URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
29 Iunie 2020, 16:00

International School of Oradea obține autorizare ARACIP

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Este oficial! Din 24 iunie 2020, International School of Oradea este inscrisa in Registrul special al organizaţiilor furnizoare de educaţie care organizează şi desfăşoară, pe teritoriul României, activităţi de învăţământ corespunzătoare unui sistem educaţional din alta tara.

"Avand in vedere prevederile art 26-27 din HG nr 22/2007 privind aprobarea Metodologiei de evaluare instituţională în vederea autorizării, acreditării si evaluării periodice a instituţiilor furnizoare de educaţie, tinand cont de dispoziţiile Ordonanţei Guvernului nr 33/2002 privind reglementarea eliberării certificatelor si adeverintelor de către autorităţile publice centrale şi locale, aprobată cu completări si modificări prin Legea nr 223/2002, luand in considerare notificarea înregistrată la ARACIP cu nr 636. 06.03.2019, însoţită de documentaţia aferentă, se adevereşte că unitatea de invatamant Internaţional School of Oradea, cu sediul in strada Armatei Române, nr 1F, municipiul Oradea, judeţul Bihor, care organizează si desfăşoară activităţi de invatamant preuniversitar pentru nivelurile de invatamant Preschool şi Primary, corespunzătoare sistemului educaţional din Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord, este inscrisa in Registrul special al organizaţiilor furnizoare de educaţie care organizează si desfăşoară, pe teritoriul României, activităţi de învăţământ corespunzătoare unui sistem educaţional din alta tara, incepand cu data 24.06.2020."

Odată cu primirea acestei autorizaţii, elevii scolarizati de unitatea de invatamant International School of Oradea beneficiază de dreptul de recunoaştere a diplomelor şi perioadelor de studii efectuate, în aceleaşi condiţii ca şi elevii care au studiat în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, în sistemul de invatamant specific statului respectiv.

ISO are sprijinul Fundaţiei Lumina - organizaţia care sprijină învăţământul de peste 25 de ani şi deţine 11 şcoli în România, al Primăriei Municipiului Oradea - prin Agenţia Locală de Dezvoltare Locală, şi nu în ultimul rând, al International School of Bucharest.

Celor care încă nu cunosc această instituţie de învăţământ le menţionăm faptul că:

- Şcoala Internaţională din Oradea (ISO) şi-a început activitatea în septembrie 2017.

- A fost înregistrata drept "Cambridge School  Center" (Centrul nr. R0006 - CIE: Universitatea din Cambridge International Examinations) din iunie 2018 şi este scoala acreditata (BSO) din mai 2019.

- Totodată este înregistrata in cadrul Departamentul pentru Educaţie (DfE) cu cu numarul DfE 000/6193.

- Acceptă înscrieri pe tot parcursul anului şcolar în limita locurilor disponibile pe grupele de creşă, grădiniţă şi învăţământ primar.

Cei interesaţi să afle mai multe şi să pătrundă în lumea ISO pot programa o vizită la singura şcoală acreditată Cambridge din Oradea, cu predare exclusiv în limba engleză, apelând numărul de telefon 0770.903.819 sau în scris la adresa de email info@isor.ro.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON