URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
29 Ianuarie 2021, 10:05

Incendiu la Institutul Matei Balş din Bucureşti. 5 persoane au murit

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un incendiu a izbucnit vineri, în jurul orei 5, la parterul Institutului Matei Balş din Bucureşti, care tratează persoane infectate cu Covid-19, iar focul a cuprins patru saloane în care erau internaţi pacienţi cu forme medii şi severe ale bolii, ţinuţi pe masă de oxigen, informează HotNews.ro. 

Aceeaşi sursă arată că trei bolnavi au murit carbonizaţi, iar o a patra victimă, o femeie de 80 de ani, a decedat după ce manevrele de resuscitare au eşuat.

Mai multe rude ale unor pacienţi internaţi la Institutul Matei Balş au mers în zona spitalului, încercând să afle detalii despre starea pacienţilor.

Peste 100 de pacienţi au fost evacuaţi, fiind transferaţi în alte pavilioane ale unităţii medicale şi la alte spitale din Capitală.

Doi dintre aceştia, o femeie şi un bărbat, transferaţi la Institutul "Marius Nasta" sunt în stare gravă şi au fost internaţi la Terapie Intensivă, a anunţat managerul acestui spitalul, Beatrice Mahler, potrivit G4Media.ro.

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a pus la dispoziţia aparţinătorilor două numere de telefon (021.2069398 și 021.2648515) la care pot suna pentru a afla starea pacienţilor şi detalii despre relocarea lor de la Matei Balş.

Corpul de control al premierului Florin Cîţu a fost trimis la Institutul Naţional Matei Balş. De asemenea, pompierii derulează o anchetă pentru a stabili cauza incendiului.

"În această dimineaţă o tragedie a lovit Bucureştiul. Din păcate, cu victime. În primul rând transmit sincere condoleanţe familiilor îndoliate. Din primul moment am activat Planul Roşu şi împreună cu Ministerul de Interne şi prefectul municipiului Bucureşti am luat toate măsurile ca situaţia să fie stabilizată rapid. În acelaşi timp au fost identifcate locuri în alte spitale din Bucureşti unde au fost transferaţi imediat mai mulţi pacienţi. M-am asigurat că transferul s-a făcut în condiţii sigure. Un lucru este cert, de aceasta dată reacţia autorităţilor a fost eficientă şi rapidă. Despre cauze şi responsabili discutăm după ce avem toate informaţiile", a transmis, în jurul orei 10, pe Facebook, premierul Florin Cîţu.

Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, a spus că în pavilionul în care a izbucnit incendiul nu erau probleme de încălzire. "Din informaţiile pe care le-am primit la faţa locului, în acel pavilion nu erau probleme de încălzire. Din fericire, instalaţiile antiincendiu au funcţionat. În momentul în care s-a declanşat incendiul, instalaţia electrică şi instalaţia de aprovizionare cu oxigen au fost deconectate automat şi în felul acesta s-a putut evita o tragedie de şi mai mari proporţii", a declarat Traian Berbeceanu la Digi24.

Este a doua tragedie care se produce într-un spital din România în interval de câteva luni, după incendiul din noiembrie de la secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Piatra Neamţ, unde au murit 10 oameni.

UPDATE: Un alt pacient, găsit carbonizat în baie

Bilanţul victimelor din incendiul de la "Matei Balş" a crescut ulterior la cinci morţi, după ce pompierii au găsit în baia unui salon o altă persoană carbonizată. 

Descoperirea nu s-a făcut în timpul intervenţiei de stingere a incendiului, ci abia la cercetarea de la faţa locului, declanşată ulterior. „Am intrat acolo...Nu noi am ajuns primii, au fost echipele de intervenție, pompierii, ISU. Și la cercetarea la fața locului s-a găsit și un al patrulea cadavru. Nu pot să-mi explic chestiunea asta. Nu știu ce explicații să vă dau”, a declarat procurorul de caz.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Din experiență
... medicii care sunt de garda nu prea sunt verificati de nimeni pentru a vedea cat de constiinciosi sunt si cum isi fac treaba cat sunt la job, prin ce birouri stau si cu ce se ocupa. Tot asa se intampla si cu asistentele si infirmierele. Unele sunt constiincioase si isi fac treaba iar altele nu. Fiind internat la municipal pentru Covid, am putut vedea asistente care nu puteau sa scoata sange pentru analize din vena decat dupa nu stiu cate incercari si scos manusile de pe maini sau infirmiera care, cu aceeasi carpa, stergea bateria chiuvetei din baie, mânerele usilor si partea superioara a dulapioarelor din salon pe care se pune mancarea, tratamentele, etc. Cu alte cuvinte exista personal medical care nu-si face treaba si nici nu intereseaza pe nimeni asta. Se pare ca nimeni nu-i interesat de realitatile marunte din spitale. Astfel, din nesimtirea unor angajati care se ocupa cu alte cele in timpul jobului, unii oameni mor cu zile sau se intorc acasa cu Clostridium sau tot felul de bacterii din spitale.
Postat 29 Ianuarie 2021, 14:42 de Doru2019
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON