URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În urma validării alegerilor parlamentare, mandatul Guvernului în funcție încetează și este nevoie de învestirea unui nou Guvern. Președintele României desemnează un candidat la funcția de prim-ministru în urma consultărilor cu partidele politice reprezentate în Parlament. Nu este obligatoriu ca acest candidat să provină de la partidul cu cele mai multe mandate în Parlament, desemnarea lui fiind atribuția exclusivă a Președintelui.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
26 Octombrie 2017, 10:00

Inspectorii sanitari-veterinari, cu ochii pe producătorii şi comercianţii de alimente: 25 de firme închise şi 18 amenzi

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Bihor a controlat în ultima lună, în cadrul unei campanii la nivel naţional, toţi operatorii din industria laptelui care activează în judeţ, pentru a verifica modul de producere, manipulare, păstrare, transport şi procesare a laptelui şi produselor din lapte.

Potrivit unui comunicat dat publicităţii de DSVSA Bihor în cursul zilei de miercuri, au fost controlaţi aproximativ 100 de operatori, din care 3 unități de procesare, 5 centre de colectare a laptelui ca materie primă și peste 90 de ferme producătoare de lapte ca materie primă, destinat procesării sau vânzării directe către consumatorul final.

„Se poate concluziona că activitatea de producere a laptelui ca materie primă în județul Bihor a înregistrat nu doar o creștere cantitativă, dar și o îmbunătățire calitativă”, arată comunicatul DSVSA, care precizează, totuşi, că „au fost constatate unele deficiențe, legate de modul în care sunt realizate activitățile conexe producției primare (muls igienic, păstrarea laptelui și a evidențelor primare, bunele practici la nivelul fermelor de lapte), motiv pentru care au fost aplicate 15 sancțiuni contravenționale și chiar s-a dispus emiterea unei ordonanțe de încetare a activității”.

Pe de altă parte, tot în cadrul unei campanii la nivel naţional, inspectorii DSVSA Bihor au făcut 54 de controale subsumate programului de monitorizare a unor substanțe biocide pentru care există suspiciunea utilizării în mod ilegal, pentru depistarea remanenței în ouă și în produsele din ouă destinate consumului uman a unor substanțe biocide (fipronil, amitraz, cypermethrin, diazinon și thiamethoxam) destinate pentru dezinfecția spațiilor de producție, respectiv pentru combaterea dăunătorilor.

Controalele au fost făcute la 42 ferme avicole, la 4 centre de ambalare a ouălor, la o unitate de procesare a ouălor lichide, la 2 depozite de produse medicale veterinare și la 5 unități de tip DDD, fiind recoltate 12 probe de ouă și de produse din ouă, expediate ulterior spre analiză la laboratorul național de referință din cadrul Institutului de Igienă și Sănătate Publică Veterinară București.

„În urma rezultatelor analizelor efectuate și transmise către DSVSA Bihor până la această dată nu au fost semnalate indicii care să ducă la suspiciunea prezenței acestor substanțe în alimentele verificate în cadrul programului de monitorizare”, arată comunicatul instituţiei.

Pe lângă controalele, inspectorii sanitar-veterinari au desfăşurat și activități uzuale de supraveghere a producerii, transportului și comercializării alimentelor, precum şi de monitorizare și supraveghere a sănătății și bunăstării animale, efectuând un număr de 195 controale la unități din sectorul industriei alimentare, 15 contraole în trafic și 63 de controale la obiective din sectorul creșterii animalelor.

În urma acestor controale, DSVSA Bihor a aplicat 18 amenzi contravenționale în valoare totală de 23.600 lei și a retras de la consum 50 de kilograme de produse alimentare în valoare de aproximativ 500 lei, dispunând totodată emiterea ordonanței de încetare a activității pentru un număr de 25 operatori economici din domeniul producerii, transportului şi comercializării alimentelor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON