URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
02 Noiembrie 2017, 12:41

Întrebaţi tinerii! Elevii şi studenţii cer Primăriei Oradea să înfiinţeze un Consiliu Consultativ pentru Probleme de Tineret

Întrebaţi tinerii! Elevii şi studenţii cer Primăriei Oradea să înfiinţeze un Consiliu Consultativ pentru Probleme de Tineret foto: arhivă

Elevii şi studenţii orădeni şi-au dat mâna pentru a înainta o propunere comună Primăriei Oradea, de a înfiinţa un Consiliu Consultativ pentru Probleme de Tineret. Solicitarea transmisă municipalităţii reaminteşte că însăşi Legea Tinerilor obligă autorităţile locale să aibă astfel de consilii consultative.

"Considerăm că rolul autorităţilor locale de a asigura un viitor mai bun pentru tineri trebuie susţinut şi prin implicarea acestora în luarea deciziilor", se arată într-un comunicat transmis de preşedintele Consiliului Judeţean al Elevilor Bihor, Răzvan Hercuţ.

Consiliu Consultativ pentru Probleme de Tineret ar urma să fie o structură-umbrelă a organizaţiilor de tineret de pe raza municipiului Oradea, cu rol consultativ în problematicile şi politicile de tineret ale Primăriei din 6 domenii: cultură, educaţie şi formare, ocuparea forţei de muncă şi antreprenoriat, participare la activităţi de voluntariat, sport, sănătate şi mediu, incluziune socială şi susţinerea tinerei familii.

"Suntem de părere că înfiinţarea acestei structuri, prevăzute în Legea Tinerilor, ar fi de natură să stimuleze activitatea de tineret din Oradea şi să constituie un bun mecanism de implicare a tinerilor în luarea deciziilor. Acesta ar fi un prim pas pentru "închegarea" la nivel local a unei comunităţi de tineri care să aibă proiecte împreună, cum ar fi, spre exemplu, depunerea candidaturii oraşului Oradea în competiţia Capitala Tineretului din România, înfiinţarea unei federaţii de tineri sau constituirea unui Centru de Tineret", a mai transmis Hercuţ.

Totodată, şi studenţii cred că înfiinţarea CCPT va impulsiona mişcarea tinerească din oraş. "În mod obligatoriu, următorul pas trebuie să fie participarea municipiului Oradea la competiţia Capitala Tineretului din România şi crearea de spaţii şi facilităţi pentru tinerii orădeni", a precizat Sorin Furdui, preşedintele Asociaţiei Geografice "Simion Mehedinţi", un ONG studenţesc care susţine înfiinţarea CCPT.

Solicitarea transmisă Primăriei, însoţită chiar de o propunere de regulament de funcţionare, este semnată de reprezentanţii Consiliului Judeţean al Elevilor Bihor, alături de cei de la Asociaţia Geografică "Simion Mehedinţi", Asociaţia Studenţilor, Asociaţia Studenţilor Stomatologi din Oradea, Asociaţia Studenţilor şi Absolvenţilor Fizioterapeuţi din Oradea, Asociaţia Studenţilor la Psihologie din Oradea, Asociaţia "Gheorghe Şincai" a studenţilor în Istorie şi Asociaţia Studenţilor Farmacişti din Oradea.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Nu ca nu ar fi intrebati, sau ca ar sti folosi internetul si aplicatiile mai putin decat batranii orasului
Dar consiliul elevilor si hercut s-au vazut politicieni de la infiintare. "Segregare pe varste, eliminati pensionarii ca si asa noi tinerii suntem viitorul. Sa ii omoram mai repede si sa nu le mai dam pensii ca societatea nu progreseaza cu ei in spate", asta e viitor cu vocea tinerilor mai ascultata decat altele.
Postat 02 Noiembrie 2017, 15:08 de unu
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON