ca un jurnalist sa-si injure cititorii si sa-i faca prosti. Pe mine m-a injurat de mama pt. ca am spus ceva de Kovesi! :)) Omul asta e redascor sef adjunct! Cat priveste textul, e un delir tefelist ca de obicei.
Postat 04 Iunie 2020, 13:36 de 1x1
PNL ARE MAJORITATE LA CJ FĂRĂ UDMR!!!!PSD ÎN BIHOR SUB ,,BAGHETA" LUI JANOȘ ȘMANGLEALĂ A APUS!!!
PNL are voturile necesare în ,,parlamentul bihorean" pentru a putea lua decizii politice-administrative fără ajutorul UDMR.Maghiarii au vrut o ,,prietenie din interes politic" cu PNL pentru că altfel rămâneau cu buza umflata la fel ca PSD și erau cu ,, jebul" gol în fața primarilor verzi.Mai trist este că ,,marele partid" PSD în Bihor este sub nivelul mării în sondaje, iar UDMR pare că a șters cu buretele 4 ani de zile de concubinaj politic cu PSD și își dorește un nou aliat la CJ adică PNL.Numai că PNL probabil va guverna judetul alături de alt partid românesc și va trimite UDMR în opoziție așa cum ar fi și normal după ce ,,cameleonul verde " a trișat pe toată lumea din 90 până azi.
Postat 02 Iunie 2020, 22:36 de User anonimizat
Hahalere
Cu asa politicieni in fruntea partidelor romanesti nu e de mirare ca Bihorul a cazut si sub Satu Mare. Ca iudemeristii au un singur scop, adica doua (buzunarele proprii si cele ale stapinilor lor din Hu), nu e o noutate.
Postat 02 Iunie 2020, 19:23 de Sunlight
Pnl udmr aceiasi mizerie
cum e cu lodovig care bea si fumeaza in biroul de prim ministru contrar legilor si bunului simt ??? Bine ca ne-am taiat venele cand alt bou a mers la pescuit cu masina de serviciu, asta e echidistanta intre al nostru si al lor nu?
Postat 02 Iunie 2020, 19:22 de Traian
O hahalera
O sa spuna bolovanul ca pe el il dor salelele si rotulele de la reumatism ?
Postat 02 Iunie 2020, 18:45 de Sunlight
O hahalera
Si illies bolovan ca si ianos.
Postat 02 Iunie 2020, 18:43 de Sunlight
...
Ăsta-i maximum de critică adusă PNL-ului? Că s-a aliat cu PSD-ul unguresc? A uitat toată lumea că s-a aliat cu PSD-ul românesc pe vremea USL?
Postat 02 Iunie 2020, 18:20 de oradeaveche
CrisDumi
Criș îi activ pe facebook, comentează la propriile articole, mediocru evident.
Postat 02 Iunie 2020, 18:18 de oradeaveche
CrisDumi
Mai lasa-ne amu cu prostiile tale. Vezi că nu te baga nimeni in seama de 12 ani, comanda-ti un vibrator și rezolva-ti problema.
Postat 02 Iunie 2020, 18:15 de Sandu2100
intrebare
domnul fost consilier Lascu,acum isi va da demisia din PNL?
Postat 02 Iunie 2020, 17:59 de Fradi
Apropo, fraierule (elev încă) ...
... care mână ți-a rămas întreagă, cea cu care "bați câmpii" sau cea cu care te scarpini pe unde apuci ?!? Nu de alta, dar ... ca să nu se repete faza chiar identic !?!
Postat 02 Iunie 2020, 17:54 de CrisDumi
Re: elev
Ha, ha, ha !?! Nu te-ai putut abține și te-ai dat singur de gol, demonstrând că la tine se potrivește din plin vorba ardeleanului ... "nu-i prost destul dacă nu-i și fudul" !?! Cât de idiot poți fi și lipsit de caracter, încât să recunoști "pe post" că imitația de jurnalist Adrian Criș e unul și același cu postacul "elev" ?!? Ai arătat tuturor celor care te mai bagă-n seamă, că "ziariștii" Bihoreanului sunt cei ce comentează de obicei, pentru a menține un rating cât de cât ... ca să nu mori și tu de foame, fripturistule !?!
Postat 02 Iunie 2020, 17:51 de CrisDumi
@crisdum(a)
Hopa, s-a trezit betiva psd-ului ! Esti proasta si bati campii, Abrudan iti transmite asta. PS Betivo, si din pasta de dinti poti sa-ti faci trascau. Nu e asa bun ca spirtul de psd insa te loveste in creierasul tau atrofiat.....ca maciuca. Te rog mai scrie, esti "horibil" de distractiva.
Postat 02 Iunie 2020, 16:00 de elev
Când ești prost și bați câmpii ...
... ai un talent deosebit să bubui cu artificii, Abrudane !?! De 12 ani încoace, de când e PNL majoritar în politica locală, doar 1/3 din timp nu a fost "concubinaj" PNL+UDMR !?! Dar, de trei decenii încoace, privind la rece ... nu tot PNL/PDL a fost pe post de platformă pentru UDMR ?!? Bihorul a mai avut ceva umbră de PSD în timpul ultimilor 30 de ani, dar Oradea nu a avut niciodată vreo altă "alianță" - comună sau individualizată, după caz - decât în contextul unui triumvirat decizional și politic, format între PDL, PNL și UDMR !?! Doar niște "mercenari" ai presei își mai pot permite obrăznicii de genul acesta, imaginându-și că ei stabilesc cine cu cine trebuie să și-o tragă la greu ... și când vor creierașii lor atrofiați să curgă mierea ori veninul la comandă !?!
Postat 02 Iunie 2020, 15:35 de CrisDumi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON