URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 14 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
12 Iulie 2014, 13:10

Începe admiterea la Universitatea din Oradea

Toate cele 15 facultăţi din cadrul Universităţii din Oradea încep luni să preia dosarele aspiranţilor la studenţie, la nivel de licenţă. Pentru studiile universitare de masterat, doar patru facultăţi (de Inginerie Electrică şi Tehnologia Informaţiei, de Ştiinţe, de Istorie, Relaţii, Internaţionale, Ştiinţe Politice şi Ştiinţele Comunicării şi de Ştiinţe Economice) dau startul la admitere luni, celalalte urmând să înscrie viitorii masteranzi doar din 21 iulie.

Absolvenţii de liceu care au promovat Bacalaureatul şi vor să facă facultatea trebuie să îşi depună dosarele la secretariatele facultăţilor, conform programului propriu al fiecărei facultăţi. Aceste informaţii se regăsesc pe site-ul Universităţii, la categoria Admitere.

O noutate pentru admiterea din acest an la Universitatea orădeană este că tinerii se pot iar înscrie la specializarea Arhitectură, în timp ce Facultatea de Arte are o specializare nouă: Grafică.

Taxa de înscriere la facultate este de 150 de lei, la aceeaşi valoare fiind şi cea de contestaţii. Taxa de înmatriculare este în valoare de 100 de lei. Studenţii străini vor trebui să plătească 150 de euro pentru procesarea dosarului de admitere.

În această sesiune de admitere, Universitatea din Oradea are disponibile pentru studii de licenţă 6.152 de locuri, din care 1.600 bugetate. Cea mai mare parte din cele 1.600 de locuri fără taxă disponibile la licenţă sunt la Medicină şi Farmacie, unde vor fi 153 de studenţi, din totalul maxim de 375, care nu vor plăti taxa. La specializările din domeniul Ingineria industrială vor fi 72 de locuri bugetate, iar la Inginerie şi management 90. De asemenea, facultate de Litere are, în total, 76 de locuri bugetate.

La studii de masterat, Universitatea are disponibile 3.571 de locuri, din care 750 bugetate.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
Unde platim?
Dar spaga unde platim si la cine?
Postat 12 Iulie 2014, 22:21 de Ionut Traianut
@licean
Binie ma "licean". Las ca ii zac si io. Da nu stranga, ca nu-s surd.
Postat 12 Iulie 2014, 22:14 de student
@licean
"Functiona-ti" se scrie "functionati". Mult succes la bac la limba romana.
Postat 12 Iulie 2014, 15:33 de Razvan
@ licean
Ai dreptate ba chiar mai grav. Nu avem conducere. Asta este problema. Toti vor sa faca doar pe sefii. Rectorul se ridica cel mult la nivel de administrator de facultate restul sunt si mai jos. Ar fi bun inlocul hotului de Tocut.
Postat 12 Iulie 2014, 14:19 de angajat
Functiona-ti din inertie
Oare dece progeniturile profesorilor universitari din Oradea merg la facultate la Cluj respectiv Timisoara? Fraierii raman sa le faca lor bani de salarii in Oradea. Nici macar oferte educationale la liceele din oras nu au facut dobitocii de universitari. Se vede de departe cat de mult le pasa de viitorul institutiei. Treziti-va Curilaaaaaa!!!!!!
Postat 12 Iulie 2014, 14:15 de licean
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON