URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
19 Octombrie 2020, 11:45

Investiţie de jumătate de milion de euro: Hotelul Iris, deţinut de comuna Borş, se va încălzi cu apă geotermală, printr-un proiect finanţat din fonduri norvegiene

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Hotelul Iris, situat pe Şoseaua Borşului nr. 400 şi deţinut de comuna Borş, îşi îmbunătăţeşte eficienţa energetică. Printr-un proiect finanţat cu fonduri norvegiene, unitatea hotelieră îşi construieşte o reţea de alimentare cu apă geotermală, de la puţurile Transgex din Sântion. Pe viitor, resursa geotermală va fi folosită şi într-un centru SPA.

Intitulat "Îmbunătăţirea eficienţei energetice a Hotelului Iris prin folosirea apei geotermale", proiectul presupune construirea unei reţele de distribuţie de apă geotermală şi racordarea clădirii la această reţea. Bugetul total al proiectului este de 490.148 de euro, din care 294.000 de euro reprezintă un grant nerambursabil oferit de Innovation Norway, operator al programului "Dezvoltarea IMM-urilor în România", în termenii şi condiţiile standard SEE şi pentru granturile Norvegiene 2014-2021.

"Graţie acestui proiect, Hotelul Iris va fi încălzit cu apă geotermală şi îşi va eficientiza costurile, iar în perspectivă apa geotermală va fi utilizată şi pentru dezvoltarea unui complex termal al hotelului, care va include piscine, SPA, sală de sport şi alte facilităţi. Ne dorim să realizăm toate aceste investiţii cât mai curând, mai ales în contextul în care comuna Borş a solicitat Ministerului Turismului statutul de staţiune turistică", a declarat managerul hotelului, Camelia Lata.

Primarul comunei, Bátori Géza, militează pentru dezvoltarea turismului prin utilizarea apei geotermale, motiv pentru care edilul vrea ca Borşul să devină o staţiune turistică de interes local. Acest statut ar asigura comunei posibilitatea de a accesa fonduri europene pentru proiecte turistice.

Contractul cu finanţatorul norvegian presupune că proiectul de aducţiune a apei geotermale va fi finalizat până pe 30 septembrie 2023.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Felicitari
Da gandire liberala! (constructiva)
Postat 19 Octombrie 2020, 12:07 de scarbit
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON