URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
05 August 2020, 12:13

Inițiativele de bine prind viață prin programul Raiffeisen Comunități. ONG-urile și școlile publice pot aplica pentru granturi în valoare de 50.000 lei

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Raiffeisen Bank a dat startul celei de-a X-a ediții a programului de granturi Raiffeisen Comunități, prin care 10 proiecte educaționale implementate de ONG-uri și școli publice pot câștiga un grant în valoare de 50.000 lei. Termenul limită pentru depunerea ideilor pentru educație din acest an este 11 august, ora 17.00, pe platforma https://granturi.raiffeisencomunitati.ro/.

Programul Raiffeisen Comunități este un concurs de granturi care ajută organizațiile neguvernamentale și instituțiile de învățământ să implementeze proiecte în domeniul educației non-formale, care să contribuie, ulterior, atât la îmbunătățirea nivelului de educație, cât și a calității vieții oamenilor.

Până acum, programul de granturi Raiffeisen Comunități a acordat sprijin financiar în valoare totală de 870.000 de euro pentru 129 de proiecte dezvoltate în întreaga țară. O parte dintre proiectele finanțate anul trecut au adus, până în prezent, schimbări semnificative pentru comunități vulnerabile, și nu numai.

Proiecte de educație non-formală pentru un viitor mai bun - despre inițiative care sprijină comunități

Universitatea Vârstei a III-a Cluj Napoca este un program de cursuri susținute de profesorii Universității Babeș-Bolyai și alți voluntari din mediul universitar clujean, dezvoltat de Fundația UBB Alma Mater Napocensis, în parteneriat cu Asociația EduNation și DASM Cluj-Napoca pentru seniorii clujeni care sunt în căutarea unor activități de petrecere a timpului liber la vârsta pensionării. În ultimii doi ani, de când Unversitatea a fost înființată, aproximativ 150 de seniori din Cluj au urmat cursuri de economie, știință sau inginerie și și-au îmbunătățit semnificativ calitatea vieții. În 2019, programul s-a dezvoltat și a dublat numărul de beneficiari datorită grantului de 50.000 lei căștigat în prpogramul Raiffeisen Comunități.

#Pe Cont Propriu, proiect dezvoltat de Asociația Dream Project, este una dintre puținele inițiative care se adresează mamelor vulnerabile din România. Prin intermediul acestui proiect, mamele cu vârsta cuprinsă între 15 - 26 de ani beneficiază de consiliere vocațională și cursuri gratuite de calificare profesională, la finalul căruia primesc și un kit profesional, fiind, în același timp consiliate de specialiști pentru a se angaja sau a lucra independent. Programul a căștigat, de asemenea, un grant de 50.000 lei la ediția din 2019 a concursului Raiffeisen Comunități. Până în acest moment, 12 mame au finalizat cursuri de calificare sau urmează să termine în următoarele două luni, specialiștii asociației fiind în proces de interviuri cu alte cinci mame care plănuiesc să înceapă cursurile din luna septembrie.

ABCivic la Liceu este un proiect pilot al Asociatiei CIVICA, prin care facilitatorii organizației colaborează cu șase clase de liceeni de la Colegiul Național ”Emil Racoviță” și Colegiul Pedagogic ”Vasile Lupu” pentru a-i ajuta să-și dezvolte abilități precum spiritul de inițiativă sau un mod de gândire orientat pe găsirea de soluții, astfel încât să acționeze pentru binele comunităților din care fac parte.

Până în prezent, programul a implicat aproximativ 150 elevi de liceu din clasele a IX-a și a XI-a de la două colegii din Municipiul Iași, inițiativa fiind primită cu entuziasm de liceeni din oraș și de posilibatea de a face activități în afara curriculei prin care să se conecteze mai bine între ei și să învețe lucruri noi.

Instructori de dezbateri 2.0, proiect al Asociației Române de Dezbateri, Oratorie și Retorică (ARDOR), promovează și susține dezbaterea ca instrument educațional, de dezvoltare a abilităților de gândire critică, argumentare și exprimare în public. Prin această inițiativă, tinerii sunt educați despre cum să își documenteze opiniile astfel încât să fie rezonabile și bine argumentate.

La începutul anului, cu ajutorul grantului Raiffeisen Comunități, ARDOR a organizat o tabără de pregătire la care au participat aproximativ 40 de instructori de dezbatere din toată țara. În timpul taberei, ei au avut ocazia să-și diversifice metodele de instruire în dezbateri, să facă practică și schimb de experiență cu colegii instructori.

(advertorial)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON