URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
18 Septembrie 2018, 19:35

Încă o săptămână! Salubri Aleşd a mai primit un răgaz, pentru a curăţa gunoaiele aruncate în mijlocul naturii

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Comisarii Gărzii de Mediu Bihor au continuat controlul la operatorul de salubritate al Consiliului Local Aleşd, care a avut termen până luni să cureţe gunoaiele pe care le-a aruncat în mijlocul naturii.

După ce luni au verificat groapa de gunoi de lângă Ţeţchea şi au constatat că încă sunt deşeuri acolo, marţi comisarii de mediu au urcat pe drumul care leagă Aleşdul de Şinteu, unde, într-un loc de belvedere, Salubri a făcut un adevărat munte de gunoaie. "Am mers cu un utilaj anume pentru săpat în pământ şi am constatat că au rămas deşeuri. Au curăţat o parte din deşeuri, dar tot mai sunt", a declarat şeful Gărzii de Mediu Bihor, Mihai Togor, marţi, pentru BIHOREANUL. Se pare că, în ultima săptămână, Salubri ar fi dus la Eco Bihor, de la cele două depozite ilegale de gunoaie, circa 200 de tone de deşeuri, dar încă mai are de igienizat.

Comisarii de mediu au întocmit o nouă notă de control şi au stabilit că Salubri trebuie să termine curăţenia până pe 27 septembrie. "Administraţia Sitului Natura 2000 Muntele Şes va supraveghea zilnic şi ne va comunica stadiul lucrărilor", a precizat Togor.

"Cât a putut"

Groapa de gunoi ilegală de pe drumul de Şinteu a fost "inspectată" marţi şi de primarul Aleşdului, Ioan Todoca, până acum aflat în concediu. "Primăria o să ajute firma şi o să ducă acolo utilaje mai multe, pentru a săpa şi curăţa gunoaiele", a declarat Todoca pentru BIHOREANUL.

Primarul susţine că habar n-a avut că firma de salubritate înfiinţată de Consiliul Local Aleşd abandonează ilegal gunoaie, în mijlocul naturii. "Domnul Sava (n.r. Octavian Sava, directorul Salubri Aleşd) mi-a înaintat acum un raport prin care m-a informat că a fost o evidenţă paralelă a acestor deşeuri, de care n-a ştiut", a spus Todoca.

Întrebat dacă îl crede pe manager că nu ştia nimic despre această situaţie, primarul a ezitat întâi să ofere un răspuns. "Ce să zic? Nu pot să-l cred, că totuşi nu se pot duce deşeurile de colo-colo şi să fie şi notate în caiete transporturile", a declarat edilul.

Todoca a mai dezvăluit că directorul Sava s-ar putea să-şi dea demisia, chiar dacă el nu îi cere acest lucru. "Nu ştiu cât va mai rămâne dânsul pe-aici, cred că s-a săturat şi cred că va pleca", a declarat primarul.

Întrebat dacă i-a cerut el demisia, Todoca a spus că nu, întrucât nu cunoaşte oameni dornici să preia acest job. "Ar fi fost bine să avem un localnic ca manager, să fie aici şi după-amiaza, şi în weekend, dar nimeni nu a dorit. Domnul Sava s-a străduit, cât a putut, să facă treabă", a mai zis Todoca.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON