URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
08 August 2017, 10:25

În curând, aruncaţi aici! Platforma pentru deşeuri voluminoase, aproape gata (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Lucrările pentru amenajarea primului centru de colectare a deşeurilor voluminoase din Oradea au ajuns pe ultima sută de metri.

Facilitatea realizată de RER Ecologic Service şi de Primărie în vecinătatea Cimitirului Municipal, pe strada Thurzo Sandor, va fi funcţională până cel târziu la finalul lunii septembrie. Toţi orădenii vor putea arunca gratuit în acest centru orice fel de deşeuri reutilizabile, precum ambalaje metalice, sticle, deşeuri electrice, plastic, cutii de carton, lemn, resturi din construcţii şi vegetale, precum şi deşeuri cu conţinut periculos şi obiecte de uz casnic, inclusiv piese de mobilier.

Săptămâna trecută, muncitorii angajaţi de RER Ecologic Service pentru realizarea platformei lucrau la ridicarea gardului care va împrejmui centrul, iar în zilele următoare vor turna ultimul strat de asfalt. Utilităţile au fost deja realizate, astfel că vor mai trebui amplasate în final cele 12 containere în care se vor arunca deşeurile, precum şi spaţiile administrative.

RER Ecologic Service va asigura transportul acestor deşeuri la depozitul ecologic administrat de Eco Bihor, în baza contractului pe care îl are cu Primăria. De asemenea, societatea de salubritate va plăti angajaţii necesari pentru funcţionarea platformei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Mă tem că
Mai mult de 80 la sută dintre noi facem mizerie pe străzi,pe marginea șoselelor,prin miljl.de transport în comun.Ba mai mult,personal dacă fac cuiva observație că aruncă pe jos risc să fiu luat la pumni sau să fiu întrebat de către contravenient că numai pe el îl văd(?)Personal treaba o văd generalizată.Dacă mâine toți mergem în Occident,nici unu dintre noi nu va face așa ceva pe acolo,nu doar de frica amenzii..nici de rușine,.nu știu de ce,pentru mine e o enigmă!)))
Postat 09 August 2017, 05:50 de crisan
@ crisan
Ceea ce spui tu e lipsa de educatie si e exceptia. Te rog nu generaliza. Nu cred ca tu sau prietenii tai, familia ta, va regasiti in acest exemplu. Atata timp cat ne complacem in situatia actuala: nu ne trebuie scoli, nu ne mai trebuie bac sau facultate... asta e rezultatul.
Postat 08 August 2017, 11:55 de User anonimizat
În sfârșit
încă o treabă ce ne duce cumva către civilizațiw.Dar din păcate în multe locuri se vor arunca materiale de-a valma,din păcate nu avwm în sânge ordinea și cueățenia ce sunt în occident
Postat 08 August 2017, 11:00 de crisan
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON