URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
19 Noiembrie 2020, 19:40

Ioan Mang vrea să-l dea pe Viorel Cataramă pe mâna Poliţiei pentru că l-a făcut pe senatorul Florian Bodog „laş şi fricos”

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang, a reclamat la Biroul Electoral Judeţean, cerând şi sesizarea Poliţiei, bannerele electorale publicate pe site-urile de ştiri de candidatul Pro România pentru Senat, Viorel Cataramă, acuzându-l pe acesta că foloseşte ilegal imaginea senatorului PSD Florian Bodog, şi el candidat pentru un nou mandat la Senat, cu un „mesaj defăimător” - "Laşii şi fricoşii Bihorului” -, mesaj care „poate influenţa negativ alegătorii”. 

Concret, în plângerea înaintată BEJ Bihor miercuri, 18 noiembrie, Mang cere în numele PSD Bihor obligarea Pro România Bihor "să înlăture de pe toate mediile de difuzare materialul de propagandă electorală defăimător la adresa PSD", dar şi "să sesizeze Poliţia în vederea sancţionării contravenientului".

"Speculativ, defăimător"

Petiţia se referă la bannerele care îl promovează pe Viorel Cataramă, candidat în Bihor la Senat din partea Pro România, şi care conţin într-o parte imaginea unor politicieni de la PNL şi PSD, inclusiv Florian Bodog, senator PSD şi candidat la alegerile parlamentare, cu mesajul "Laşii şi fricoşii Bihorului". În opinia PSD Bihor, afişul are caracter denigrator, transmiţând un mesaj electoral "speculativ și defăimător".

"Caracterul ilegal al mesajului de propagandă electorală al Pro România este cu atât mai grav cu cât acesta, pe lângă faptul că este defăimător la adresa PSD, utilizează în mod ilegal denumirea PSD, precum şi culoarea roşie a partidului, provocând confuzie şi transmiţând mesaje eronate alegătorilor, prin manopere dolosive, fapt care impune sancţionarea promptă a unei atari conduite la un competitor electoral".

Prin urmare, Mang cere BEJ să oblige Pro România să înlăture bannerul de pe site-urile publicaţiilor locale, dar şi să sesizeze Poliţia "în vederea sancţionării contravenientului", adică pe Viorel Cataramă, invocând Legea 208/2015, care reglementează organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru Senat şi Camera Deputaţilor, unde se interzic acţiunile de defăimare şi învrăjbire la adresa competitorilor electorali sub sancţiunea unor amenzi contravenţionale între 1.500 şi 4.500 lei.

”Am probe concrete că dl Bodog e foarte fricos"

Chestionat pe această temă, Viorel Cataramă se declară liniştit. "Cum se numeşte un om când refuză o confruntare? E fricos, nu pentru că îl denigrez sau îl calomniez eu, ci pentru că asta e realitatea. Domnul Bodog s-a ascuns în spatele imunităţii parlamentare atunci când DNA i-a cerut ridicarea imunităţii parlamentare pentru fapte de corupţie sau asimilate corupţiei. În loc să meargă să-şi probeze nevinovăţia în instanţă, de frică, s-a ascuns în spatele imunităţii parlamentare", susţine Cataramă.

Acesta se referă la cererea DNA adresată Senatului în toamna anului trecut, de a încuviinţa începerea urmăririi penale în cazul fostului ministru al Sănătăţii, Florian Bodog, acuzat de abuz în serviciu şi fals intelectual, pentru angajarea fictivă a unei consiliere în mandatul său, cerere care a fost respinsă. "Unul din deputaţii actuali ai României, domnul Florin Roman l-a făcut de la tribuna Parlamentului fricos. Deci nu sunt singurul care am făcut această constatare", spune afaceristul. 

Pe de altă parte, Cataramă îi reproșează lui Bodog că nu şi-a cerut scuze nici pentru că a minţit când a fost acuzat de plagiat, deşi a pierdut definitiv procesul în care i s-a interzis să fie coordonator de doctorate. "Până la acea decizie a susţinut că e nevinovat. Când a primit acea decizie, fiind politician, era de datoria lui morală, de bărbăţie, să vină în faţa electoratului şi să spună că "am greşit, nu eu am avut dreptate şi îmi cer scuze”. Mai mult, la cererea presei, a refuzat să prezinte lucrarea de doctorat. Sunt fapte evidente, deci eu am făcut o constatare, aşa cum puteam să constat că pantofii domnului Bodog sunt maro sau că are un costum albastru. Dacă asta e realitatea, nu o poţi considera denigrare. Denigrare înseamnă să afirmi despre o persoană un lucru neadevărat. Aici nu e cazul. Sigur, s-ar putea să greşesc şi eu. Dar, până atunci, eu am probe concrete că domnul Bodog e foarte fricos", a comentat candidatul Pro România.

În analiză

Cert este că plângerea PSD Bihor va fi analizată în şedinţa Biroului Electoral Judeţean de vineri, după cum susţine directorul Cancelariei Prefectului, Ligia Oală.

"Domnul Cataramă a transmis deja o întâmpinare la această plângere, care va fi luată în discuţie, vineri, când se va întruni Biroul Electora Judeţean, iar hotărârea va fi făcută publică imediat după şedinţă. Deocamdată este singura plângere înregistrată în această campanie electorală", a spus Ligia Oală. 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
clntdr
3% ::::))))
Postat 20 Noiembrie 2020, 13:31 de Sandu2100
Sandu
Așa, și? Te freacă că nu ți-au dat de-o cafea?
Postat 20 Noiembrie 2020, 13:28 de User anonimizat
:::)))) USR ::::)))
https://m.ebihoreanul.ro/stiri/strategi-la-cafeluta-cum-se-coc-mesajele-anti-pnl-ale-usr-si-psd-bihor-la-terasa-158306.html
Postat 20 Noiembrie 2020, 13:23 de Sandu2100
Cataramă plătește impozit pe profit pentru afacerile firmei sale în Bihor.
Mang în schimb e pe pierdere de vreun deceniu deja !?!
Postat 20 Noiembrie 2020, 13:00 de CrisDumi
Fain.
Sesizez tendința din partea unor experți în ale politicii, postaci, de-a băga în aceiași oală USR și PSD. Cele două entități sunt în antiteză de când primii ieșeau în stradă împotriva celorlalți. Deheleanu, cu bune și rele, a inițiat fără penali în funcții publice, respect. Are el păcatele lui, dar, a avut curaj când mulți liberali se ascundeau. La trocuri politice, de culise, liberalii sunt suficient de prieteni încât să înregimenteze o grămadă de socialiști. Desigur propaganda mizeră deturnează atenția.
Postat 20 Noiembrie 2020, 05:06 de User anonimizat
DanD
Cataramă se laudă că în anii '90 făcea afaceri cu profit de 6000% , și când mă uit la România are dreptate. La ăștia că el sunt banii noștri. Securist ( dar se declară sursa ) , Șantajist ( el e fondatorul Noului Partid Liberal , a nu se confunda cu PARTIDUL NAȚIONAL LIBERAL ) a intrat în PNL a șantajat partiul, și a fost dat afara. Nu are curajul să candideze din Bacău ,pt că acolo e considerat excroc sau mai nou băiat deștept.
Postat 20 Noiembrie 2020, 02:15 de Sandu2100
baa
Mai du-te si la dracu mai catarama. Ai platit bine la Bihon de ai atatea articole? Numai de tine vorbesc aia acolo deja m-am saturat sa-ti vad mutra aia de cal. Lasa tu Oradea si Bihorul ca esti departe de adevar. D'astia ca tine am mai vazut destui. Mergi pe ideea ca hotul neprins e negustor cinstit, ei? Pot pune pariu ca esti un arogant si jumatate...cel putin asa pari...doar ca nu te-ai aratat inca. A mai fost unu cu aspiratii pe aici pe la noi, nea' Raita...si ala se dadea mare cinstit. Mergeti la oi ma! :))
Postat 20 Noiembrie 2020, 01:23 de DanD
Cataramă
E un laș și un fricos dar e de la Bacău, după cum toți știm cât de rău arată Moldova nu pot să-i acord votul. NU VREAU CA ORADEA-BIHOR SA ARATE CA BACĂU. Adevărul că nici PSD sau USR nu au avut o asemenea campanie murdară. El știe că atât poate și-și forțează norocul, poate, poate
Postat 19 Noiembrie 2020, 19:57 de Sandu2100
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON