URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 30 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
05 August 2020, 12:13

Inițiativele de bine prind viață prin programul Raiffeisen Comunități. ONG-urile și școlile publice pot aplica pentru granturi în valoare de 50.000 lei

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Raiffeisen Bank a dat startul celei de-a X-a ediții a programului de granturi Raiffeisen Comunități, prin care 10 proiecte educaționale implementate de ONG-uri și școli publice pot câștiga un grant în valoare de 50.000 lei. Termenul limită pentru depunerea ideilor pentru educație din acest an este 11 august, ora 17.00, pe platforma https://granturi.raiffeisencomunitati.ro/.

Programul Raiffeisen Comunități este un concurs de granturi care ajută organizațiile neguvernamentale și instituțiile de învățământ să implementeze proiecte în domeniul educației non-formale, care să contribuie, ulterior, atât la îmbunătățirea nivelului de educație, cât și a calității vieții oamenilor.

Până acum, programul de granturi Raiffeisen Comunități a acordat sprijin financiar în valoare totală de 870.000 de euro pentru 129 de proiecte dezvoltate în întreaga țară. O parte dintre proiectele finanțate anul trecut au adus, până în prezent, schimbări semnificative pentru comunități vulnerabile, și nu numai.

Proiecte de educație non-formală pentru un viitor mai bun - despre inițiative care sprijină comunități

Universitatea Vârstei a III-a Cluj Napoca este un program de cursuri susținute de profesorii Universității Babeș-Bolyai și alți voluntari din mediul universitar clujean, dezvoltat de Fundația UBB Alma Mater Napocensis, în parteneriat cu Asociația EduNation și DASM Cluj-Napoca pentru seniorii clujeni care sunt în căutarea unor activități de petrecere a timpului liber la vârsta pensionării. În ultimii doi ani, de când Unversitatea a fost înființată, aproximativ 150 de seniori din Cluj au urmat cursuri de economie, știință sau inginerie și și-au îmbunătățit semnificativ calitatea vieții. În 2019, programul s-a dezvoltat și a dublat numărul de beneficiari datorită grantului de 50.000 lei căștigat în prpogramul Raiffeisen Comunități.

#Pe Cont Propriu, proiect dezvoltat de Asociația Dream Project, este una dintre puținele inițiative care se adresează mamelor vulnerabile din România. Prin intermediul acestui proiect, mamele cu vârsta cuprinsă între 15 - 26 de ani beneficiază de consiliere vocațională și cursuri gratuite de calificare profesională, la finalul căruia primesc și un kit profesional, fiind, în același timp consiliate de specialiști pentru a se angaja sau a lucra independent. Programul a căștigat, de asemenea, un grant de 50.000 lei la ediția din 2019 a concursului Raiffeisen Comunități. Până în acest moment, 12 mame au finalizat cursuri de calificare sau urmează să termine în următoarele două luni, specialiștii asociației fiind în proces de interviuri cu alte cinci mame care plănuiesc să înceapă cursurile din luna septembrie.

ABCivic la Liceu este un proiect pilot al Asociatiei CIVICA, prin care facilitatorii organizației colaborează cu șase clase de liceeni de la Colegiul Național ”Emil Racoviță” și Colegiul Pedagogic ”Vasile Lupu” pentru a-i ajuta să-și dezvolte abilități precum spiritul de inițiativă sau un mod de gândire orientat pe găsirea de soluții, astfel încât să acționeze pentru binele comunităților din care fac parte.

Până în prezent, programul a implicat aproximativ 150 elevi de liceu din clasele a IX-a și a XI-a de la două colegii din Municipiul Iași, inițiativa fiind primită cu entuziasm de liceeni din oraș și de posilibatea de a face activități în afara curriculei prin care să se conecteze mai bine între ei și să învețe lucruri noi.

Instructori de dezbateri 2.0, proiect al Asociației Române de Dezbateri, Oratorie și Retorică (ARDOR), promovează și susține dezbaterea ca instrument educațional, de dezvoltare a abilităților de gândire critică, argumentare și exprimare în public. Prin această inițiativă, tinerii sunt educați despre cum să își documenteze opiniile astfel încât să fie rezonabile și bine argumentate.

La începutul anului, cu ajutorul grantului Raiffeisen Comunități, ARDOR a organizat o tabără de pregătire la care au participat aproximativ 40 de instructori de dezbatere din toată țara. În timpul taberei, ei au avut ocazia să-și diversifice metodele de instruire în dezbateri, să facă practică și schimb de experiență cu colegii instructori.

(advertorial)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6438 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON