Elevii şi studenţii orădeni şi-au dat mâna pentru a înainta o propunere comună Primăriei Oradea, de a înfiinţa un Consiliu Consultativ pentru Probleme de Tineret. Solicitarea transmisă municipalităţii reaminteşte că însăşi Legea Tinerilor obligă autorităţile locale să aibă astfel de consilii consultative.
"Considerăm că rolul autorităţilor locale de a asigura un viitor mai bun pentru tineri trebuie susţinut şi prin implicarea acestora în luarea deciziilor", se arată într-un comunicat transmis de preşedintele Consiliului Judeţean al Elevilor Bihor, Răzvan Hercuţ.
Consiliu Consultativ pentru Probleme de Tineret ar urma să fie o structură-umbrelă a organizaţiilor de tineret de pe raza municipiului Oradea, cu rol consultativ în problematicile şi politicile de tineret ale Primăriei din 6 domenii: cultură, educaţie şi formare, ocuparea forţei de muncă şi antreprenoriat, participare la activităţi de voluntariat, sport, sănătate şi mediu, incluziune socială şi susţinerea tinerei familii.
"Suntem de părere că înfiinţarea acestei structuri, prevăzute în Legea Tinerilor, ar fi de natură să stimuleze activitatea de tineret din Oradea şi să constituie un bun mecanism de implicare a tinerilor în luarea deciziilor. Acesta ar fi un prim pas pentru "închegarea" la nivel local a unei comunităţi de tineri care să aibă proiecte împreună, cum ar fi, spre exemplu, depunerea candidaturii oraşului Oradea în competiţia Capitala Tineretului din România, înfiinţarea unei federaţii de tineri sau constituirea unui Centru de Tineret", a mai transmis Hercuţ.
Totodată, şi studenţii cred că înfiinţarea CCPT va impulsiona mişcarea tinerească din oraş. "În mod obligatoriu, următorul pas trebuie să fie participarea municipiului Oradea la competiţia Capitala Tineretului din România şi crearea de spaţii şi facilităţi pentru tinerii orădeni", a precizat Sorin Furdui, preşedintele Asociaţiei Geografice "Simion Mehedinţi", un ONG studenţesc care susţine înfiinţarea CCPT.
Solicitarea transmisă Primăriei, însoţită chiar de o propunere de regulament de funcţionare, este semnată de reprezentanţii Consiliului Judeţean al Elevilor Bihor, alături de cei de la Asociaţia Geografică "Simion Mehedinţi", Asociaţia Studenţilor, Asociaţia Studenţilor Stomatologi din Oradea, Asociaţia Studenţilor şi Absolvenţilor Fizioterapeuţi din Oradea, Asociaţia Studenţilor la Psihologie din Oradea, Asociaţia "Gheorghe Şincai" a studenţilor în Istorie şi Asociaţia Studenţilor Farmacişti din Oradea.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.