URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
03 Iunie 2021, 20:43

Începe regalul: 101 meciuri de minifotbal la Supercupa României de la Oradea, din acest weekend

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Vineri dimineaţă, de la ora 9, debutează cea mai mare competiţie de minifotbal de până acum din Oradea şi una dintre cele mai gradioase întreceri de la această disciplină sportivă din ţară, Supercupa României.

Competiţia reuneşte la start 48 de echipe, dintre care 32 sunt campioane, iar 16 vicecampioane de judeţ sau municipiu. Se anunţă, aşadar, un regal al minifotbalului de înaltă ţinută, cu o serie de jocuri, programate la cele patru terenuri de la Baza Sportivă Tineretului şi cele două terenuri de la Baza AEK Oradea.

În total, se vor disputa 101 meciuri la competiţia din acest weekend, întrucât vor fi şi recalificări.

La final, primele 15 echipe de la Supercupă se vor califica la Turneul Final al Campionatului Naţional de Minifotbal, care va avea loc peste o lună, la Rm. Vâlcea.

Judeţul Bihor este reprezentat la Supercupa României la minnifotbal de campioana AEK Oradea, formaţie care va susţine primul meci al turneului, vineri dimineaţă, de la ora 9:00. Al doilea meci din grupă pentru echipa orădeană, se va disputa tot vineri, dar seara, de la ora 20:00, înaintea festivităţii de deschidere a competiţiei.

Reamintim că AEK Oradea a fost repartizată în Grupa F, alături de formaţiile Exclusive Tg. Jiu şi Spartanii Rm. Vâlcea. În total, în prima fază, sunt 16 grupe a câte 3 echipe. Primele două clasate, din fiecare grupă se vor califica pentru şaisprezecimile de finală. Va urma, apoi faza a doua, cu meciuri eliminatorii, în şaisprezecimile de finală,  optimile de finală, sferturile de finală, semifinale şi finalele (mică şi mare).

De menţionat însă că echipele clasate pe locurile 3 în grupe vor continua competiţia în cadrul "Cupa Fortuna Sports". Aici, miniturneul se va desfăşura în sistem eliminatoriu şi astfel, fiecare participantă la Supercupă, va avea ocazia să dispute minim 3 jocuri oficiale.

Primele 4 clasate la „Turneul de consolare" vor obţine un voucher ce le va da dreptul de a se înscrie la următoarea ediţie a Cupei României.

Componenţa grupelor Supercupei României la minifotbal de la Oradea (4-6 iunie):


 

GRUPA A

La Maria şi Ion

Pro Fotbal Sibiu

Pretenaşii Brăila

 

GRUPA B

Glissando Timişoara

Camera de Comerţ Reşiţa

Premiere Arad

 

GRUPA C

Luciano Arad

Reggio Braşov

Gemina Cluj

 

GRUPA D

Golden Boys Bacău

Suliţa Botoşani

Rimini Bistriţa

 

GRUPA E

Ajax Dulicissimo Galaţi

Generaţia 88 Dej

MFC Ploieşti

 

GRUPA F

AEK ORADEA

Exclusive Tg Jiu

Spartanii Rm. Vâlcea

 

GRUPA G

Raal Bistriţa

Luceafărul Floreşti

Maracana Timişoara

 

GRUPA H

FC Buzău

Arsenal Inel 2 Constanţa

SGTM Iaşi

 

GRUPA I

IEK Deva

Ştiinţa U Craiova

Wembley Baia Mare

 

GRUPA J

Real Yry Team Iaşi

Nova Vita Tg. Mureş

City Taxi Deva

 

GRUPA K

Borussia Hermannstadt

Lin Ema Alba Iulia

Autovip Garden Şimleu

 

GRUPA L

Nurvil Rm. Vâlcea

Corvinul Hunedoara

Old Boys Bucureşti

 

GRUPA M

Chedra Tax Ploieşti

Fiesta Roman

Coriolan Bacău

 

GRUPA N

BNT Cluj

Mustang Forte Târgovişte

Om la Om Bucureşti

 

GRUPA O

VLD Trans Baia Mare

Săgeata Stejarul Tulcea

Galaxy Brad

 

GRUPA P

Dia Guard Cipricom Zalău

HDS Drobeta

Ares IPA Bucureşti.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON