URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
06 Mai 2021, 17:00

Incendiu în Oradea: Un bărbat imobilizat la pat a fost salvat de pompierii ISU Crişana

Incendiu în Oradea: Un bărbat imobilizat la pat a fost salvat de pompierii ISU Crişana (foto: arhivă)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Viaţa unui bărbat imobilizat la pat a fost salvată, joi, de pompierii ISU Crişana care au intervenit prompt pentru a-l scoate din locuinţa sa de pe strada Piaţa Cetăţii din Oradea, unde izbucnise un incendiu.

"Joi, 6 mai a.c., în jurul orei 14.15, un apelant al numărului unic 112 sesiza Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Crişana” al judeţului Bihor cu privire la producerea unui incendiu la locuință situată pe strada Piața Cetății din municipiul Oradea, semnalând totodată posibilitatea ca proprietarii să fi fost surprinși în interior. La adresa indicată de apelant, au fost mobilizate de urgenţă, trei echipaje de stingere din cadrul Detaşamentului 1 de Pompieri Oradea, cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă și o autospecială de lucru la înălțime şi echipajul de pompieri militari paramedici al Detaşamentului 2 Oradea", se arată într-o informare trimisă de maiorul Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al ISU Crişana.

Potrivit acesteia, "echipajele de pompieri, ajunse în aproximativ două minute la locul intervenţiei, au acționat simultan pentru stingerea incendiului, care se manifesta cu degajări mari de fum la o încăpere de la etajul locuinței și pentru salvarea proprietarului imobilizat la pat, care se afla într-o altă încăpere inundată cu fum, situată la etaj". 

De asemenea, pompierii militari paramedici au acordat primul ajutor calificat octogenarului și soției acestuia, care s-au intoxicat ușor cu fum. Femeia, în vârstă de 72 de ani, a inhalat fum în timp ce încerca să-și evacueze soțul paralizat. Ulterior, cei doi au refuzat transportul la spital.

"Incendiul, provocat cel mai probabil de o lumânare aprinsă lăsată nesupravegheată, a fost stins cu operativitate (în aproximativ cinci minute), echipajele de pompieri împiedicând propagarea flăcărilor la celelalte încăperi situate la etaj și la parterul locuinței. Flăcările au afectat parțial o noptieră și un scaun", transmite reprezentanta ISU. 

În scopul preîntâmpinării unor astfel de evenimente, care se pot solda cu mari pagube materiale și uneori, din nefericire, chiar cu pierderi de vieți omenești, pompierii militari le reamintesc bihorenilor să nu amplaseze lumânările aprinse în apropierea materialelor combustibile (mobilier, perdele, cărți, draperii, hârtie etc.) ori în locuri unde pot ajunge copiii şi animalele, pentru a nu le răsturna şi provoca incendii. "Folosiți întotdeauna un suport special pentru lumânări, care să fie rezistent la temperaturi ridicate și suficient de mare pentru a proteja de picături de ceară topită. De asemenea, este foarte important să stingeţi lumânările atunci când părăsiţi încăperea și să vă asigurați că sunt stinse complet în timpul nopţii", transmit pompierii.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON