Iubitorii deliciilor turceşti și cei cărora le plac fructele de mare trebuie să ajungă la Istanbul Street Food Festival, care are loc în acest weekend în Parcul 1 Decembrie, pe platoul din faţa Casei de Cultură din Oradea. Printre cele mai atractive produse se numără baclavalele cu fistic şi nucă, creveţi, homari şi desertul sultanului.
Dulciuri cu petale de trandafir
Intrarea la târg este liberă, acesta fiind printre primele evenimente organizate în Oradea de când românii nu mai trebuie să poarte mască în aer liber, cu excepţia locurilor aglomerate precum pieţele, târgurile sau staţiile de autobuz.
Sâmbătă după-masă, 100 de orădeni se aflau în jurul tarabelor, alegând fie vestitele baclavale, adică prăjiturele turcești, însiropate, fie fructe de mare.
Majoritatea dintre ei au preferat să rămână apoi pe băncile amenajate în apropierea tarabelor sau pe băncile din parc.
Cele mai "vânate" dulciuri au fost baclavalele cu fistic şi nucă, dar şi rulourile turceşti cu petale de trandafir, vanilie, căpşuni, fulgi de ciocolată sau seminţe de rodie.
Preţurile sunt convenabile, o porţie de rulou, indiferent de aromă, fiind 9 lei 100 de grame, iar baclavalele, în funcţie de ingrediente, costă 6 lei sau 9 lei suta de grame.
"Preferatele mele sunt baclavalele tradiţionale cu nucă, crocante şi foarte însiropate", a spus una dintre angajatele care a servit, sâmbătă, la tarabele cu dulciuri.
Preferata copiilor a fost însă îngheţata cu aromă de căpşuni, lămâie sau ciocolată, care costă 5 lei cupa.
Organizatorii festivalului au pregătit şi delicii care nu sunt atât de dulci precum baclavalele.
În apropierea tarabelor cu fructe de mare se află cea cu desertul sultanului, care sunt de fapt gogoşi mici făcute cu un aparat special și ornate la final cu siropuri cu aromă de căpşuni, kiwi, afine sau cu gust de „Raffaello”.
Creveţi cu tequila
Orădenii care vor ajunge la Istanbul Street Food Festival pot să aleagă dintr-un meniu divers de fructe de mare.
Printre delicatese se numără scoici în sos de vin care costă 25 de lei 400 de grame, creveţi cu tequila şi lime, 35 de lei, dar și păstrăv şi homar ce se vând pe bucăţi, cu prețuri de 25 de lei, respectiv 75 de lei.
Pe lângă acestea doritorii mai pot gusta şi orez cu alune care costă 9 lei 200 de grame.
Istanbul Street Food Festival va rămâne în Parcul 1 Decembrie până duminică, tarabele fiind deschise între orele 11 şi 22.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.