URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
17 Septembrie 2015, 19:39

ISU Crişana şi-a înnoit 20% din parcul auto, cu bani europeni

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Crişana şi Consiliul Judeţean Bihor au încheiat un amplu proiect de dotare cu echipamente a unităţii şi subunităţilor de pompieri din judeţ, derulat prin Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Transilvania de Nord.

Într-o conferinţă de presă susţinută joi, reprezentanţii celor două instituţii au anunţat că, prin acest proiect derulat în trei etape, din care etapele a doua şi a treia realizate cu banii economisiţi în etapa precedentă, inspectoratele din nord-vestul României au atras 12 milioane de euro, din totalul de 90 milioane de euro dedicaţi programului naţional. „Poate să constituie un exemplu de atragere a fondurilor europene”, a declarat generalul de brigadă Ioan Baş, şeful ISU Crişana.

În total, prin acest proiect, din 2012 încoace, ISU Crişana s-a dotat cu 14 autospeciale, printre care o autoambulanţă de tip C pentru terapie intensivă mobilă, o autospecială pentru descărcări grele, o autospecială CBRN pentru intervenţii chimice, biologice, radiologice şi nucleare şi o autospecială pentru lucrul la înălţime. „Nu s-au înregistrat probleme de natură tehnică, ele corespund necesităţilor pentru care au fost proiectate şi achiziţionate de noi, astfel încât achiziţia acestor mijloace a contribuit la o înnoire cu 20% a parcului auto al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana”, a declarat Baş.

Generalul a mai spus că autospecialele au contribuit la reducerea timpului de intervenţie al pompierilor bihoreni: în cele mai îndepărtate puncte de subunităţile din judeţ, militarii ajung acum în cel mult 25 de minute, în timp ce înainte de 2012 ajungeau în 30 de minute. „Lumea vrea performanţă de la serviciile publice în general, iar de la serviciile pentru situaţii de urgenţă performanţa este clamată cu desăvârşire”, a mai spus Baş.

ISU Crişana speră că va mai primi şi alte maşini achiziţionate pe bani europeni, însă procedura se schimbă. În următorul ciclu de finanţare europeană, proiectele de acest gen se vor face doar de la Bucureşti, prin Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă. „Sper să se ţină cont de părerile specialiştilor şi de particularităţile fiecărei zone”, a spus vicepreşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Ionel Avrigeanu, în aceeaşi conferinţă de presă.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON