URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
29 Iunie 2020, 19:09

În Oradea, maşinile cu care sunt transportate deşeurile spre depozite ilegale vor fi confiscate

În Oradea, maşinile cu care sunt transportate deşeurile spre depozite ilegale vor fi confiscate (foto: Instituţia Prefectului Bihor)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Maşinile folosite pentru aruncarea deşeurilor în zone nepermise pe teritoriul Oradiei vor fi confiscate, a anunţat, luni, Instituţia Prefectului Bihor, care subliniază că acest lucru va fi posibil printr-un protocol care urmează să fie semnat marţi între Garda de Mediu Bihor şi Primăria Oradea. 

Protocolul va fi pecetluit la iniţiativa prefectului Dumitru Ţiplea. "Acordul vizează reducerea numărului de depozite ilegale de deșeuri și se va concretiza prin demararea unor acțiuni de control pe raza municipiului Oradea. În cadrul verificărilor, patrulele mixte formate din comisari ai Gărzii de Mediu și cadre ale Poliției Locale vor aplica, pe lângă sancțiuni contravenționale, și măsura confiscării autovehiculelor folosite la transportul și depozitarea ilegală a deșeurilor. Conform protocolului, Primăria Municipiului Oradea va asigura spațiul de depozitare a autovehiculelor confiscate", se arată în comunicatul transmis de Cancelaria Prefectului.

Merită precizat că, în urmă cu circa o lună, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a aprobat instrucțiunile de aplicare a sancțiunii contravenționale complementare privind confiscarea bunurilor de către Garda Națională de Mediu. "Decizia oficială prevede că acțiunea de confiscare constă în trecerea, în proprietatea statului, fără plată, a unor bunuri care au legătură cu contravenția săvârșită, fiind supuse confiscării bunurile destinate, folosite sau/și rezultate din săvârșirea contravenției. Confiscarea bunurilor este o sancțiune complementară amenzilor pentru depozitarea ilegală a deșeurilor, care pornesc de la 1.000 de lei pentru persoanele fizice și pot ajunge până la 40.000 de lei pentru persoanele juridice", mai transmit reprezentanţii Prefecturii. 

Colaborarea dintre Garda de Mediu şi Primăria Oradea apare ca urmare a campaniei de verificare a stării de salubrizare desfășurată în aprilie în Bihor, aşa cum a dispus prefectul Dumitru Țiplea. În urma acesteia, în judeţ au fost identificate depozite totalizând 154.314 mp de deșeuri provenite din deșeuri de construcții, menajere, plastice, hârtie-carton.

Pe de altă parte, reprezentanţii Gărzii de Mediu Bihor au anunţat, tot luni, că în perioada 1 iulie - 14 august comisarii vor verifica toate cele 101 primării din judeţ pentru a vedea dacă respectă toate regulamentele în domeniul salubrităţii, inclusiv dacă asigură - aşa cum cere legea - spaţii de depozitare dotate cu containere specifice fiecărui tip de deşeu, astfel încât să asigure populaţiei posibilitatea de a depozita selectiv şi gratuit deşeurile de altă natură decât cele menajere.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Inițiativă bună, dar are oare bază legală?
Pe baza cărei legi poate acționa Primăria să pună sechestru pe un bun privat??? O să folosească vehiculul ca probă în instanță sau ce?
Postat 02 Iulie 2020, 13:01 de zsizsi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON