URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Când s-a anunțat că viitoarea sală de sport va avea numai 5.500 de locuri, mulți orădeni s-au supărat că iar ne-a luat Clujul fața, cu sala lor de 10.000 de locuri. La fel a fost și cu stadionul: de ce o echipă atât de prestigioasă ca FC Bihor să-și etaleze talentul în fața a doar 16.000 de spectatori?
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În urma validării alegerilor parlamentare, mandatul Guvernului în funcție încetează și este nevoie de învestirea unui nou Guvern. Președintele României desemnează un candidat la funcția de prim-ministru în urma consultărilor cu partidele politice reprezentate în Parlament. Nu este obligatoriu ca acest candidat să provină de la partidul cu cele mai multe mandate în Parlament, desemnarea lui fiind atribuția exclusivă a Președintelui.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
18 Octombrie 2020, 16:53

În linie dreaptă: Din această lună, RER Vest va colecta deşeurile doar de la clienţii care au contract de salubritate

În linie dreaptă: Din această lună, RER Vest va colecta deşeurile doar de la clienţii care au contract de salubritate CU RĂBDARE. Dacă locuiţi într-una dintre cele 25 de comune în care RER Vest este noul operator şi aţi semnat contractul de salubritate, dar încă nu aţi primit pubelele şi sacii pentru colectarea deşeurilor, nu vă impacientaţi: echipajele RER încă distribuie recipiente în toate comunele!
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În luna august, RER Vest a preluat serviciul de salubrizare în 25 de comune din jurul Oradiei, iar de-atunci angajaţii companiei merg în fiecare sat, pentru a încheia contracte cu noii clienţi şi pentru a distribui pubelele şi sacii necesari colectării separate a deşeurilor.

În fiecare comună, echipele RER au întâlnit şi bihoreni care au refuzat să semneze un contract de salubrizare şi care din această lună vor rămâne cu deşeurile la poartă, deoarece operatorul de salubritate va goli doar pubelele clienţilor săi...

Sate la pas

Cele 25 de comune în care RER Vest este noul operator licenţiat sunt: Biharia, Borş, Ceica, Cetariu, Copăcel, Drăgeşti, Gepiu, Girişu de Criş, Hidişelu de Sus, Holod, Husasău de Tinca, Ineu, Lăzăreni, Nojorid, Oşorhei, Paleu, Săcădat, Sălard, Sânmartin, Sântandrei, Sârbi, Spinuş, Tileagd, Toboliu şi Vârciorog.

Din august şi până acum, echipele RER au trecut pe la majoritatea porţilor din aceste comune, iar circa jumătate din totalul celor 40.000 de gospodării au încheiat contracte de salubritate.

Motivele pentru care atât de multe gospodării nu au încă contracte sunt trei la număr: echipele RER Vest nu au ajuns încă la poarta lor, proprietarii nu au fost găsiţi acasă, sau au refuzat să semneze documentul.

Exclusiv pentru clienţi

Bihorenii care au refuzat să semneze un contract cu RER Vest trebuie să ştie că Legea 101/2006, privind serviciul de salubrizare în localităţi, îi obligă să devină clienţi ai operatorului licenţiat. Potrivit actului normativ, „refuzul cetăţenilor de a încheia contracte de prestări servicii cu operatorii de salubrizare licenţiaţi se sancţionează cu amendă între 500 şi 1.000 lei”.

Pe lângă faptul că riscă o pedeapsă pecuniară, bihorenii care nu au încheiat un contract cu RER Vest vor constata și că rămân cu deşeurile la poartă. Din această lună, operatorul va ridica deşeurile exclusiv de la clienţii săi, aşa cum este şi firesc.

Până la urmă, aşa cum plătesc pentru energia electrică pe care o consumă, bihorenii trebuie să accepte şi costul care le asigură curăţenia nu doar în gospodăria proprie, ci şi în comunitatea în care locuiesc...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Gunoiul ne va salva
O afacere de familie,profitabila,transpartinica,transcedentala.Aducatoare de infringement din partea UE, pentru ca romania a privatizat gunoiul.Primarii,prefectii,STATUL in esenta lui,au alte preocupari decit de a-si face curat in ograda.Numai intimplarea a facut ca RER sa exporte bunele practici din oradea in judet.Crestem odata cu tara...P.S.:Primarii NU vor avea voie sa instaleze un container comunal,pentru nehotariti,pentru cei rupti de civilizatie,cu contract la rer,legal,pe baza de kilograme.Rezultatul va fi si mai multe gropi de gunoi clandestine prin comunele bihorului.Traiasca capitalismul biruitor!
Postat 18 Octombrie 2020, 17:18 de excalibur
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON