URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
19 Noiembrie 2022, 23:05

Înfrângere severă la Şimleu pentru FC Bihor şi egal înregistrat la Carei de Lotus Băile Felix

Înfrângere severă la Şimleu pentru FC Bihor şi egal înregistrat la Carei de Lotus Băile Felix La meciul de acasă cu Sportul Șimleu, FC Bihor a câștigat cu 1-0 (foto: Paul Lelea)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Etapa din acest weekend din Liga a III-a la fotbal nu a fost prea fastă pentru echipele bihorene, care au cucerit un singur punct, deşi au jucat pe terenul ultimelor două clasate. Dacă Lotus Băile Felix a remizat, scor 0-0, la Carei, cu echipa locală CSM Victoria, în schimb surprinzător a fost rezultatul înregistrat de FC Bihor la Şimleu Silvaniei, unde a cedat cu scorul de 1-4, în faţa gazdelor de la Sportul.

Este drept că, deşi au evoluat pe terenul ultimelor două clasate, pe echipele bihorene le-au aşteptat jocuri dificile în compania unor echipe aflate într-o criză acută de puncte.

Dacă Lotus Băile Felix nu a nici marcat, dar nici nu a primit gol, în schimb, FC Bihor a primit surprinzător de multe goluri, ceea ce s-a mai întâmplat o singură dată în actuala ediţie de campionat.

La Carei, două eliminări

La Carei a fost o dispută mai puţin spectaculoasă, care a avut şi două eliminări, Cristian Copil de la Lotus Băile Felix şi Teodor Bîrle de la gazde primind cartonaşul roşu pe parcursul primei reprize.

S-a încheiat aşa cum a început, cu scorul de 0-0, iar Lotus a ajuns la cea de-a şasea remiză din campionat, dar are deja opt meciuri la rând în care nu a mai cunoscut gustul victoriei.

Antrenorul Gheorghe Ghiţ a trimis în teren echipa: Barabaș – Cr. Copil (min. 20 eliminat), Al Pintea, Cr. Oros, R. Creț, M. Popa, Gheban (min. 79 G. Gitye), Sorian, C. Sîrbu (min. 21 A. Gal), Fl. Pop şi Vl. Costea (min. 83 S. Cucu).

După acest joc, Lotus Băile Felix coboară pe locul 6 în clasament, cu 18 puncte.

Eşec surprinzător

Jucând la Şimleu Silvaniei, pe un teren greu, FC Bihor a fost surprinsă de jocul adversarului, însă singură şi-a făcut viaţa grea, după ce jucătorii orădeni au comis câteva greşeli în apărare. Drept consecinţă, în minutul 13 gazdele conduceau cu 2-0.

Din acest moment, situaţia s-a complicat. Fiind nevoiţi să iasă mai mult la atac, „roş-albaştrii” au fost surprinşi încă de două ori, în timp ce ei au reuşit să marcheze doar o singură dată.

Scorul l-a deschis Andrei Zete, care a marcat în minutul 2, după care, în urma unei alte greşeli din defensiva bihoreană, în minutul 13, tânărul Mark Lukacs a înscris pentru 2-0 în favoarea gazdelor. La pauză s-a intrat cu acest scor, dar în partea a doua, tot cei de la Sportul au fost cei care au marcat primii, în minutul 56, prin Alin Cătuna care a ridicat scorul la un neverosimil 3-0.

Orădenii au avut reacţie de această dată şi, în minutul 63, au înscris prin Andrei Gheorghiţă. Nu au trecut decât şapte minute şi Andrei Zete a reuşit dubla, marcând pentru 4-1, un eşec usturător pentru trupa orădeană, obişnuită numai cu victoriile.

Din păcate însă, eşecul de la Şimleu îi detronează pe orădeni din poziţia de lideri ai clasamentului, coborând pe locul 2, după ce Gloria Bistriţa şi-a câştigat disputa de pe teren propriu.

În partida de sâmbătă, antrenorul Florin Farcaş a trimis în teren echipa:  R. Bob – Fl. Drăgan (min. 46 Ad. Popa), D. Stan, D. Lupșe, L. Ioviță (min. 46 A. Chindlea) – Cl. Petruș (min. 29 M. Hosu), G. Cherman – I. Ban (min. 82 P. Andraș), R. Gunie, A. Gheorghiță – Sg. Jurj (min. 82 A. Moga).

„O înfrângere rușinoasă”

După partidă, tehnicianul formației FC Bihor, Florin Farcaș, a încercat să explice acest eșec.

„Dacă în etapele anterioare am făcut jocuri bune, de această dată nu am mai avut o astfel de evoluţie, sigur, poate şi terenul, care a fost foarte greu, a influenţat evoluţia echipei. Lor le-a convenit terenul, dar noi suntem o echipă care încercăm să jucăm, însă nimic nu ne scuză. Este o înfrângere ruşinoasă pentru noi, dar mergem mai departe. Eu am încredere în copii, azi nu a fost ziua noastră... Sigur, în momentul când faci greşeli simple, o echipă te poate taxa imediat, iar astăzi ne-au taxat pe greşelile noastre. Rezultatul este un test al maturizării pentru noi, încercăm să învăţăm din lucrurile acestea, pentru că se ştie clar care sunt obiectivele noastre. Avem jucători tineri, mai ales pe fază defensivă, şi e şi normal să mai apară şi astfel de momente”, a declarat Farcaş.


Rezultatele şi marcatorii etapei a 13-a din Seria a 10-a a Ligii a III-a la fotbal:

Vineri
Gloria Bistriţa Năsăud – CSM Sighetu Marmaţiei 3-2
Răzvan Tănase (32), Alexandru Iulian Stoica (33), Marius Curtuiuș (82) / Gheorghe Gondiu (11, 45+3 – penalty)

Sâmbătă
CFR Cluj II – CSM Satu Mare 1-2
Gheorghe Tomșa (74) / Ciprian Brata (60), Nandor Suveg (90+4)
Sportul Şimleu Silvaniei – FC Bihor Oradea 4-1
Andrei Zete (2, 70), Mark Lukacs (13), Alin Cătuna (56) / Andrei Gheorghiță (63)
Minerul Ocna Dej – SCM Zalău 3-1
Emanuel Negru (4, 70), Florin Dan (63) / Sergiu Pop (50)
Victoria Carei – Lotus Băile Felix 0-0


Clasament:

1

Gloria Bistriţa

13

9

2

2

25

9

16

29

2

FC Bihor

13

9

1

3

28

22

6

28

3

CSM Satu Mare

13

8

2

3

22

14

8

26

4

SCM Zalău

13

6

2

5

19

11

8

20

5

Minerul Ocna Dej

13

6

2

5

17

15

2

20

6

Lotus Băile Felix

13

4

6

3

17

17

0

18

7

CSM Sighetu Marmaţiei

13

2

5

6

13

21

-8

11

8

Sportul Șimleu Silvaniei

13

3

3

7

10

18

-8

10

9

CFR Cluj II

13

2

3

8

8

19

-11

9

10

Victoria Carei

13

2

2

9

11

24

-13

8

Sportul Șimleu Silvaniei a fost penalizată cu 2 puncte.

În etapa viitoare, Lotus Băile Felix va juca acasă cu Minerul Ocna Dej, vineri, 25 noiembrie, de la ora 14, în timp ce FC Bihor va evolua tot pe teren propriu, cu CFR Cluj II, dar sâmbătă, 26 noiembrie, tot de la ora 14.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON