URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
25 Februarie 2021, 00:11

Încă 4 ani: Cozmin Guşă a fost reales în funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Judo

Încă 4 ani: Cozmin Guşă a fost reales în funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Judo foto: Facebook
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cozmin Guşă, care conduce Federaţia Română de Judo din 2017, a fost reales, miercuri seara, în funcţia de preşedinte pentru un nou mandat de patru ani în cadrul Adunării Generale Ordinare şi de Alegeri desfăşurate la Hotelul Piatra Mare din Poiana Braşov.

Potrivit Agerpres, preşedintele în exerciţiu a fost votat de 118 dintre membrii afiliaţi, în timp ce contracandidatul său George Teşeleanu a primit 70 de voturi. Cel de-al treilea candidat înscris în cursa prezidenţială, Marian Paul Augustin, s-a retras din cursă.

Cozmin Guşă a declarat că nu a avut emoţii, dar a precizat că scorul a fost mai strâns decât se aştepta. "Nu pot spune că am avut emoţii, dar scorul a fost mai strâns decât mă aşteptam, a contat mult şi părerea lui Marius Vizer. Regret doar agitaţia inutilă a unor colegi/prieteni care ne-a creat nişte mici probleme de imagine. În rest, sper să facem mai multe decât la primul mandat", a declarat Guşă.

Fost parlamentar, Cozmin Guşă (50 de ani) se află la al doilea mandat de preşedinte.

La Adunarea Generală Ordinară şi de Alegeri de la Poiana Braşov, care a durat peste 7 ore și s-a desfășurat într-o atmosferă tensionată, au participat 189 din totalul de 193 membri afiliaţi ai Federaţiei Române de Judo, iar numărul de voturi valide a fost de 188.

Preşedintele Federaţiei Internaţionale de Judo, bihoreanul Marius Vizer, anunţase, prin intermediul unui interviu acordat BIHOREANULUI, că susţine schimbarea, dublată de reforme și unitate, la alegerile pentru preşedinţia Federaţiei Române de Judo.

Pe lângă Marius Vizer, în favoarea echipei lui George Teşeleanu s-au exprimat în ultimele zile mai multe personalități cunoscute ale judoului românesc, precum Alina Dumitru, medaliată cu aur la Jocurile Olimpice de la Beijing Mircea Frăţică, primul medaliat olimpic din istoria judo-ului românesc, Aurelian Fleisz sau Iulian Surlă, multimedaliaţi la judo kata, foştii campioni Alina Croitoru, Adrian Croitoru, Corina Căprioriu, Nicolae Constantin, Toma Mihalache etc.

Între cei care s-au luptat pentru funcţia de vicepreşedinte FRJ s-au aflat şi doi orădeni, Emil Ioan Morar şi Alexandru Chirilă, fiecare însă în tabără separată. Astfel, dacă antrenorul Emil Morar, care şi el, la rându-i, era vicepreşedinte în funcţie din 2019, l-a susținut pe cel cu care colaborează în prezent, Cozmin Guşă, Chirilă a făcut parte din echipa omului de afaceri constănţean Teşeleanu. 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON