URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 04 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 August 2018, 10:55

Jandarmeria Română are un nou şef: colonel Ionuţ Cătălin Sindile, născut în Teleorman

Jandarmeria Română are un nou şef: colonel Ionuţ Cătălin Sindile, născut în Teleorman Foto: Agerpres
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ministrul Afacerilor Interne a anunţat că la Jandarmeria Română a fost numit un nou şef, începând de miercuri, în persoana colonelului Ionuţ Cătălin Sindile, până acum prim-adjunctul inspectorului general al Jandarmeriei Române. MAI precizează că Sindilie are "o relevantă activitate profesională". Coincidenţă sau nu, acesta este născut în Teleorman, de unde provine şi şefa MAI, Carmen Dan, dar şi liderul PSD, Liviu Dragnea.

"Această decizie a fost luată având în vedere importanţa sarcinilor ce revin Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, precum şi necesitatea asigurării, cu celeritate, a actului managerial", se arată într-un comunicat al MAI transmis agenţiei de presă Agerpres.

Conform aceleiaşi surse, colonelul Ionuţ Cătălin Sindile are 40 de ani şi este născut în judeţul Teleorman. El a absolvit Academia de Poliţie Alexandru Ioan Cuza în anul 2000, la arma jandarmi, având o vechime de 18 ani în Jandarmeria Română.

"Ionuţ-Cătălin Sindile are o relevantă activitate profesională în cadrul Jandarmeriei Române, inclusiv mai multe misiuni internaţionale sub egida Uniunii Europene", precizează MAI.

Între altele, el a participat la misiuni internaționale în Kosovo și Georgia.

Vezi AICI CV-ul noului şef al jandarmeriei!

Digi24 notează că decizia vine în contextul în care mandatul lui Sebastian Cucoş la conducerea Jandarmeriei expira miercuri, 15 august, el fiind numit până acum de două ori interimar şi nemaiputând fi numit şi a treia oară tot interimar. 

Cucoş a fost împuternicit de ministrul de Interne să îndeplinească atribuţiile acestei funcţii pentru o perioadă de şase luni în august anul trecut, după pensionarea generalului de brigadă Marin Andreiana, iar după expirarea acestui mandat i-a fost acordat un al doilea mandat interimar, care expira marţi.

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a spus marţi că a trimis la Cotroceni documentele prin care cere prelungirea mandatului lui Cucoş, însă nu a primit încă aprobare din partea preşedintelui Iohannis. Ulterior, Administraţia Prezidenţială a anunţat că CSAT va lua o decizie cu privire la numirea lui Sebastian Cucoş la conducerea Jandarmeriei după finalizarea anchetei privind violenţele din Piaţa Victoriei, din data de 10 august. Sebastian Cucoş a fost comandantul Jandarmeriei Române timp de un an. 

Sebastian Cucoş a spus, marţi seară, într-o conferinţă de presă, că el a absolvit un examen pentru postul de inspector general al jandarmeriei Române şi că aşteaptă avizul CSAT, fiind o procedură care durează. "Este o procedură care durează, nu fac decât să aştept ca procedura să se încheie", a subliniat el. 

Citiți și articolulPrima declaraţie a şefului Jandarmeriei, după violenţele de la protest: "Sunt mândru de oamenii mei"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
Te-ar pe...sa
@Nealiniat: Ce bun e W. Ma rog...nu e la guvern...
Postat 15 August 2018, 17:34 de soricel
Curtea Martiala
Nu ajunge ca toti suntem umiliti la fiecare aparitie a Tutei de la Guvern care nu stie unde se afla in vizita, nu stie cum se numeste oaspetele oficial pe care-l intampina si in general se abtine greu sa nu se scarpine-n dos cand canta Imnul, acuma le-a pus si Jandarmilor o sluga teleormaneana ca sa le dovedeasca ca au devenit Sclavii lui Dragnea! Rusine acestor infractori care conduc Romania in anul aniversarii Centenarului Unirii pangaresc Simbolurile nationale si orice urma de demnitate a poporului roman. Pentru acesti tradatori este o singura pedeapsa:...si o vor primi inainte sa sarbatorim Ziua Romaniei!
Postat 15 August 2018, 16:44 de decalog
Se pare
ca Teleormanul este un izvor nesecat de ,,personalitati''. Daca Dragnea o schimba pe Veorica s-ar putea s-o regretam repejor...
Postat 15 August 2018, 14:00 de nealiniat
Daddy cool Dragnea
Separarea puterilor în stat, varianta Dragnea
Postat 15 August 2018, 12:11 de Sandu1206
Teleormanizare!
Romania incet incet poate sa isi schimbe numele in: Romteleormania! Toate mintile bolnave fatate in teleormania ajung sub indrumarea lui drac-nea la conducerea statului! Salut romteleormanule!!! Se face rocada miseilor care au ajuns sa fie slugoii hotilor!!!
Postat 15 August 2018, 11:12 de scortosul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON