URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
18 Decembrie 2014, 16:10

Înotătoarea Ioana Buzlea a fost desemnată cea mai bună sportivă a clubului Crişul Oradea în 2014

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Clubul Sportiv Crișul Oradea și-a premiat, la sfârșit de an, laureații pe anul 2014. Desfășurată la Hotel Continental Forum, Gala CS Crișul 2014 a avut menirea de a-i recompensa cu diplome, trofee și plachete pe sportivii și antrenorii cu cele mai bune rezultate obținute în decursul anului care se apropie de final.

În clasamentul sporturilor olimpice, pe primul loc și cel mai bun sportiv al anului la CS Crișul a fost desemnată înotătoarea Ioana Buzlea (foto), cu 59 de puncte.

Ioana Buzlea, sportivă pregătită de antrenorul Zsolt Illes, a fost vicecampioană națională la juniori I în probele de 100 m bras, 200 m bras și 200 m mixt. De asemenea, la juniori II, a cucerit de trei ori titlul de campioană națională, la 100 m bras, 200 și 400 m mixt. A ocupat însă și 7 locuri II la Campionatele Naționale în probele de 50, 100 și 200 m bras, 50 m spate, 200 și 400 m mixt, dar și 5 locuri III, la 50, 100 și 200 m bras, respectiv 400 m mixt.

Pe locul II s-a situat tot un înotător, Tamas Szalay, cu 41 de puncte, iar pe poziția a III-a, judoka Denisa Bențe, cu 30 de puncte. Pe locurile următoare: Paula Kanalas (judo) - 23 de puncte, Alex Mehes (atletism) - 22 puncte, Daniela David (judo) - 16 puncte, Ioana Prodan (polo feminin) - 15 puncte, Roland Szabo (polo) - 13 puncte, Viktor Kovats (polo) - 13 puncte și pe locul X, Raul Gavriș (polo) - 8 puncte.

La secțiunea sporturi olimpice pe echipe, locul I a revenit formației de polo feminin senioare (antrenor Zoltan Orban), devenită campioană națională. Pe locul II s-a situat echipa de polo juniori I (antrenor Eugen Băjenaru), tot campioană națională, iar pe locul III, echipa de polo juniori II (antrenor Ciprian Câmpinau), de asemenea, campioană națională.

În ceea ce privește secțiunea sporturilor neolimpice, primele două locuri le-a dat o secție mai nouă la CS Crișul, cea de sambo. Pe primul loc s-a situat Ioana Mădălina Pantea, devenită vicecampioană mondială de tineret în Coreea, în cadrul probei de 72 kg. Pe locul II s-a situat sora ei, Georgiana Pantea, iar pe locul al III-lea, Gabriel Antal, de la fotbal-tenis.

La secțiunea speranțe au fost premiați atletul Cristian Mehes și înotătoarea Ingrid Husar. Mezinul familiei Mehes, dar și Gabriel Antal au primit ulterior și premii speciale pentru activitatea și ascensiunea lor din acest an.

Conducerea a premiat şi antrenorii clubului: Zsolt Illes (înot), Olimpia Ianc (judo), Albert Mehes (atletism), Zoltan Orban, Ciprian Cîmpianu, Eugen Băjenaru și Cosmin Goina (polo), Georgiana Pantea (sambo), Gheorghe Grădinaru (fotbal-tenis), Georgeta Shir (înot) și Ioana Nistor (baschet).

Printre invitații și oficialitățile galei clubului Crișul din acest an s-au numărat Iacob Hanțiu (director CSU Oradea), Dan Matei (director LPS Bihorul), Sorin Buhaș (director DJST Bihor), Iosif Korodi (inspector DJST Bihor), Ioan Huluban și Petru Lung (din partea Jandarmeriei) și Viorel Nemeș (președinte FC Bihor).

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON