URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
19 Mai 2020, 15:44

Înscrierile la creşele din Oradea se fac doar online. Care sunt documentele de care au nevoie părinţii şi unde trebuie să le trimită

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Direcţia de Asistenţă Socială Oradea a anunţat că înscrierile pentru copiii care vor merge din toamnă la creşe se vor face exclusiv online.

Sesiunea de înscriere va avea loc între 2 şi 30 iunie, iar cererile şi documentele necesare se vor transmite fotocopiate la adresa de e-mail sps.dasoradea@gmail.com. Pot fi înscrişi la creşă copiii care au între 10 luni şi 3 ani.

„Până acum, cererea pentru creşele noastre era tot timpul mare. Nu ştim cum va fi din septembrie, dacă părinţii vor dori să îşi mai aducă copiii în comunitate, de teama Covid-19. Dar vrem să depună cererile doar online, pentru că vorbim de părinţi tineri, care au gadget-uri şi ştiu să trimită documente online”, a explicat Arina Moş, directoarea DASO, marţi, pentru BIHOREANUL.

În Oradea, sunt 14 creşe publice, cu circa 700 de locuri disponibile, iar încă una este în construcţie şi va fi dată în folosinţă în ianuarie, în parcul industrial de pe Calea Borşului. Taxa lunară la o creşă din Oradea este de 250 de lei.

Ce acte sunt necesare

Ca să-şi înscrie copilul la creşă, părinţii trebuie să trimită o cerere care se regăseşte pe site-ul DASO, certificatul de naştere al acestuia, actele de identitate ale părinţilor sau reprezentanţilor legali, certificatele de naştere ale fraţilor minori, adeverinţa de venituri pentru fiecare părinte, care să cuprindă venitul brut al părintelui pe ultimele 6 luni, şi o adeverinţă de la locul de muncă al părintelui care se află în concediu pentru creşterea copilului, în care se va specifica data încetării suspendării contractului de muncă.

Părinţii mai trebuie să transmită către DASO fişa de imunizări a copilului, întocmită conform prevederilor elaborate de Ministerul Sănătăţii.

De asemenea, dacă este cazul, se trimite şi adeverinţa de la grădiniţa care funcţionează în aceeaşi clădire cu creşă, dacă este frecventată de fraţi sau surori ai copilului pentru care se solicită înscrierea la creşă; adeverinţă de la unitatea de învăţământ frecventată de către mamă, la forma de zi; sentinţa de divorţ şi dovadă cuantum pensie de întreţinere (alimentară); hotărârea sau sentinţa de plasament sau a sentinţei de încredinţare în vederea adopţiei.

Dosarul de înscriere mai trebuie să cuprindă o declarație pe proprie răspundere a părintelui sau reprezentantului legal solicitant că documentele anexate cererii de înscriere la creșă sunt conforme cu documentele originale şi alte acte doveditoare privind situaţia de dificultate a familiei - dacă este cazul.

Informaţii detaliate se pot obţine la numărul de telefon 0359 / 411 925  - Serviciul Programe Sociale.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON