URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 02 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
05 Mai 2018, 12:31

În sfârşit! Vivariul de la Muzeu se deschide pentru public

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

La aproape trei luni de când a fost prezentat presei, vivariul din noul sediu al Muzeului Ţării Crişurilor se va deschide, începând din 9 mai, publicului.

Vivariul este o expoziţie permanentă de animale mici din peste 40 de specii locale şi exotice de păiajneni, insecte, peşti, amfibieni, reptile, păsări şi mamifere, prezentate în 35 de acvarii, acvaterarii şi terarii.

Vivariul a fost prezentat pe 13 februarie într-o conferinţă de presă desfăşurată la faţa locului, însă la acea vreme nu fuseseră obţinute încă autorizaţiile necesare de la Direcţia Sanitar-Veterinară şi Agenţia de Protecţia Mediului şi, deci, vivariul nu putea fi deschis vizitatorilor.

Noua atracţie a Muzeului Ţării Crişurilor va putea fi vizitată în zilele de marţi, joi şi sâmbătă între orele 10 şi 15, iar în zilele de miercuri, vineri şi duminică între orele 10 şi 18. Ultima intrare în vivariu se face cu 30 de minute înainte de ora de închidere.

Pentru grupuri se fac programări la secretariatul muzeului, la numărul 0259479918, între orele 9.00-15.00.

În acelaşi timp pot vizita vivariul maxim 40 de persoane. "Aceste condiţii de vizitare sunt obligatorii din mai multe motive: spaţiul nu poate fi supraîncărcat cu public; este nevoie de a păstra microclimatul din spaţiul respectiv; se impune a respecta securitatea animalelor", au transmis reprezentanţii Muzeului Ţării Crişurilor.

Bilete se achiziţionează de la casieria situată la intrarea principală din clădirea muzeului, iar preţul biletelor este: 6 lei pentru adulţi şi 3 lei pentru copii peste 4 ani, elevi, studenţi, pensionari.

Intrarea este gratuită pentru copiii până la 4 ani, copiii din casele de asistenţă socială, veteranii de război, lucrătorii actuali şi pensionarii din reţeaua muzeistică naţională.

Accesul vizitatorilor se face din curtea muzeului, prin intrarea separată a Vivariului.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6361 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON