URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
09 Iunie 2015, 11:35

Îngrijorare în "aripa Kiss" a CJ: Vicele UDMR riscă să fie suspendat din funcţie

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Atmosferă de înmormântare între angajaţii pe care liderul UDMR Bihor, Alexandru Kiss, i-a adus în Consiliul Judeţean, atât în perioada 2004-2008, când era preşedinte, cât şi în intervalele 2000-2004 şi 2008-2015, când a fost vicepreşedinte.

În tensiune

De marţea trecută, când Kiss a fost săltat de procurorii DNA împreună cu omul de afaceri Beniamin Rus, personalul contractual şi funcţionarii apropiaţi lui Kiss urmăresc site-urile de ştiri locale pentru a afla ce soartă îi rezervă magistraţii, după ce DNA a cerut arestarea preventivă a acestuia, iar vineri judecătorul de drepturi şi libertăţi al Tribunalului Bihor a decis să-l plaseze sub control judiciar, ceea ce înseamnă - între altele - inclusiv interdicţia de a-şi exercita atribuţiile aferente funcţiei de vicepreşedinte.

De altfel, de marţea trecută, Kiss nici n-a mai dat pe la serviciu.

Întrucât DNA a făcut recurs la această sentinţă, insistând să ceară arestarea preventivă, iar marţea aceasta Curtea de Apel Oradea a amânat verdictul final cu o zi, colaboratorii şi subalternii lui Kiss sunt în continuare sub tensiune.

În rest, însă, activitatea CJ decurge normal, susţine directorul de cabinet al preşedintelui Cornel Popa. "În prezent, atribuţiile domnului vicepreşedinte Alexandru Kiss (n.r. - de coordonare a Direcţiei Tehnice) sunt exercitate de preşedinte, care i le-a şi delegat", a declarat miercuri pentru BIHOREANUL Horia Carţiş.

Prefectura, în stand by

Contactat de BIHOREANUL, prefectul judeţului, Claudiu Pop, a declarat că aşteaptă, la rându-i, ca magistraţii Curţii de Apel Oradea să ia, miercuri, o decizie definitivă în cazul lui Kiss. "Până nu avem o hotărâre definitivă, nu ne putem pronunţa şi nu putem lua nicio măsură", a spus Pop.

Conform legii, în cazul Kiss Prefectura are mai multe variante, în funcţie de hotărârea judecătorilor. Dacă aceştia decid arestarea preventivă a politicianului, prefectul va fi obligat să emită un ordin prin care îl va suspenda din demnitatea de consilier judeţean şi, implicit, din funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, pe perioada arestării sale.

Într-o a doua situaţie, în care magistraţii Curţii de Apel decid să menţină controlul judiciar asupra lui Kiss, aşa cum a hotărât săptămâna trecută Tribunalul Bihor, Prefectura trebuie să notifice Consiliul Judeţean, pentru ca acest for să ia act şi să-l suspende pe Kiss, conform deciziei judecătorului de a-i interzice exercitarea funcţiei.

Doar în cazul în care Curtea de Apel dă dovadă de indulgenţă maximă, desfiinţând hotărârea Tribunalului şi respingând cererea DNA de arestare preventivă, Kiss se poate întoarce în funcţia de vicepreşedinte al CJ, pe care ar putea s-o exercite fără restricţii.

Citiţi pe aceeaşi temă articolul Adio, Sanyi! După 15 ani în fruntea judeţului, baronul Alexandru Kiss e scos pe tuşă doar cu cătuşele

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
60 de zile fără dreptul de a merge la serviciu, decât ca invitat al preşedintelui consiliului judeţean !!!
Nici nu contează dacă consiliul îl suspendă sau nu, din moment ce l-a suspendat instanţa !!!
Postat 09 Iunie 2015, 12:56 de WinDos
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON