URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
13 Mai 2021, 12:45

Incendii în Nojorid şi Vărzarii de Jos. Unul a fost pornit intenţionat (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Pompierii ISU Crişana au intervenit miercuri seara la două incendii, unul dintre ele izbucnit într-o gospodăire din localitatea Vărzarii de Jos, iar celălalt la o remorcă apicolă din Nojorid. 

"În jurul orei 19.35, echipajele Stației de Pompieri Ștei au fost mobilizate pentru localizarea și lichidarea unui incendiu produs la o gospodărie situată în localitatea Vărzarii de Jos. Cei 12 pompieri militari au acționat cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă pentru stingerea incendiului, care se manifesta o construcție auxiliară din cadrul gospodăriei, respectiv pentru protecția locuinței situate la mai puțin de cinci metri de focare, reușind în scurt timp să înlăture pericolul extinderii flăcărilor la întreaga anexă și la casa expusă riscului de incendiere", se arată într-un comunicat semnat de maiorul Camelia Roşca, purtător de cuvânt al ISU Crişana. 

Au ars circa trei metri cubi de lemne, o fereastră și aproximativ 10 metri pătrați din acoperișul anexei, construit pe o suprafață de circa 100 de metri pătrați.
În urma cercetărilor efectuate la fața locului s-a stabilit faptul că evenimentul a fost, cel mai probabil, generat de utilizarea focului deschis în spații deschise fără respectarea normelor de apărare împotriva incendiilor (proprietarul a aprins vegetație uscată și deșeuri de hârtie, iar din cauza vântului puternic, flăcările s-au propagat cu repeziciune la construcția anexă).

Pe de altă parte, între orele 21.40- 22.15, pompierii militari din cadrul Detașamentului 1 Oradea au acționat pentru stingerea unui incendiu care se manifesta generalizat și violent, la o remorcă apicolă amplasată pe un teren situat între localitățile Oradea și Nojorid. "Evenimentul, provocat cel mai probabil, în mod intenționat, s-a soldat cu arderea vehiculului", se arată în informarea ISU.


Pompierii ISU le reamintesc bihorenilor că, pentru a preîntâmpina incendiile, arderea vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale se execută cu respectarea următoarelor prevederi generale:

- condiţii meteorologice fără vânt;
- desfăşurarea arderii numai pe timp de zi;
- colectarea în grămezi a resturilor vegetale în cantităţi astfel încât arderea să poată fi controlată;
- curăţarea de vegetaţie a suprafeţei din jurul fiecărei grămezi pe o distanţă de 5 metri;
- asigurarea mijloacelor şi materialelor pentru stingerea eventualelor incendii;
- supravegherea permanentă a arderii;
- stingerea totală a focului înainte de părăsirea locului arderii. 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON