Proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013
Investeste in oameni!
Axa prioritara 4: Modernizarea serviciului public de ocupare
Domeniul major de interventie 4.1: Intarirea capacitatii SPO pentru furnizarea serviciilor de ocupare
Titlul proiectului: Parteneriat public - privat pentru formare continua performanta - PPPFCP
Contract: POSDRU/123/4.1/S/132142
COMUNICAT DE PRESA
FORUM „Perspective regionale in dezvoltarea economico - sociala si corelarea formarii profesionale continue cu aceasta"
In cadrul
proiectului „Parteneriat Public - Privat pentru Formare Continua Performanta" - PPPFCP
Regiunea Nord - Vest - Oradea, Romania
Perioada: 18 - 20 februarie 2015
In perioada 18-20 februarie 2015, în localitatea Oradea, Hotel Double Tree By Hilton, Str. Aleea Strandului, Nr. 9, Jud. Bihor, CENTRUL NATIONAL DE FORMARE PROFESIONALA A PERSONALULUI PROPRIU DIN CADRUL ANOFM - RASNOV organizeaza FORUM-ul „Perspective regionale in dezvoltarea economico - sociala si corelarea formarii profesionale continue cu aceasta" pentru transfer de bune practici in cadrul proiectului strategic „Parteneriat Public - Privat pentru Formare Continua Performanta" - PPPFCP.
Forumul isi propune sa prezinte perspective regionale de dezvoltare economico sociala si corelarea formarii profesionale cu acestea si totodata perspective europene și nationale in dezvoltarea economico - sociala si corelarea formarii profesionale continue cu aceasta in cadrul parteneriatului public - privat pentru formare continua.
La Forum vor participa personal SPO, autoritati locale, furnizori de servicii de ocupare, furnizori de servicii de formare profesionala, angajatori din regiunea Nord - Vest si reprezentanti mass media.
Proiectul se desfasoara in perioada ianuarie 2014 - aprilie 2015 si este implementat de Centrul National de Formare Profesionala a Personalului Propriu din cadrul ANOFM in parteneriat cu Centrul Regional de Formare Profesionala a Adultilor Brasov, Centrul Regional de Formare Profesionala a Adultilor Teleorman, Centrul Regional de Formare Profesionala a Adultilor Vâlcea, Centrul Regional de Formare Profesionala a Adultilor Cluj, Social Com SRL, Insoft Development&Consulting, Asociatia Tinerii Manageri si Innovatione Terziario S.C.A.R.L. - Iter Italia.
Obiectivul general al proiectului este imbunatatirea si diversificarea tipurilor de servicii furnizate clientilor, prin simplificarea accesului la serviciile de formare oferite si fluidizarea schimbului de informatii, cuprinzand si Serviciul Public de Ocupare (SPO) din 4 regiuni de dezvoltare ale României: Centru, Nord-Vest, Sud-Vest Oltenia, Sud Muntenia. Pe termen lung, proiectul genereaza efecte pozitive ca urmare a realizarii unei abordari si unor metode de armonizare a ofertei cu cererea de formare profesionala: cresterea motivatiei pentru dezvoltarea profesionala si a agentiilor de formare profesionala locale si regionale ducand astfel la cresterea calitatii, eficientiei si transparentei SPO. De asemenea se urmareste simplificarea schimbului de informatii intre membrii grupului tinta, asigurand interconectarea acestora printr-un sistem informatic.
Prin obiectivele specifice mentionam: identificarea furnizorilor de formare profesionala din cele patru regiuni de dezvoltare a Romaniei si integrarea acestora intr-un sistem unitar de evidenta si monitotizare; dezvoltarea si operationalizarea unei retele de furnizori de servicii de ocupare si formare profesionala si imbunatatirea accesului la serviciile de formare profesionala prin servicii de informare, consiliere si servicii de tip "self - service" in cadrul unui sistem informatic.
Activitatile proiectului contribuie la realizarea actiunilor promovate de POSDRU, consolidarea parteneriatelor cu partenerii sociali, modernizarea Serviciului Public de Ocupare, prin crearea unui parteneriat public - privat, format din furnizori de servicii de formare profesionala continua din sectorul public si furnizorii privati de astfel de servicii. Proiectul sprijina intarirea capacitatii SPO, aduce un plus valoare prin organizarea unor evenimente de comunicare si promovare la nivel regional al SPO prin 5 conferinte regionale, un forum national, patru forumuri regionale si contribuie la realizarea de analiza si studii de impact.
Grupul tinta este format din 5 structuri/institutii SPO beneficiare ale actiunilor intreprinse prin proiect si 100 de persoane din rândul specialistilor SPO, implicati in actiunile proiectului privind transferul de bune practici si schimb de experienta, care vor dobandi competente si abilitati noi in vederea imbunatatirii si diversificarii tipurilor de servicii furnizate clientilor SPO. Cele 2 categorii de grup tinta fac parte din cele 4 Regiuni enumerate mai sus si au fost selectate dupa criterii de vecinatate geografica, pondere somaj, nevoi de formare profesionala continua.
In perioada 17 -19 decembrie 2014 si 28 - 30 ianuarie 2015, CENTRUL NATIONAL DE FORMARE PROFESIONALA A PERSONALULUI PROPRIU DIN CADRUL ANOFM - RASNOV si SC Social COM SRL - partener, au organizat doua FORUM-uri cu tema „Perspective regionale in dezvoltarea economico - sociala si corelarea formarii profesionale continue cu aceasta" pentru transfer de bune practici in cadrul proiectului strategic „Parteneriat Public - Privat pentru Formare Continua Performanta" - PPPFCP.
Cele doua evenimente au avut loc in regiunea SV Oltenia, localitatea Ramnicu Valcea, si respectiv in regiunea Centru, localitatea Sibiu. La aceste forumuri au participat peste 100 de persoane din personal SPO, autoritati locale, furnizori de servicii de ocupare, furnizori de servicii de formare profesionala, angajatori din regiunea SV Oltenia si regiunea Centru si reprezentanti mass media.
Pentru informaţii suplimentare:
CENTRUL NATIONAL DE FORMARE PROFESIONALA A PERSONALULUI PROPRIU DIN CADRUL ANOFM - RASNOV
doamna Carmen MORARU - Manager proiect,
tel./fax: 0268/231/355.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.