URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 14 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
11 Noiembrie 2020, 10:17

Încă 285 de bihoreni diagnosticaţi cu Covid-19, inclusiv cadre medicale. S-au înregistrat şi 3 decese

Încă 285 de bihoreni diagnosticaţi cu Covid-19, inclusiv cadre medicale. S-au înregistrat şi 3 decese sursa foto: rcni.com
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Încă 285 de bihoreni au fost diagnosticaţi cu Covid-19 în ultimele 24 de ore, după cum anunţă un comunicat transmis miercuri de DSP şi semnat de prefectul Dumitru Ţiplea. Astfel, numărul total al îmbolnăvirilor în judeţ a ajuns la 9.682.

Numărul persoanelor vindecate a ajuns la 5.655, cu 274 mai multe faţă de ziua precedentă, iar al celor decedate - la 281, cu 3 mai multe faţă de ziua precedentă.

Miercuri dimineaţă, numărul cazurilor active din judeţ a ajuns la 3746, iar în spitalele din Bihor erau internați 450 de pacienți cu Covid.

Conform surselor BIHOREANULUI, în ultimele 24 de ore, în judeţul Bihor au fost făcute 749 de teste, dintre care 372 la Spitalul Judeţean, 290 la Spitalul Municipal şi 87 la Spitalul Marghita.

Noii diagnosticaţi au domiciliile în Oradea, Marghita, Săcueni, Aleşd, Salonta, Ştei, Nucet, Beiuş, Salonta, Nojorid, Sântandrei, Girişu de Criş, Paleu, Borş, Biharia, Diosig, Bulz, Bratca, Hidişelu de Sus, Bunteşti, Viişoara, Dobreşti, Criştioru de Jos, Finiş, Măgeşti, Ştei, Tulca, Vadu Crişului, Roşia, Batăr, Borod, Câmpani, Aştileu, Sâniob, Tileagd, Bratca, Lugaşu de Jos, Derna, Chişlaz, Viişoara, Suplacu de Barcău, Sânnicolau Român, Roşiori, Copăcel, Olcea, Ciumeghiu, Buduslău, Cherechiu, Abrămuţ, Cetariu, Budureasa, Bunteşti, Sârbi, Săcădat.

Între cei depistați cu noul coronavirus se numără şi 8 angajaţi ai Spitalului Judeţean, 9 de la Spitalul Municipal, 6 de la Spitalul Militar şi 5, inclusiv un medic, la Spitalul Marghita.

Peste 1000 de firme controlate

Pe de altă parte, sub coordonarea prefectului Dumitru Ţiplea, de marţi, de la ora 8, până miercuri, la aceeași oră, structurile teritoriale M.A.I. din judeţ au acţionat în sistem integrat pentru combaterea răspândirii noului coronavirus, dar şi pentru descurajarea faptelor de natură contravenţională.

Echipele mixte de poliţişti şi jandarmi au verificat 2053 de persoane carantinate şi 1986 de persoane izolate la domiciliu. De asemenea, au efectuat verificări cu privire la respectarea măsurilor de protecţie individuală şi a prevederilor legale în vigoare fiind verificate 1177 de societăţi comerciale şi 126 de mijloace de transport în comun.

În urma controalelor au fost aplicate 358 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 166 cu avertisment scris şi 192 cu amenzi în valoare de 102.700 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de Covid-19, mai arată comunicatul autorităților locale.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Eu nu cred că trioul Bolojan, Țârle și Carp ...
... care s-a dat "super-organizatorul" gestionării "la grămadă" a "luptei" anti-Covid, are asemenea rezultate cu 8% infectați în urban și 4% în rural, din moment ce s-a autodeclarat de la bun început ca o echipă performantă !?! Între ei se remarcă doctorul Carp Gheorghe, cel mai bun manager de spitale de pe planetă, pe fondul apartenenței la grupul celor mai penibili și nepregătiți medici din Oradea !?! De fapt, doctorul Carp nu are niciun rezultat de remarcat în domeniul medical, de când s-a inventat performanța medicală în Bihor ... se știe.
Postat 11 Noiembrie 2020, 13:04 de CrisDumi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON