URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 04 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
29 Septembrie 2023, 16:01

În sfârșit, se aplică legea: bihorenii din Apuseni vor plăti facturi de electricitate la jumătate

În sfârșit, se aplică legea: bihorenii din Apuseni vor plăti facturi de electricitate la jumătate (foto: arhivă)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După 27 de ani, bihorenii din 12 comune și 3 orașe situate în zona Munților Apuseni vor putea, în sfârșit, să achite doar jumătate din prețul tarifat pentru consumul de energie electrică în propriile locuințe, așa cum impunea un act legislativ încă din 1996.

Prefectura Bihor a cerut societății Electrica în mai multe rânduri să aplice legea, ceea ce se va întâmpla din această lună.

„În urma solicitărilor repetate efectuate de prefectul Dumitru Țiplea, Electrica Furnizare SA a început implementarea reducerilor de 50% la plata facturilor la energie electrică pentru bihorenii de pe raza a 15 unități administrative”, a anunțat vineri Prefectura Bihor, printr-un comunicat.

Potrivit acestuia, Electrica Furnizare SA a informat Prefectura că „pentru reflectarea în facturi a facilităților acordate persoanelor care domiciliază sau lucrează în unele localități din Munții Apuseni au fost necesare optimizări complexe ale sistemului informatic de facturare”.

Rezultatul este că din totalul celor aproximativ 29.500 locuri de consum pentru care au fost primite solicitări din partea UAT-urilor, Electrica Furnizare SA a implementat soluția de facturare cu aplicarea beneficiilor oferite de Ordonanța Guvernului nr. 27/1996 începând cu data de 18 septembrie 2023.

Concret, bihorenii din cele 15 unități administrativ-teritoriale vor vedea pe facturi reducerea la jumătate a contravalorii acestora sub mențiunea „Reducere OG 27/1996 – casnic Apuseni/Delta” în tabelul ce conține detaliile despre elementele facturate.

În Bihor, de prevederile aceste Ordonanțe de Guvern, care instituie facilități pentru locuitorii din Munții Apuseni și din Delta Dunării, vor beneficia clienții Electrica Furnizare SA domiciliați în orașele Nucet, Ștei și Vașcău, precum și cei în comunele Budureasa, Bulz, Buntești, Cărpinet, Câmpani, Criștioru de Jos, Drăgănești, Lazuri de Beiuș, Lunca, Pietroasa, Rieni și Tărcaia.

Primele demersuri pentru ca Electrica Furnizare SA să aplice reducerile conform PG 27/1996 au fost făcute de Prefectura Bihor în toamna anului trecut, în urma sesizărilor primite de la cetățenii din aceste localități.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
????? DE APRECIAT ?????
„În urma solicitărilor repetate efectuate de prefectul Dumitru Țiplea, Electrica Furnizare SA a început implementarea reducerilor de 50% la plata facturilor la energie electrică pentru bihorenii de pe raza a 15 unități administrative”, a anunțat vineri Prefectura Bihor, printr-un comunicat. Ce laudati pe prefectul asta si institutia pe care o reprezinta, doamna? Stiti cate sesizari s-au facut institutiilor de stat (8 la numar) si nici una nu a fost competenta sa rezolve situatia noastra a tuturora? Verificati si acest articol https://www.bihon.ro/stirile-judetului-bihor/facturi-reduse-pe-hartie-electrica-nu-a-aplicat-nici-acum-reducerea-la-energie-pentru-40-000-de-bihoreni-4383105/ Si mai mult de atat daca doriti sa verificati ce raspunsuri s-au primit de la institutiile sesizate va rog sa analizati pe facebook aceste documente. In sectiunea cautare introduceti SA ANALIZAM CE POT FACE INSTITUTIILE PUBLICE ALE STATULUI ROMAN PENTRU NOI CETATENII PE CARE II REPREZINTA. Acesti oameni care isi iau meritul pe munca altora nu prea merita sa fie in functii publice. Daca era el asa de competent nu se astepta atat de mult timp ca Electrica Furnizare sa isi "optimizeze sistemul". Legea in tara asta nu mai este un ghid dupa care sa ne coordonam, ci un instrument prin care sa se manevreze fonduri, investitii si cetateni si de care acesti indivizi, precum cel mantionat in articol, isi aranjeaza scaunul sub fund. BRAVO DOAMNA, MANIPULAREA SE FACE IN "MASA-MEDIA".
Postat 02 Octombrie 2023, 11:20 de pro-cetatean
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON