URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
24 August 2017, 14:19

Invazie de migranţi la frontiera cu Ungaria. Aproape 700 au încercat să treacă ilegal graniţa în nici două luni!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Poliţiştii de frontieră ai ITPF Oradea au o vară plină. Chestorul Marin Bondar a anunţat, joi, că vara aceasta, în mai puţin de două luni - adică între 1 iulie şi 21 august - au încercat să iasă ilegal din ţară 661 de migranţi pe la punctele de frontieră arondate inspectoratului, adică cele din Bihor şi Arad.

Spre comparaţie, în primele şase luni ale anului, numărul migranţilor prinşi a fost de 947. "Vine toamna, vine frigul. Întotdeauna înainte de venirea frigului am avut o presiune mai mare pe frontieră", a explicat şeful ITPF Oradea într-o conferinţă de presă la sediul instituţiei.

Dintre cei 661 de migranţi din iulie şi august, 305 au fost prinşi în cooperare cu partea maghiară. Cei mai mulţi dintre ei - 567 persoane – au încercat să iasă ilegal din ţară acţionând la frontiera verde, adică pe câmpurile de la graniţă. Celelalte 94 de persoane au fost depistate în punctele de frontieră ascunse în maşini şi camioane sau prezentând documente false sau aparţinând altor persoane.

Merită precizat şi că cei mai mulţi dintre migranţii "estivali" prinşi de poliţiştii ITPF Oradea provin din Irak (371) şi Siria (107). Peste 70% dintre migranţi au fugit de conflictele din ţările lor şi sunt solicitanţi de azil în România.

Cum - după ce sunt prinşi şi le se întocmesc actele pentru dosarele penale - aceştia sunt lăsaţi din nou liberi potrivit legislaţiei şi duşi sau îndrumaţi spre centrele de primire din judeţul Timiş, nu de puţine ori aceştia se întorc chiar în zilele următoare pentru o nouă tentativă, a informat chestorul Marin Bondar.

În ceea ce priveşte călăuzele, în perioada analizată (1 iulie - 21 august) au fost înregistrate 17 cazuri în care 21 călăuze (17 cetăţeni UE şi 4 cetăţeni terţi) au încercat să faciliteze trecerea ilegală a frontierei în Ungaria a unui număr de 124 de migranţi, 57% dintre aceştia fiind cetăţeni irakieni.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Imigratia e un privilegiu, nu un drept.
1. Nu exista migrant, oameni fara de tara, oricat ne-am dori sa putem spune de nomazii tigani ca nefiind ROMani, ci alta natie. Exista doar Imigranti si Emigranti, care vin, sau care pleaca. Dar plimbareti fara de natie nu exista, oricat ar zice ONG-urile globaliste. 2. Pentru noi Nu e invazie cand vor sa plece din tara, ci cand ni-I baga UE/Germania pe gat cu forta si cu cote obligatorii. 3. Culmea, ei sunt “refugiati” solicitanti de azi care vor sa fuga illegal din Romania. Nici aici nu sunt in siguranta? Ar trebui sa isi piarda statutul de refugiat odata ce incearca trecerea frauduloasa a granite si sa fie scosi din tara. 4. Alfel, e culmea cu mare ca ii tinem cu forta aici, impotriva voii lor, ca la inchisoare. Dupa ce i-am adus prin cote obligatorii se pare ca tot impotriva voii lor. Germania a cerut muncitori noi si inalt calificati, vorbitori de germana din lumea musulmana, asa ca ar trebui sa ii trimitem pe toti acolo nu sa primim impotriva voii noastre imigranti ilegali.
Postat 24 August 2017, 14:49 de unu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON