URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 30 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
03 Iunie 2018, 19:18

In vino veritas: Orădenii sunt invitați la primul salon de vinuri din oraș, unde vor degusta peste 200 de varietăţi din țară și străinătate

In vino veritas: Orădenii sunt invitați la primul salon de vinuri din oraș, unde vor degusta peste 200 de varietăţi din țară și străinătate VINURI CU POVESTE. La salonul Millésime se vor organiza şi degustări tematice, cum ar fi o "verticală" cu Cabernet Sauvignon de la crama Ştirbey din perioada 2007-2016
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Înfiinţată în urmă cu opt ani de cunoscutul enolog orădean Dorin Popa, Asociaţia pentru cultura şi civilizaţia vinului Millésime organizează la începutul lunii iunie un eveniment de amploare dedicat iubitorilor de vin.

Nu mai puţin de 26 de crame invitate la Salonul Vinurilor Millésime vor aduce în faţa orădenilor peste 200 de specialităţi de vinuri româneşti, din Republica Moldova, precum şi din Spania, Italia, Portugalia, Africa de Sud, Franţa şi Chile.

Salon în premieră

Oradea este un "hub" al iubitorilor de vin şi de bun gust, spun reprezentanţii Asociaţiei Millésime în invitaţia lansată publicului pentru primul salon de vinuri organizat în Oradea, eveniment care va avea loc în perioada 8-10 iunie în corpul L al Cetăţii, unde îşi vor prezenta ofertele 26 de crame, între care producători din România, precum şi importatori de vinuri din străinătate.

"Avem în ţară mulţi producători de vinuri şi toţi fac calitate. Dar există o problemă: nu avem consumatori informaţi şi educaţi, care să se poată bucura cu adevărat de un vin bun. Salonul Vinurilor Millésime este încă un pas înspre viitori pasionaţi de cultură, civilizaţie şi vin", transmite Dorin Popa (foto), expert degustător şi preşedinte al Asociaţiei Millésime.

Între cramele participante la eveniment se numără Cotnari, cu vinuri din podgoria de 300 de hectare din Dealurile Moldovei, precum Domenii - Tămâioasa Românească 2017, Colocviu la Paris - Busuioacă 2017 şi Castel Vlădoianu - Fetească Neagră 2015. De asemenea, va fi prezentă crama Oprişor, cu vinuri din Dealurile Munteniei şi Olteniei, bine apreciate şi în străinătate.

Vinuri pe alese

La salon vor fi, de asemenea, şi cramele Jidvei, Alira, Histria, Thesaurus, Fort Silvan, Balla Géza, Liliac, Crama Aramic, Lechburg, Jelna, Corcova Roy & Dâmboviceanu, Bauer, Prince Ştirbey, Avincis, Davino, Licorna Winehouse, Viile Metamorfosis, Amfiteatrul Vitis, Gramma, Domeniul Vlădoi, A Wine, Premium Drinks, Wine Point şi Degustă Moldova.

Doritorii vor putea gusta din toate vinurile de la standurile cramelor invitate dacă îşi vor cumpăra bilete de acces (40 lei pentru o zi, respectiv 100 lei pentru toate cele trei zile ale Salonului). La intrare, aceştia vor primi un pahar pe care îl vor putea folosi pentru degustări, aşa cum se obişnuieşte la astfel de evenimente. De asemenea, vor primi şi câte o broşură în care îşi vor putea însemna note despre vinuri.

Pe 8 iunie, salonul va fi deschis între orele 14 şi 20, iar în următoarele două zile, pe 9 şi 10 iunie, între orele 12 şi 20. Vizitatorii vor putea intra şi ieşi din Salon după bunul plac, iar în curtea Cetăţii vor fi standuri cu mâncare, inclusiv unul al restaurantului MEATic din Oradea, înfiinţat de chef Adi Hădean.

Pentru pasionaţi

Pe parcursul evenimentului, în Cetate vor fi organizate şi mai multe aşa numite masterclass-uri pe diverse teme. Înscrierea se face separat pentru fiecare seminar, preţurile fiind cuprinse între 50 şi 100 lei. Primul va avea loc pe 8 iunie, de la ora 17.30, când profesorul Dorin Popa va conferenţia despre "Limbajul nonverbal - Elemente de identitate şi diversitate a vinului".

Apoi, pe 9 iunie, de la ora 12.30, un alt specialist, Kormos Zoltán, va vorbi despre diferenţe şi asemănări între vinurile din România şi Ungaria. În aceeaşi zi, de la ora 15, Oliver Bauer, enologul cramelor Ştirbey şi Bauer, va conduce degustarea verticală pentru Cabernetul Sauvignon de la Ştirbey, cu vinuri din 2007 până în 2016. Două ore mai târziu, Alfred Binder va conduce un masterclass despre Soiul Sangiovese în viziunea celebrei case Marchesi Antinori din Italia.

Spor la degustat!

În ultima zi a salonului se vor ţine două astfel de seminarii: de la ora 12.30, Adrian Butuc, importator de vinuri portugheze, va vorbi despre vinurile din această ţară, una a contrastelor, iar de la ora 15 Alin Ursu, reprezentantul pentru Europa al Casei Franceze Lheraud, va prezenta povestea uneia dintre cele mai respectate afaceri de familie cu cognac (Lheraud) în cadrul unei degustări de cognacuri şi armagnacuri.

Biletele de acces, atât la salon cât şi la seminarii, pot fi rezervate pe portalul salonul.millesime.ro, fiind disponibile, în limita locurilor rămase, şi în zilele de 8-10 iunie, la Cetate. Spor la explorat, spor la degustat!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Posirca
Ca sa se imbogateasca multi fac minuni si transforma vinul in apa apoi adauga niscaiva pastile,de aceea e plin in spitale de oameni cu organele afectate,sa cultive fiecare om un pic de vie daca i e pofta!
Postat 04 Iunie 2018, 12:02 de User anonimizat
Auuuuu ce bun
.
Postat 04 Iunie 2018, 01:04 de Sandu1201
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6438 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON