URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
17 Iunie 2020, 17:01

Înghesuială la o clinică din Oradea: Cei care vor să-şi facă analizele pentru şcoala de şoferi stau la rând cu orele (FOTO)

Înghesuială la o clinică din Oradea: Cei care vor să-şi facă analizele pentru şcoala de şoferi stau la rând cu orele (FOTO) (sursa foto: cititor eBihoreanul.ro)
Înghesuială la o clinică din Oradea: Cei care vor să-şi facă analizele pentru şcoala de şoferi stau la rând cu orele (FOTO) (sursa foto: cititor eBihoreanul.ro)
Înghesuială la o clinică din Oradea: Cei care vor să-şi facă analizele pentru şcoala de şoferi stau la rând cu orele (FOTO) (sursa foto: cititor eBihoreanul.ro)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un cititor al BIHOREANULUI a semnalat miercuri că la clinica Artimed din centrul Oradiei s-au format cozi mari după prânz pentru realizarea analizelor necesare în vederea obţinerii sau reînnoirii permiselor de conducere. Tânărul spune că sistemul de preluare a pacienţilor e acelaşi ca înainte de pandemie, adică aceştia pot să ia de dimineaţă bilete de ordine, cu care apoi stau la coadă pentru a ajunge la medici. 

"Aş vrea să semnalez că zilnic la Clinica Artimed se întâmplă acelaşi lucru: oameni îmbulziţi pentru a-şi face analizele pentru şcoala de şoferi. Distanţare socială zero! Acelaşi sistem învechit de 10 ani în gestionarea oamenilor", a sesizat Gabriel N., trimiţând şi nişte fotografii care demonstrează acest lucru. 

Orădeanul a reclamat că a trebuit să aştepte circa 2 ore şi jumătate pentru a-şi face analizele. Întrebat dacă la clinica Artimed se fac programări pentru a evita aglomeraţiile, aşa cum arată prevederile legale pe perioada stării de alertă, tânărul spune că nu, ci, pur şi simplu, oamenii iau bilete de ordine, cu care stau apoi la coadă.

"Am aşteptat 2 ore şi jumătate pentru o biată de reînnoire de permis. E inadmisibil aşa ceva! Nu mai vorbim de atitutinea personalului... E foarte trist că mai trăim aşa ceva în 2020", spune el.

"Începând de la ora 8 se iau bonuri de ordine personal de acolo. După care trebuie să revii la ora 13 când se adună toată lumea. Nu ţi se spune o oră aproximativă. Eu când am primit numărul de ordine 71 am intrebat dacă nu pot pleca şi să revin la o anumită oră. Mi-au spus că nu se poate şi să aștept", a mai transmis acesta BIHOREANULUI

Pe pagina de Facebook a clinicii se arată că zilnic analizele pentru fişa medicală auto se fac, aşa cum arăta şi reclamantul, între orele 13 şi 14.30, în timp ce alte tipuri de analize sunt programate mai devreme. Tot acolo că precizează că "eliberarea numerelor de ordine (programare)" se face de la ora 8. 

Contactat de BIHOREANUL, dr. Dorel Ţîrţ, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Bihor, a precizat că toate clinicile, precum şi pacienţii acestora, trebuie să respecte regulile impuse în această perioadă, inclusiv cea privind programările prealabile pentru evitarea aglomeraţiei şi cea privind distanţarea socială. "Vom verifica aspectele semnalate", a adăugat dr. Ţîrţ.  

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON