URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
19 Octombrie 2017, 12:26

ISU Crişana către tinerii bihoreni: Faceţi şcoala de pompieri, veţi avea un loc de muncă stabil şi un salariu cu care să vă întreţineţi familia!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Valul de pensionări a afectat semnificativ Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Crişana, ca pe mai toate instituţiile MAI din ţară. După ce, în ultimul an, inspectoratul a rămas fără 16 ofiţeri şi 61 de subofiţeri, deoarece toţi aceştia au preferat pensiile speciale în locul salariilor, şeful ISU Crişana, colonelul Sorin Caba, a decis caute viitorii pompieri la bursa locurilor de muncă organizată de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bihor. De la standuri anume, pompierii vor încerca să-i convingă pe tineri să se înscrie la şcoala de pompieri.

"Vom participa în cinci locaţii ale bursei: în Oradea, Marghita, Salonta, Beiuş şi Aleşd", a declarat inspectorul şef Sorin Caba, miercuri, într-o conferinţă de presă.

Întrucât bursa organizată vineri de AJOFM este dedicată absolvenţilor, Caba speră că printre participanţii la târg se vor regăsi şi tineri care să vrea să se înscrie la Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă "Pavel Zăgănescu" din Boldeşti. În mod excepţional, tocmai pentru că toate inspectoratele pentru situaţii de urgenţă din ţară au deficit de personal, şcoala – singura de subofiţeri cu specializarea de pompieri din ţară – va organiza o sesiune de admitere în ianuarie, în care va scoate la concurs 275 de posturi de subofiţeri şi alte 25 de maiştri.

"Încercăm să promovăm meseria noastră în rândul tinerilor. Este un loc de muncă stabil, care îţi permite să îţi întreţii familia şi unde ai şanse de promovare", a spus Caba.

Pe lângă sesiunea extraordinară de admitere, şcoala de la Boldeşti mai are o "super-ofertă" pentru candidaţi: cursuri timp de un an, în loc de doi. Aceste modificări în planul de învăţământ au fost făcute tocmai pentru că toate inspectoratele din ţară au nevoie urgentă de pompieri. Dacă vor promova toate examenele, absolvenţii şcolii vor fi angajaţi automat la inspectoratele pentru situaţii de urgenţă. La ISU Crişana, salariile de încadrare pentru subofiţeri sunt între 1.030 de lei şi 3.315 lei, iar pentru maiştri militari de 1.709 lei.

Inspectorul şef al ISU Crişana a precizat şi câteva dintre condiţiile candidaţilor la şcoala din Boldeşti, care trebuie să fie exclusiv de sex masculin: să aibă vârste între 18 şi 27 de ani, înălţimea de minim 1,70 m şi să fi avut minim media 9 la purtare în anii de liceu. Bineînţeles, trebuie să aibă şi diplomă de Bacalaureat.

Bursa locurilor de muncă organizată de AJOFM Bihor pentru absolvenţi va avea loc vineri, între orele 9 şi 16. În Oradea, ea va avea loc la sediul Universităţii Agora (Piaţa Tineretului, nr. 8, intersecţie cu Miron Costin, Şcoalelor şi Oglinzilor), în Aleşd, Beiuş şi Marghita la punctele de lucru AJOFM, iar în Salonta la Casa de Cultură a Sindicatelor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON