URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
28 August 2021, 11:15

Încă doi bihoreni, ambii nevaccinați, au murit după infectarea cu Covid. Alte 6 cazuri noi au fost descoperite, inclusiv un posibil focar la un hotel din Băile Felix

Încă doi bihoreni, ambii nevaccinați, au murit după infectarea cu Covid. Alte 6 cazuri noi au fost descoperite, inclusiv un posibil focar la un hotel din Băile Felix foto generic, sectia ATI Covid, Spitalul Municipal
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Autoritățile din Bihor au anunțat sâmbătă dimineața două noi decese înregistrate la persoane infectate cu Covid, doi bărbați nevaccinați din Șuncuiuș și Tileagd. Pe de altă parte, în ultimele 24 de ore au fost descoperite 6 noi infectări, din care una la o turistă cazată într-un hotel din Băile Felix, unde Direcția de Sănătate Publică desfășoară o anchetă epidemiologică pentru a verifica dacă aceasta a contaminat și alte persoane din rândul oaspeților sau angajaților unității.

Potrivit unui comunicat dat publicității de către Prefectura Bihor și Direcția județeană de Sănătate Publică, sâmbătă dimineață numărul total al deceselor înregistrate de la începutul pandemiei a urcat la 1.577, ceea ce înseamnă că din ziua precedentă au încetat din viață încă două persoane. Ambele erau nevaccinate anti-Covid.

Decedați fără vaccin

„Una dintre aceste persoane este un bărbat de 37 de ani din Șuncuiuș, nevaccinat, care a fost internat ieri (n.r. – vineri) în urma confirmării infectării cu varianta Delta. Prin anchetă epidemiologică, s-a stabilit că a fost contact al unei alte persoane infectate. Bărbatul decedat avea și sindrom Down”, a declarat BIHOREANULUI directoarea DSP Bihor, dr. Daniela Rahotă.

Conform acesteia, celălalt deces a fost al unui bărbat de 59 de ani din Tileagd. „Nici această persoană nu a fost vaccinată, fusese internată cu o săptămână în urmă la secția ATI a Spitalului Pelican, unde a decedat. Pacientul avea și alte afecțiuni: hipertensiune arterială, bronhopneumonie cronică obstructivă și astm bronșic”, a spus dr. Rahotă.

Anchete epidemiologice în Felix

Pe de altă parte, tot în ultimele 24 de ore au fost diagnosticate, în urma a 555 teste, încă 6 persoane infectate cu SARS-CoV-2, despre care încă nu se știe dacă au fost sau nu vaccinate, anchetele epidemiologice fiind în desfășurare.

Una dintre aceste persoane este o bucureșteancă venită în Băile Felix pentru tratarea unor afecțiuni reumatismale. „Cazul deși este la o persoană din București, a fost alocat județului Bihor pentru că aici a fost descoperit. Doamna respectivă era cazată la Hotelul Padiș și, pentru că avea simptome de afectare Covid, a fost testată, iar în urma rezultatului pozitiv și pentru că avea simptome a fost internată la Spitalul Municipal din Oradea”, spune directoarea DSP Bihor.

Dr. Rahotă precizează că la Hotelul Padiș din Felix a fost declanșată o anchetă epidemiologică, pentru depistarea altor persoane posibil infectate. „Azi se fac și teste pentru personal, iar cele două persoane cu care turista din București a intrat în contact au fost puse în izolare pentru 14 zile”, a precizat reprezentanta DSP.

Odată cu noile cazuri, numărul total al infectărilor înregistrate în Bihor de la începutul pandemiei și până în prezent a ajuns la 29.518, din care 27.854 s-au încheiat cu vindecări, iar 1.577 cu decese.

Vaccinarea, puțin peste 22%

În prezent, în secția de Boli Infecțioase a Spitalului Municipal din Oradea sunt internați 19 pacienți cu Covid, dintre care, potrivit surselor BIHOREANULUI, șase au forme de boală medii, șapte severe, iar trei critice. În secția ATI a Spitalului Privat  sunt 7 pacienți în stare gravă.

Pe de altă parte, în ultimele 24 de ore în Bihor au fost vaccinate anti-Covid doar 352 persoane, numărul total al celor complet vaccinate fiind de 119.035, ceea ce înseamnă 22,03% din totalul populației eligibile, cu vârsta de peste 12 ani.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
12 Comentarii
Concluzia
Multi nostalgicii după Ceaușescu sunt împotriva vaccinului, uitând că dacă ar trăi împușcatu ei ar fi la închisoare dacă ar vorbi împotriva vaccinului. Oameni buni vaccinul cu limitele lui , și-a dovedit eficienta. Măcar nu mai faceți propagandă împotriva lui, o să regretați când prieteni sau rude o să aibă probleme sau chiar vor deceda . Lăsați oamenii să decidă singuri fără a fi manipulati.
Postat 29 August 2021, 14:49 de Valcov
C-Laurențiu, ai punctat pe deplin corect.
Orice școlar care a trecut de școala generală ar trebui să știe asta, că imunitatea organismului se poate dezvolta exclusiv pe cale naturală. Altfel, precum o mașină. A primit benzină? Atunci merge. Dacă nu mai are sau i s-a pus în loc ceva "zeamă de propagandiști", atunci se oprește și încurcă circulația.
Postat 29 August 2021, 10:28 de KP
dependenta de vaccin
Fiecare doza de vaccin distruge capacitatea corpului de a dezvolta orice fel de imunitate naturala in fata bolilor(nu doar covid). Astfel se creeaza o dependenta de acest drog pentru cei care l-au luat. Cine nu va continua sa se vaccineze va muri. De ce credeti ca a comandat Catzu 120 de milioane de doze de vaccin? La aproximativ 20 de milioane de Romani, cu 120 de milioane de doze, asta inseamna ca vaccinul va trebui administrat de mai multe ori pe an.
Postat 29 August 2021, 01:10 de User anonimizat
vacsinul ofera nemurirea,Ce nu intelegeti?
Si un loc de parcare gratuit ,la persoanele cu handicap.
Postat 28 August 2021, 21:55 de spaima_trepadusilor
Demagogia ipocrita
Adica se subliniaza ca doi nevaccinati sunt victime ,dar cati vaccinati sunt in spital si terapie intensiva nu se spune nimic???
Postat 28 August 2021, 19:07 de User anonimizat
@KP
eu nu-mi fac iluzii, tocmai am fost in vacanta intr-o capitala europeana unde zilnic, in fiecare restaurant, mi se cerea test negativ, nicidecum dovada vaccinare. testul il puteai face pe strada, visavis de primarie, gratis. un oras orientat, pragmatic, spre functionare, nu spre constrangere. iti mai spun ceva, cu trenul nici dracu nu m-a verificat la plecare sau intoarcere. nu o fi dracu asa negru, probabil, in plin sezon estival.
Postat 28 August 2021, 18:55 de User anonimizat
Re: pescarileteatruluioradean
În Israel, ministrul sănătății a spus într-o emisiune televizată că s-a ajuns la 88% rată de vaccinare și că s-a trecut deja la programul vaccinării cu a treia doză. Minte el? Mint și eu! Iar OMS a trecut deja la recomandarea vaccinării anuale, având în vedere că rata de succes la vaccinați este de 66% conform studiilor proprii.
Postat 28 August 2021, 17:46 de KP
Schema de tratament?
Care a fost schema folosita la tratament? remdesivir, Kaletra, ceva relaxante sa coboare frecventa cardiaca si pulmonara? Cerem prea mult? Cum adică nu se stie daca cei 6 identificati cu Covid au fost vaccinati sau nu? Aberatii. Sa se spună deoarece numele se pot afla instant daca sunt sau nu in baza de date si mai ales prin declaratiile lor. Povesti am mai auzit noi. Sa se spuna zilnic procentul (la nivel national) celor vaccinati identificati cu Covid din cei depistati. De ce nu-s sinceri, transparenti? Pentru ca stiu si ei ca vaccinul e apa de ploaie! Doar o sursa de imbogatire, nimic mai mult. Oamenii care au fost in concedii au fost tot prin tarile cele mai vaccinate si au venit cei mai infectati de acolo. Se vede din satelit!
Postat 28 August 2021, 17:43 de georgemarian
retoric
israelul are peste 6000 de cazuri noi pe zi, peste 60% din populatie are ambele doze de vaccin, ori fi toti nevaccinati…
Postat 28 August 2021, 16:01 de User anonimizat
Ghiocel, ghiocel,
Unde îmi este ghiocelul????? Eu vreau ghiocei.... De ce nu înflorește peste tot? A... Ca nu este sezonul? No și??? Antivaxerii covidioti cum să înțeleagă cu cei doi neuroni cat au în tărtăcuță...
Postat 28 August 2021, 14:59 de sasi
@MASSIMO
daca esti serios in comentariu iti dau minus dar daca esti ironic si sarcastic iti dau plus . Bine ca faci diferenta intre miliardele din incasari si ""miliardele "" din profituri . Majoritatea oamenilor habar nu au de diferentza dar vorbesc aiurea .
Postat 28 August 2021, 14:15 de richard
:))))))
Fix! S-a închis sezonul estival si acuma iese Coviduț înapoi la joacă! OCULTA MONDIALĂ!! MASONII!! ILUMINATTI!! TEMPLIERII!! REPTILIENII!! Ah, si Șoșoaca! Oricum, Covid nu există decat pentru cei care învârt miliardele din profit!
Postat 28 August 2021, 12:18 de MASSIMO
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON