URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 29 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
01 Mai 2023, 18:23

Între mişto şi prostie

Între mişto şi prostie foto: grupul de Facebook Info Trafic Bihor & Oradea
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Dacă n-ai Facebook, poţi să nu afli ce se întâmplă la doi paşi de tine. Dacă ai, te iei cu mâinile de cap văzând că mulţi află, dar nu pricep. Am constatat-o din nou săptămâna trecută, când pe grupul Info Trafic Bihor & Oradea au apărut poze cu un convoi de blindate mergând dinspre Nojorid, pe centură, către Biharia. Nişte românaşi, mai balcanici, au făcut mişto, întrebându-se dacă "au rovinieta plătită", dacă "merg la ITP" sau dacă "fac rodajul". Like! Amuzanţi.

Alţii şi-au etalat deşteptăciunea. Conspiraţioniştii au amintit că şi "plandemia a început tot cu tancuri şi soldaţi pe străzi", că "aşa a fost şi cu Covrigu 19, cine este slab psihic îşi crează o stare de frică şi se înbolnăvesc". Câţiva conaţionali de etnie maghiară au băgat la greu orbanisme: "Aşa arată pacea cerută de Zelenski. Sper că Putin nu va face pace niciodată!", "Nu poate sta pe curu lui guvernul, mergem după SUA, care face probleme aicea în Europa şi ei stă liniştiţi acolo în America", "Dacă America nu umple Ucraina cu arme, ruşii nu se vor simţi ameninţaţi"...

Nimic nou, prizonieri ai propagandei unuia care, deşi şcolit de Soros în America, vorbeşte ca guvernatorul Belarusului, susţinând ba că invadarea Ucrainei de către ruşi ar fi "o afacere între slavi", ba că "SUA sunt cel mai mare duşman al păcii în Europa". (Apropo, tot Orban a mazilit recent şeful armatei ungare şi o mulţime de alţi ofiţeri superiori, ca într-o operaţiune specială de dez-NATO-izare, atât doar că nu i-a legat, ca alt model de-al său, Erdogan). Ce-ar fi de zis despre astfel de victime? Te cam ia tristeţea când ungurii cei ocoşi uită cine i-a invadat în 1956...

Cu nimic nu-s mai prejos pravoslavnicii noştri, convinşi că Apusul papistaş şi America evanghelică sunt adăposturile lui Satana însuşi. Deşi, dacă-i întrebi ce-i ortodoxia, cum a fost cu Marea Schismă, care sunt diferenţele doctrinare, nu ritualice, faţă de catolicism şi de ce sărbătorim separat Crăciunul ori Paştele, n-ar putea boscorodi nici două voroave.

Atitudinile moralmente sinucigaşe de felul ăsta devin deja obişnuite. Eurobarometrul din februarie arăta că 35% dintre români nu sunt de acord cu sprijinirea Ucrainei, că 25% dezaprobă primirea refugiaţilor şi că 24% se opun oricărei forme de ajutor umanitar pentru ucraineni. Poate fi ceva mai descalificant, mai inuman, să nu vrei (nu să nu poţi) să-i ajuţi pe cei rămaşi fără casă, fără ţară?

Într-o zi, aşteptând într-un ABC să-mi vină rândul, am auzit un rrromân isteţ care îi zicea altuia cum poate fi oprit războiul: ucrainenii să-şi lase pământurile ruşilor şi să li se supună. L-am întrebat dacă şi-ar lăsa casa (plus copiii) unuia care i-a intrat în curte cu bâta, hotărât să-i ocupe doar o parte din cămin. A tăcut, dar nu-s sigur dacă a priceput ceva.

Problema e că prostiile de felul ăsta se înmulţesc şi se diversifică teribil, riscând să devină vătămătoare. Atât de mult încât la o adică, în loc să lupţi în continuare - nu neapărat cu arma, cât se poate şi cu mintea, şi cu inima -, ajungi să te întrebi dacă nu-i mai înţelept să fugi. Pentru cine să rezişti când atât de mulţi trăiesc ca să se predea?

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
25 Comentarii
Mișto
Mișto este un cuvânt țigănesc(adică rom, cum ar zice cei obsedați de „corectitudinea politică„, o doctrină totalitară stupidă, ca oricare alta totalitară), care înseamnă frumos. Așa că cel puțin cei cu minime pretenții intelectuale ar trebui să fie mai circumspecți în a-l utiliza, dupa cum se vede, și greșit ca semnificație.
Postat 05 Mai 2023, 21:21 de marginan
richard
Ce face acum Ucraina in Bucovina?? Eu vad sau poate nu vad!! Eu nu ma plâng ca ne-au marginalizat Ungurii, pt ca noi Românii ne-am marginalizat, noi suntem proști, degeaba ne credem deștepți. Legea învățământului in Ucraina e o lege împotriva unei minorități, dar pana la clarificare sufera toate minoritatile, e vreme de război acolo si tu vrei drepturi pt minorități : ::)))) minoritatile au dreptul să-și apare țara , și asta fac, minoritatile nu se plâng ca vor la țara mamă, minoritatile in Ucraina luptă pt Ucraina. Vrei pământurile înapoi, pai atunci hai sa face o Rusie slaba ::::)))) doar așa putem lua înapoi Herța, Basarabia, Bucovina, Moldova. Românii respectiv Dacii, țin la pământurile lor, dar așteaptă momentul oportun, între timp ne păstrăm limba si tradițiile. Noi nu am atacat un teritoriu pt noi cuceriri teritoriale, noi ne-am aparat ce e al nostru, si am luat înapoi, mai devreme sau mai târziu. Degeaba tu blamezi Ucraina, nu Ucraina ne-a furat teritoriile, STALIN a fost ala, Rușii au fost aia.
Postat 03 Mai 2023, 00:11 de Sandu2100
Speranta revizionistului Viktor Orban este in revizionistul Vladimir Vladimirovich Putin
Si in privinta banilor speranta lui V. Orban este tot in V. Putin. Ah, el merge cu jalba in protap si la Bruxelles. Bineinteles se mai uita cu speranta la bani si catre Beijing. 2. Marea Schisma s-a facut pt bani si putere. Erau deja mai multi care vroiau bucata cea mai mare de cascaval. Bucatele nu-i mai satisfaceau. Este eterna poveste pe aceasta planeta. Lupta pt putere si influenta cu toate avantajele si privilegiile aferente. Aceasta este cauza tuturor razboaielor, conflictelor. Niste dobitoci lacomi se napustesc asupra altora sa le ia bunurile. 3. Cat priveste ungaria mare, da, ungaria respectiva a furat si a savarsit crime in mai multe tari europene nu doar in Romania-Transilvania. Asta o stiu si maghiarii. Ca o recunosc sau nu e o problema a lor de constiinta.
Postat 02 Mai 2023, 21:20 de OrbanKula
por la vacuna
comentarii la injecții mexicane
Postat 02 Mai 2023, 18:50 de Claire89
poiu,
Nu opinia e problema, ci atitudinea. Unii, desi nu exprima nimic, se cred axiomatici, pe un piedestal. De la inaltimea lor ii apostrofeaza pe altii, ii considera inferiori, fara argumente. Da, asa este, e mai bine pe margine…
Postat 02 Mai 2023, 17:31 de User anonimizat
@ct
Vezi comentariul meu de la articolul original. Mainera o vorba nu te pune cu prostii ca te atrag la nivelul lor si acolo te bat. Opinia, buna, rea, e prin drepturi. Si eu mai scap cate un comentariu dar nu mai pun nimic tintit la careva. Nu doar aici, peste tot se vomita tot felul de teorii, conspirații, fake news, tot ce vrei. Asta e, poti sa intri in hora cu riscul de a fi mancat de viu sau poti sa te uiti de pe margine si sa te bucuri ca gandesti cum consideri tu de cuviinta. Vorba ungurului (ca tot e tras pe aici) "viata e greu da trece"
Postat 02 Mai 2023, 12:14 de poiu
Las-o balta…
E doar o opinie contrara crezului tau, inoculat de opinii rigide. In rest, “jurnalistul” abordeaza tema Orban, tema Ungaria, omite deliberat problemele comunitatii romanesti din Bucovina, care probabil naste o gramada de resentimente anti-ucrainene si sentimente pro-ruse, dar de ucraineni numai de bine. Da, iti dau dreptate, prost sant ca mai comentez aici, intr-o companie atat de “selecta”.
Postat 02 Mai 2023, 10:51 de User anonimizat
Trollerii!
ce faceti voi nu e opinie contrara.. - este opinie contrara bunului simt, logicii si inteligentei.... citeste articolul lui Adrian Cris apoi citeste cicaturile voastre ca sa vezi cit de ”aproape” sinteti de tema.. trolleri prosti si lași!!
Postat 02 Mai 2023, 10:34 de TanarSiNelinistit
Alt mort de grija altora…
Nelinistitule, ai personalitati multiple prin “lasati-ne”? Altfel nu ai adus nici un argument discutiei, decat unul personal. Bine ca ti-ai facut timp sa vii printre noi. E pagina unei publicatii care traieste (si) din accesari si tiraje, cred ca poate tolera si un pic de critica, opinie contrara, democratie. Asa ceva…
Postat 02 Mai 2023, 09:38 de User anonimizat
Propunere pentru comentatorii
mai comentatorii internetului... jurnalistul a scris despre ceva, voi ati dus discutia in alta directie... de ce nu va faceti voi un site sa scrieti acolo tot ce va trece prin cap? de ce trebuie sa minjiti cu cacatu din creierii vostri orice articol pe bihoreanu si pe alte saituri de stiri?? serios! voi nu aveti altceva de facut toata ziua decit sa comentati orice chiar daca nu va pricepeti la nimic? va rugam frumos lasati-ne!! mergeti la crîșmă sa tineti prelegeri, acolo-i publicu vostru!
Postat 02 Mai 2023, 09:14 de TanarSiNelinistit
Mda…
Ungaria Mare nu e doar Transilvania, ajunge sa mergi in centrul Budapestei si sa vezi groapa aia de monument cu toate denumirile de localitati aflate la un moment dat in regat. Cred ca nu exista o tara/natie mai neimpacata cu istoria, si asta e contributia politicienilor. Orban era un liberal format in elanul post comunist, cand a realizat ca nu e suficient sa fie vesnic la putere, a imbratisat discursul nationalist/ultranationalist. Atitudinea are bune si rele, depinde din care parte privesti. Uneori ma intreb daca nu ar fi bine ca si noi sa transmitem un mesaj similar in ce priveste romanii din afara granitelor, in Bucovina e un dezastru ce se intampla (si nu doar Bucovina). Cat despre dom’ Abrudan, oare ce mai face caserita de la supermarket, ce nu purta masca corect? A platit amenda? Oare s-a vaccinat cu n doze? Ca de efecte colaterale nici nu se mai pune problema. Pacat ca pandemia a creat o gramada de scelerati de ambele parti, de echilibru nici nu mai vorbesc, e tabu.
Postat 02 Mai 2023, 08:16 de User anonimizat
Criș Adrian ...
... vezi că se fac angajări în armata ucraineană, ești eligibil. Poți da exemplul personal și să te duci la luptă ... ca să-i eliberezi pe ucrainenii invadați, 94% etnici ruși ... de ruși.
Postat 02 Mai 2023, 08:10 de KP
Între prostie și mișto ...
... găsești întotdeauna câte-un "îngurguțat" precum A. Criș, care în mintea lui de fost pionier are convingerea că, cine nu-i împărtășește impresiile debitate frecvent, este un prost. Asta demonstrează că a trecut prin viață precum gâsca prin apă, neprinzând mai nimic din faptul că miștocăreala vocii străzii este de regulă venită din adevărul primar. Cu alte cuvinte, acest Criș habar nu are că nu-i vorba de ajutorul pentru ucraineni în acel sondaj, ci de cuantificarea "morală" a diferenței dintre ce acordă România unor refugiați (majoritatea fără legătură cu zona de conflict ruso-american din regiunea Niprului) ... și modul în care autoritățile naționale și locale românești se comportă față de proprii cetățenii. Ești superficial Criș ... iar faptul că-i faci proști pe cei ce pot glumi pe astfel de subiecte, arată cât de mic și îngrămădit la creier ești de fapt.
Postat 02 Mai 2023, 07:53 de KP
@sandu
tu vezi ce a fost in 1940 acum 83 de ani , dar de ce nu vezi ce face Ucraina cu Bucovina acum in 2023 ? noi romanii ne plangem cum au incercat ungurii sa ne maghiarizeze fortat acum 200 de ani dar nu vedem cum ucrainienii ii ucrainizeaza fortat pe fratii nostri romani din Bucovina acum in anul 2023 . De ce nici tu nici "ziaristul" Cris- ardelean nu vede legea invatamintului din Ucraina data in 2015 care interzice folosirea limbii romane din clasa a 5-cincea ? De ce "ziaristul " nu spune cum romania a ajutat ucraina in 2022 si apoi in Noiembrie -decembrie Ucraina a dat o lege a minoritatilor care discrimineaza clar toate minoritatile din ucraina inclusiv pe cea romana ? Si apoi "ziaristul " se mira candid si naiv de ce 35 % din romani nu sustin ucraina ? de ce "ziaristul " nu mentioneaza cum Zelenski a promis politicienilor romani ca Ucraina va da minoritatii romane aceleasi drepturi pe care Romania le da minoritatii ucrainiene ? si cum Zelenski a mintit fara rusine ? Toti ne dam mari romani cand vorbim de unguri si nu vedem cum romanii sint discriminati de Ucrainieni ! de ce ? Unde este nationalismul romanesc cand este vorba de rasismul din Ucraina ? ah , nu avem voie de la stapani sa vorbim despre asta ! rusine tradatorilor natiunii romane ! dar si mai mare rusine ipocritilor care se bat cu caramida in piept cat sant ei de mari romani si apoi isi tradeaza fara rusine fratii din Bucovina ! rusine domnule "ziarist " ca nu ai curajul sa scrii despre romanii din Bucovina !https://www.bursa.ro/romanii-din-ucraina-cer-autoritatilor-de-la-bucuresti-sa-apere-invatamantul-in-limba-romana-in-cernauti-09346945
Postat 02 Mai 2023, 07:07 de richard
@unu
Victor Orban este un politician ungur dar mai intii este politician si de abia dupa aia este ungur . Si ce isi doreste un politician ? sa fie ales si apoi re-ales . Pentru asta agita harta ungariei mari = ca sa prinda voturile nationalistilor unguri . Si nu il intereseaza daca se poate sau nu realiza ungaria mare , il intereseaza doar sa prinda cat mai multe voturi si pentru asta stimuleaza nationalismul . Ca exemplu , uitate cate voturi a primit partidul AUR doar prin afisarea ultranationalismului romanesc . Ce mai are AUR in afara de ultra nationalism exacerbat ? Nimic . Dar pentru Simion asta nu conteaza , conteaza doar voturile ...Orban si Simion = aceeasi poveste = doi politicieni care vor sa stranga cat mai multe voturi prin ultra-nationalism . Si cum nationalismul prinde si la unguri si la romani....
Postat 02 Mai 2023, 06:52 de richard
Felicitari, superb articol!
Nu m-am indoit niciodata ca in presa locala sunt condeieri talentati! Necazul e ca trebuie sa traiasca punandu-si talentul in slujba politicienilor care i-au transformat ȋncet-ȋncet in slugi. Nu invidiez presa care e obligata sa prezinte hotii ca fiind oameni cinstiti si idi*tii, genii.
Postat 02 Mai 2023, 04:27 de pinonel
un singur lucru
Eu le-aș da ungariei transilvania, să o țină la ei cât timp ne fac o autostradă de la Oradea la Cluj și să ne electrifice și nouă căile ferate să ne aducă feroviar și pe noi la standardele din anii 60 măcar, că la tren de mare viteză nu visez :) Altfel în următorii 20 de ani nu avem nici o șansă de modernizare a legăturii Oradea Cluj. De 100 de ani pentru românia ardealul se termină la Cluj.
Postat 02 Mai 2023, 00:51 de manu144x
richard
In ultimul timp in Ungaria se învârte drapelul Ungariei mari, inclusiv in instituțiile statului, crezi ca e o coincidență sau propagandă ??? Eu zic ca trebuie sa fim vigilenți. Dictatul de la Viena e altul, Bella Kun e altul dar același principiu. Mie imi e clar ca in 24 de ore ocupăm Budapesta, chiar dacă vin cu Rușii ( dupa cum se vede Rușii::::::)))))) or sa aibă aceeași soartă ca in 4 august 104 ani in urma, si Ungaria ar putea fi mai mică si apoi mai mică, și tot mai mică. Cred cu tărie că Maghiarii din România ar luptă pt România. Au văzut si ei ca Orban Viktor aloca bani, dar nu pt ei.
Postat 01 Mai 2023, 23:37 de Sandu2100
...
Nu sunt adepta genocidului sub nicio forma dar se pare ca selectia naturala e prea puțina pentru ce se intampla in lume. Toti isi dau cu parerea despre razboi, politica, absolut orice, dar nu sunt in stare sa faca diferenta intre fake news si stiri reale, inghit orice, fara nici un criteriu de evaluare, ce sa mai vorbim se logica, interpretarea unui text. Nu degeaba suntem fruntasi si la analfabetism functional. Tot ce se scuipa pe FB si are like-uri multe, sigur este adevarat. Cam principiul asta se aplica. Dovada si cele scrise in articol...
Postat 01 Mai 2023, 23:01 de corm16
nu as zice ca e exagerare, si nu din partea parlamentarilor hAURiti, ci din partea ambitiilor VictorOrbaniste
Ungaria joaca la 2 capete, e calul troian al Rusiei in NATO. Pana si in editorialul de mai sus ni se aduce aminte cum a inlocuit generalii pro-Nato din armata maghiara ( https://www.ft.com/content/10f210a4-62cd-4f31-8522-f10f27640b9b ), mai aduc si eu aminte ca grupul de la Visegrad se distanteaza de ungaria (https://www.euronews.com/2022/03/29/visegrad-defence-ministers-meeting-cancelled-over-hungary-s-stance-on-russia ) si ii considera spionii lui Putin in interiorul UE si NATO (https://www.dw.com/en/is-hungary-becoming-russias-spy-hub-within-the-eu/a-64041861 ) si au intrerupt colaborarea serciviilor militare de inteligenta si spionaj si impartasirea datelor obtinute cu maghiarii, de frica ca orice le spun ungurilor aud rusii... binenteles, Bruxelles e plin de spioni rusi si chinezi, si pe alte filiere, de la nemtesti pana la unguri si altii. Victor Orban chiar are ambitii, si chiar viseaza ca daca conflictul se extinde, sa intre in alianta cu BRICS ptr a reface Ungaria-Mare (cu steagul careia tot umbla). Iar in razboi se intampla si multe lucruri care in mod normal nu sunt realistice (si romanii au invadat rusia mai departe de Moldova, trecand Nistrul, la propunerea lui Hitler ca ungurii iau Transilvania dar Romania sa fie compensata cu teritorii ucrainiene in al doilea razboi mondial..) Nu agita nimeni spiritele, decat Putin si Victorasul lui. Putin nu are autoritate nici asupra Varsoviei, dar tot le-a doborat avionul cu jumatate din guvern la bord.
Postat 01 Mai 2023, 22:41 de unu
richard
Nu agit spiritele intre Romani si Unguri. Dar stiu cum au fugit bunicii mei dupa ductatul de la Viena. Datele tale nu ma încântă ca sa fie clar.
Postat 01 Mai 2023, 22:01 de Sandu2100
richard,
Unde mai pui ca Putin nu are nici o autoritate asupra Transilvaniei, ar trebui sa castige un razboi cu NATO. Placa cu Transilvania redata Ungariei e invartita permanent, in functie de interese, tine la prosti.
Postat 01 Mai 2023, 21:59 de User anonimizat
@sandu
vorbesti prostii si agiti spiritele ultra-nationaliste cu "Putin a promis Transilvania ungariei ". Ca sa iti fie clar = transilvania nu va mai fi niciodata a ungariei .Nu se poate demografic . Daca UDMR a fost la guvernare in romania 30 de ani cu 6 % din voturi = tu realizezi ca un eventual partid al romanilor din transilvania va forma guvernul ungariei ? ( daca ardealul cu 7 milioane de romani intra intr-o ungarie cu doar 10-12 milioane de unguri din cei eventul 17-19 milioane de locuitori adica 35-40 % vor fi romani !) Romanii vor lua 35 % din voturi si ei vor fi la guvernare.Ardealul va fi un cal troian pentru ungaria . Romanii din ardeal sant usor de manipulat cu povestea asta ca ungurii vor ardealul . Da , il vor dar nu il vor avea .Asa ca hai sa terminam cu frica si cu manipularea prin frica .
Postat 01 Mai 2023, 21:42 de richard
Ideea e sa nu lăsăm Rusia sa fie puternică
Se vede clar ca toti fug de ea, mai puțin Ungaria la care Putin ia promis Transilvania. O Rusiei puternică înseamnă pt alții sărăcie luci. Avem model ROMÂNIA, dar dupa de Dej, respectiv Ceaușescu sau scăpat de Ruși, România și-a recăpătat economia. Tezaurul ramane la Ruși pt ca nu mai există, asta e Rusul, și mai are curajul sa vorbească despre recăpătarea teritoriilor TOT FURATE DE RUȘI.
Postat 01 Mai 2023, 21:03 de Sandu2100
da
adrian cris ar trebui sa explice diferenta dintre un ziarist adevarat si o trompeta propagandistica .Un "ziarist " care repeta ca un papagal propaganada statului X sau Y se mai cheama ziarist ? poate domnul "ziarist" are curajul sa ne spuna cum si de ce ucraina incalcat tratatul de pace din 2015 dintre ucraina si rusia .Poate .. dar nu cred ... ziarist e ceva si trompeta e altceva
Postat 01 Mai 2023, 20:39 de richard
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6373 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON