Registrul Auto Româna a anunţat că în lunile octombrie şi noiembrie a efectuat în întreaga ţară 655 de unităţi de service auto, în urma acestora luând măsura închiderii a peste 200 dintre ele, din care 22 sunt în judeţul Bihor.
De asemenea, tot în judeţul Bihor inspectorii RAR au decis suspendarea activităţii unui service pe perioadă limitată, iar valoarea amenzilor date în judeţ este de 95.000 lei, faţă de un total de 596.000 la nivel naţional.
Motivele sancţionării unităţilor de service sunt variate: efectuarea unor reparaţii la sistemul de rulare fără autorizaţie tehnică şi fără inspecţie finală care să garanteze că autovehiculul reparat îndeplineşte condiţiile legale pentru menţinerea în circulaţie, nerespectarea condiţiilor iniţiale de autorizare şi lipsa certificatelor de garantare a lucrărilor efectuate.
BIHOREANUL a contactat Biroul de Presă al RAR pentru a aflat numele unităţilor de service închise, astfel încât posesorii de autovehicule să ştie de care societăţi să se ferească, în condiţiile în care nu rareori firmele închise în urma unor controale au continuat să-şi desfăşoare activitatea în mod clandestin.
„Numele unităţilor sancţionate sunt confidenţiale”, a răspuns, însă, purtătorul de cuvânt al RAR, Roxana Nica.
Aceasta a furnizat, în schimb, sfaturi despre cum pot evita posesorii de autovehicule să fie înşelaţi de unităţile de service. „Atunci când aleg un anume service, este recomandabil ca potenţialul client să verifice dacă au autorizaţie de funcţionare, iar în lipsa acesteia să nu contracteze nicio lucrare. De asemenea, după efectuarea oricărei lucrări de către un service autorizat, acesta este obligat să emită un certificat de garantare a lucrării”, a precizat oficialul RAR.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.